BoT, BoA, BoD

Igniti0n

New member
BoT, BoA, BoD

שלום לכולם. אולי זה לא הפורום המתאים בדיוק אבל בכל זאת, הכי קרוב. למי שלא יודע, ראשי התיבות שבנושא של ההודעה הם: Book of Ti'ana, Book of Atrus, Book of D'ni. אלה הספרים שמתלווים לסדרת Myst על כל שלושת משחקיה והם עוסקים בהיסטוריה של ציבליזצית D'ni. הספרים האלו יצאו כבר מפס היצור ומאחר ולא מצאתי שום אתר בעברית על הנושא וגם לא ראיתי אותו בשום חנות (המקום היחיד שאפשר למצוא זה באינטרנט - משומשים, ומאוד יקרים), אני מעוניין לדעת אם יש פה עוד אנשים שמתעניינים בספרים או אם יש פה אנשים שיש להם ומתחשק להם למכור לי. או אם סתם סיימתם את כל המשחקים בסדרה ;) תודה D:

backdoorslam

New member
ספרים נחמדים - לא יותר

את הספר הראשון מצאתי בארץ לפני כ-6 שנים. The book of Atrus, כמו כל השאר, הוא ספר הרפתקאות חביב למדי שפשוט מסביר באופן נפלא את מה שהולך שם במשחק. למעשה, ואני מקווה שאני לא מספיילר, הפסקה האחרונה בספר מצוטטת בתחילת המשחק Myst הראשון. הספר השני מערב עלילה בקנה מידה פנטסטי, וכנראה שהוא המרשים מכולם, אך אופן הכתיבה די בינוני. הספר גם כולל מפה מ-ג-נ-י-ב-ה. השלישי פשוט גרוע- לא זוכר יותר מכך. את הספר של טיאנה והספר של ד'ני קניתי לפני כמה שנים טובות באמצעות פקסים לחברת Cyan.

Igniti0n

New member
תודה על חוות הדעת...

האמת היא שלא ממש משנה לי אופן הכתיבה של הספרים, אני פשוט רוצה את המידע שיש בהם. יש לך מושג אם אפשר להשיג אותם בארץ? האם פקסים לחברת Cyan יהיו רלוונטיים (הספרים יצאו כבר מהדפסה)?

backdoorslam

New member
אני מאמין שדוא"ל עדיף

אני השתמשתי בפקס משום שעוד לא היה לCyan אתר מאובטח לקניות מקוונות. אחח.. הימים, הימים... שים לב שAmazon נותנים לך כמה אפשרויות לרכישה, ואתה גם תמיד יכול לנסות בEbay.

Remetz

New member
AM HASEFER

Did you try AM HASEFER? I'm not sure it deals with books in English, but it's worth a try.

סנדרין

New member
הו, מיסט. ../images/Emo13.gif../images/Emo142.gif

RAVEN היה האהוב עלי. חבל שבין המשחקים רמת הקושי התדרדרה פלאים - אבל עדיין, תנו לי חידות ואני לא ארגע עד הפתרון. התחלתי מהשלישי, אקשלי, אבל Raven שולט ביותר. (אהבתי את מערכת המספרים; נושא שלא חייבים להתמקד בו כדי להמשיך, אבל מקורי ויפה). הראשון בסדרה מסרב לפעול על המחשב שלי, בטענה שמערכת החלונות לא מתאימה. כן, XP זה לא לרממממה שלו
. אז אני משחקת אצל ידיד, ועדיין לא סיימתי אפילו - שמיעה מוזיקלית זה לא הצד החזק שלי, ונתקעתי אי-שם בחללית. אני ואותו-ידיד-בעל-MYST מתכננים הרפתקה מבוססת מיסט שכנראה נתחיל בקרוב.

Igniti0n

New member
כן אכן משחקים נהדרים D:

קבלי תיקון: Riven (=קרוע, שסוע). Riven הוא המשחק הקשה ביותר בסדרה. Myst יפעל על המחשב שלך אם תעשה את הדבר הבא: תתקיני, לכי לקובץ ההפעלה (MYST.EXE), כפתור ימני > Compability > סמני וי ב- Run this program in compability mode for : Windows 95. סמני 256 צבעים וזה יעבוד. מבטיח לך. אהה ובקטע של החללית עם האורגן - חחחחח אוי אתם כאלה מצחיקים, כולם נתקעים בחלק הזה, ולי
זה לקח 10 שניות בדיוק (משתלם להיות מוזיקאי הא?)

