Bombe-explosin i Oslo

OddvarBra

New member
הכול בסדר, מקווה שכל היתר בסדר?

מזל שהיה מזג אויר רע והיו מעט מאוד אנשים ברחובות. לפי התמונות זה היה פיצוץ מאוד חזק.

ohari

New member
אנחנו בסדר

רחוקים מכל הבלגאן כמובן. כרגע ב-NRK ו-AFTENPOSTEN מדברים על 10 הרוגים באי ו-7 בעיר, אבל מקורות חיצוניים מדברים על יותר משלושים.

MayFebruar

New member
אנחנו גם בסדר

התמונות מהעיר נוראת... והחדשות מהאי מחרידות.

ezha25

New member
כל כך מפחיד....../images/Emo10.gif

לא נעים לי להגיד בעיתות כאילו, אבל שהסקנדינבים יתעוררו כבר מהבועה שלהם!!! בכל מקרה סוף שבוע שקט שיהיה לכולנו!
לכל הנורווגים...

MayFebruar

New member
../images/Emo45.gif

הם חושבים שרק בגלל שהם גרים במקום יפה ושקט הם חסינים...

ezha25

New member
נכון... :(

למרות שעכשיו הבנתי שזה בכלל לא הג'יהאד אלא איזה מטורף נורבגי דווקא... אבל בכל מקרה, העולם חייב לראות איך הג'יהאד כל כך התלהב ולקח על עצמו את הפיגוע הנוראי הזה! ממש כמו גאווה של אמא, אולי זה מספיק כדי לראות את הפנים האמיתיים שלהם... חיבוק!

MayFebruar

New member
ממש מזוויע!

אני התבלבתי לגמרי בהתחלה... למה אירגון גיהד לקח אחריות ואחכ מתברר שזה נורבגי? אני חושבת שזה יותר קשה לנורבגים, כי זה אחד 'משלהם'. הם לא יכולים לתאר לעצמם שנורבגי יכול לעשות דבר כזה. לא משנה מי עשה את זה- מחריד ומאוד עצוב.

ezha25

New member
זה מזעזע בכל מקרה!

גם אני חושבת שזה הרבה יותר קשה כשזה מישהו מתוך העם... כי אם זה היה הג'יהאד הם היו יכולים להאשים מישהו חיצוני, להקשות את חוקי ההגירה וכו', אבל ככה אין להם כלפי מי להפנות את הכעס (כלפי מישהו במובן הכללי, רק כלפי מערכת החינוך שלהם, הכנסייה או כל מוסד נורבגי אחר), ככה שאני ממש מסכימה איתך זה הופך את זה לקשה יותר לעיכול. בכל מקרה, זה מקרה ממש ממש מזעזע...

OddvarBra

New member
זהות המחבל

אמצעי התקשורת בנורווגיה מצנזרים אבל כנראה שהמחבל זוהה כאזרח נורווגיה, Anders Behring Breivik http://www.facebook.com/profile.php?id=100002651290254

OddvarBra

New member
כתבה בזהות המחבל שלא מציינת את השם

אבל תואמת את הפרופיל שלו. השם שלו פורסם על ידי אמצעי תקשורת זרים. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10080610

forglemmigej

New member
וואו איזה סיפור נורא

התברר שלאיש היה חשבון טוויטר והוא היה פעיל בכל מיני אתרים אולטרה ימניים שבהם פרש את משנתו נגד מולטי תרבות , שהכנסיות בנורבגיה מתקדמות מדי , הכמרים לובשים ג'ינס ובכלל הגיע הזמן שיחזרו לדת הקתולית. הוא שנא מוסלמים בצורה נחרצת עסק בצייד (מכאן כלי הנשק), בבניית גוף, היה חבר בבונים החופשים, היה לו עסק לגידול ירקות ולכן היה לו מגע עם כל מיני דשנים שבחלק מהם אפשר להשתמש כחומרים נפיצים. כמה שנאה באיש אחד אין ספק שהגן עדן הסקנדינבי עם מתן זכויות יתר לפרטיות הגיע לסיומו אחרי אירוע נורא כזה.

ohari

New member
נורבגיה צריכה להתעשת

כל כך להשיג כאן נשק לכל אזרח, ואילו השוטרים לא חמושים בנשק חם אלא רק במקרים מיוחדים. יכולת התגובה של כוחות הבטחון כאן מוגבלת. חצי שעה הסתובב הנבל באין מפריע באי ופשוט הוציא להורג ילדים עם וידוא הריגה. הוא הגיע לאי מוסווה כשוטר על סירה של המארגנים של האירוע. עוד מעט יתחילו ההאשמות ולקיחות אחריות, איך יתכן שדבר כזה קורה במדינה מסודרת ומאורגנת, ואם כבר זה קורה איך יתכן שהתגובה כל כך איטית ואנמית. ארגוני טרור ממומנים היטב עם מאוד פעילים משקיעים משאבים עצומים להוציא לדרך פיגוע בסדר גודל של עשירית מהפיגוע הזה, ובנורבגיה אדם אחד (אולי יותר) עם אמצעים מוגבלים מפוצץ בנין ממשלתי באמצע עיר בירה וממשיך באין מפריע לבצע טבח נוראי. שעה וחצי אחרי הפיצוץ הוא הגיע לאי. איך יכול להיות שלא העלו את הכוננות ולא שלחו כוחות לכל מקום עם בו יש התקהלות של אנשים? ברור שנורבגיה לא רגילה לדברים כאלה אבל לכל מדינה צריכה להיות תכנית מגירה למצבי חירום קיצוניים. בנורבגיה אם יש תכנית כזאת ברור שהיא לא פעלה. אנשים במדינה בהלם. היתי בעיר היום, הכל שקט וריק, בד"כ שבת בבוקר החנויות עמוסות באנשים, היום לא. דגלים בחצי התורן, אנשים מכונסים בבתים וממעטים לצאת. יום חרא.

MayFebruar

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

well said! אני גם מופתעת שלשוטרים אין נשק חם. ושאין כאן שום ביטחון. עם כל הכבוד לשקט והשלווה בנורבגיה, הגיע הזמן שהם יצאו מה-לה לה לנד שלהם.

למעלה