bossa nova

morsm

New member
bossa nova

שלום לכל המבינים, (וגם לאלו שלא....) מישהו אולי יכול להמליץ לי על על זמרים ונגנים בסגנון bossa nova ... ואם אתם מכירים עוד נגנים בסגנון של stan getz דרך אגב, מכירים את אבישי כהן?? מה דעתכם? מור.

נאזם

New member
ג'ון פיצרלי בדיסק חדש

של בוסה נובה שפשוט נקרא ,בוסה נובה " .הוא טוב .יש עוד הרבה ... אבישי כהן:משובח !!

Shakty

New member
הייתי מתחיל עם האבא של הבוסה נובה

אנטוניו קרלוס ג'ובים שגם שיתף פעולה עם גץ אבל אם כבר שיתןף פעולה שלו - יש לי דיסק שלו ושל סינטרה ביחד עושים את הסטנדרטים של הבוסה : איפנימה,ג'ינגי ועוד ועוד. תשמע את WAVE שלו ואם תאהב יצא BOX SET מדהים 3 דיסקים בשם THE MAN FROM IPANEMA שמקיף את רוב העבודות החשובות שהוא עשה. כמו כן יש את ג'או גילברטו ואסטרוד ג'ילברטו גם קלאסיקה. והרשימה ארוכה בלי להיכנס ל NAME DROPPING עצבני : אליס רגינה, קטאנו ולוסו, באדן פאוול,גל קוסטה ועוד... לגבי משהו מודרני יותר - ישנה זמרת בשם אנה קראם - סופנית לדעתי, ואירטו מורירה הותיק.

מצטרף-

ג'ובים הוא הענק, ביחד עם פראנק סינאטרה-הדיסק משובח ביותר! בוסה נובה מיוחדת- מנגן גם קנונבול אדרלי. זה קצת שונה אבל נחשב עדיין בוסה נובה. בכלל- נגנים של קול ג'אז- מהחוף המערבי כמו: לי מורגן, ג'רי מאליגן ושות' מנגנים הרבה בוסה נובה- אבל זה לא דיסקים שלמים. בכל דיס יש לפחות קטע אחד של בוסה. כמו סטן גץ? אין דבר כזה-רק הוא מנגן בוסה ועם סאונד ואווירה כזאת. סאונד דומה יש לפול דזמונט אבל הוא מנגן יותר הרד בופ וקול ג'אז מאשר בוסה נובה. עוד המלצות- שלח מסרישי!

למעלה