סנדרין

New member
Riven כמובן. ../images/Emo142.gif

'שסוע', כמו חמשת האיים ^^. למרות שלא הבנתי את העניין עם הכוכבים בסוף - סוף אחד ויחיד זה די מאכזב. אורגן רשע מרושע
ניסיתי לספור קליקים של שינוי צלילים כשהעלתי את הבר לעומת מספר התווים. לא הלך. מסתבר שאני חסרת חוש מוזיקלי
... אנסה להתקין את זה. אחותי במחשב
.

סנדרין

New member
רק סוף *סופי* אחד, ../images/Emo142.gif

אם אני לא טועה
. אפשר לשכוח מקט'רין, לתקשר עם אטרוס מוקדם מדי, או להשאיר את גהן חופשי - אבל הסיום הוא עם הכוכבים, כשאתה-יודע-מה קורא לאי. לא הבנתי מה פירוש הכוכבים, מה הרעיון שם בכלל. אולי כדאי שאקשיב שוב לקריינות בסוף. אגב - מי האנש שמשחקים, כלומר, זה שמסתכלים דרך העיניים שלו
אני מניחה שזה לא מישהו מסוים... פשוט סקרנות.

backdoorslam

New member
פשוט צריכים לקרא את הספר הראשון

מדהים כמה מידע חסר במשחקים עצמם. אני מעריך שהיתה כאן תוכנית שיווקית מתוחכמת.

Igniti0n

New member
חחח זאת שאלה שמעניינת הרבה אנשים

מי האיש שאנחנו משחקים אותו. עדיין לא קראתי את הספרים. אבל אני חושב שכל היופי זה המסתורין שבאיש הזה. לא רואים אותו ולא שומעים אותו. ובאמת את הסוף של ריוון תביני טוב יותר אם תקשיבי טוב לקריינות בסוף או אם תקראי אותה אם את מבינה על מה אני מדבר... יש ציתות נחמד: "For a moment as the ground gave way beneath me in Riven's final death throes, I was filled with blind fear, and a stab of rage and betrayal that Atrus had abandoned his most erstwhile ally. But as I fell into that black expanse of stars, felt its soft emptiness enveloping me, I understood his intentions. By stepping into the Star Fissure and following the path of the book Atrus had dropped into it so many years ago, I was completing a cycle, returning to the beginning of my journey. And so I found myself home, with mixed regret and wonder at the worlds I had witnessed, the doors which I had seen opened and closed. Atrus had tried to give me back my life in the world from which I had accidentally been plucked. But he could not. He underestimated his power to change the minds of others forever with words and worlds. I cannot stay here now, feet forever stuck on a single page. He could send me home, but he could not shut the door..."

סנדרין

New member
הו, MYST. ../images/Emo13.gif../images/Emo142.gif

RAVEN היה האהוב עלי. חבל שבין המשחקים רמת הקושי התדרדרה פלאים - אבל עדיין, תנו לי חידות ואני לא ארגע עד הפתרון. התחלתי מהשלישי, אקשלי, אבל Raven שולט ביותר. (אהבתי את מערכת המספרים; נושא שלא חייבים להתמקד בו כדי להמשיך, אבל מקורי ויפה). הראשון בסדרה מסרב לפעול על המחשב שלי, בטענה שמערכת החלונות לא מתאימה. כן, XP זה לא לרממממה שלו
. אז אני משחקת אצל ידיד, ועדיין לא סיימתי אפילו - שמיעה מוזיקלית זה לא הצד החזק שלי, ונתקעתי אי-שם בחללית. אני ואותו-ידיד-בעל-MYST מתכננים הרפתקה מבוססת מיסט שכנראה נתחיל בקרוב.

backdoorslam

New member
אולי זה יעזור

תנסי להוריד את כמות הצבעים ל256. זה עלול לעזור.

למעלה