BOM - מה זה?

pleox

New member
BOM - מה זה?

הסתכלתי בבלוג של ניר במאמר על כתיבת אתר ב-UTF-8 ב-PHP. הנה קישור: http://webdev.blogli.co.il/archives/8 יש לי שתי שאלות: 1.מה זה עוזר לי לכתוב אתר ב- UTF-8 ? 2.מה זה BOM? גם כשבדקתי ב-validator של W3C ראיתי שיש שם תמיד הערה שקשורה ל-BOM. תודה

BOM

שמתי שם קישור לויקיפדיה, על המילה, לא ראית? http://en.wikipedia.org/wiki/Byte_Order_Mark זה קוד הקסא מסויים שאומר שהמסמך הוא מסוג UTF-8. לא חייבים אותו אבל. לכתוב את האתר ב-UTF-8 עוזר לך לפתור בעייה של שילוב מס' שפות באתר (נגיד אתה שולף טקסטים בשפות שונות מהמסד וכו'...)

pleox

New member
תודה

עד היום השתמשתי בקידוד לעברית של ווינדוס. פשוט כשקראתי את ההסבר של ה-validator של W3C אז רשום שם שקידוד ב-UTF-8 עוזר גם לדפדפנים ישנים להראות האתר.הבנתי נכון?! כי המטרה שלי היא לבנות אתר שמתאים לכמעט 100% מהגולשים, ולא משנה הדפדפן,הרזולוצייה,המערכת הפעלה... תודה.

אם המטרה שלך היא

שכל הגולשים יוכלו להגיע לאתר שלך, יש לי טיפ שיחסוך לך 78% מהמאמץ: תשמיד את האקספלורר.

guruyaya

New member
אובג'קשן

הנסיון שלי מראה שדווקא פיירפוקס מגלה סלחנות לבעיות שאקספלורר לא, כמו מקרים של " לא סגורים, טאגים לא סגורים של טבלאות וכ'ו. לכן יצירת אתר שכל דפדפן יוכל לראות באופן תקין לא יכול להישען על השמדת אקספלורר. במקרה כזה, אתה עשוי דווקא לאבד את רוב הגולשים, מתוך נסיון לשמור על כל הגולשים. אם אתה רוצה אתר שמותאם לכולם, אני מניח שאין ברירה, אלה לנסות את כולם. מה שמתאים לאקספלורר 5 ולפיירפוקס 1.5, צריך להיות מתאים לכולם, אבל תמיד יש הפתעות (קונקורר, למשל, עושה "פלאות" שלא יאמנו).

kensaggy

New member
האקספולרר יותר "סלחן" כי...

הוא לא עובד לפי התקן. תומך בפילטרים משלו ותומך בתגים ישנים שכבר יצאו מהתקן...

guruyaya

New member
נכון, אבל...

במקרים רבים גיליתי שלפיירפוקס יש יכולת "לנחש" לגבי טבלה שלא נסגרה, או גרשיים שלא נסגרו, טוב יותר מאקספלורר. יכול להיות שזה סתם הנסיון שלי, או שהבעיות עם IE זכורות לי יותר (כי יש כלי debugging יותר טובים לFF מאשר לIE). אני מניח ששניהם מייצגים ביחד את קשת הכשלים שיכולים להיות בכתיבת html, כך שמי שמוצג היטב בIE5 ובFF1.5, סביר שיוצג לא רע בOpera, או Netscape (אני לא מדבר על Javascript, שזה תענוג בפני עצמו).

XiroX

New member
תגדיר עובד

מנוע הרנדור בין הגרסאות השונות מש שונה, ובהחלט יש דברים שעובדים למשל ב IE6 ונראים חרא בIE7. יש אומנות שלמה בהתאמה לגרסאות שונות של IE. דווקא בJS אאל"ט התפיסה של "מה שעובד בגרסה ישנה יותר יעבוד בחדשה יותר" עלולה להיות שימושית.יש איזשהי תפיסה אפילו שאומרת שמפתחים צריכים תמיד לפתח JS לפי הממוצע הנמוך ביותר...

barakbl

New member
לגבי הכלי דיבוג,

אחד הכלים האהובים עליי לדיבוג JS, בגלל הפשטות והממשק הנוח שלו, הוא הכלי של מייקרוסופט, שמגיע עם האופיס. אני נאבק קצת ב aptana לאחרונה. יכול להיות שבסוף אבחר בו גם כסביבה המועדפת עליי לביצוע ניפוי שגיאות. לפיירפוקס יש את פיירבאג, כלי חזק וטוב, אבל הממשק שלו זוועתי. למשל, הניווט באובייקטים שעושים עליהם watch הוא נוראי. אבל בעיקרון, הכלי יותר חזק מהכלי של מייקרוסופט.

itaym02

New member
../images/Emo207.gif איך מפעילים את הdebug בגרסה

החדשה של FIREBUG?

Lasro

New member
RE

תפתח את הפאנל של FB תסמן את הTAB של SCRIPT יהיה לך שם אפשרות לבחור קובץ תשים BP על שורה מסוימת שאתה יודע שתרוץ תרענן וזה יעצור ואז יש לך את רוב האפשרויות שמוכרות מדיבגרים אחרים INTO OVER OUT WATHC EXPRESSION וכו אני מאמין שיש הסבר באתר שלהם, אם לא תסתדר

pleox

New member
המטרה שלי

היא לשמור כמה שיותר גולשים באתר. -ללא פרסומות קופצות. -מתאים לכל מערכת הפעלה,דפדפן ורזולוציה. -זמני טעינה נמוכים במיוחד. -תיכנון נכון,חסכוני ויעיל של מבנה ה-DB. הכל במטרה שהגולש ישאר באתר...ושיהיה לו כמה שיותר נוח לגלוש בו. בכדי לבדוק אם הכל עובד כמו שצריך,מותקן לי על המחשב IE 6 ו- FireFox 2. וכמובן-בודק עם הכלי של W3C. יש לי שאלה קטנה בעניין הזה:הכלי הזה בודק גם שגיאות ב-css? תודה.

pleox

New member
תודה, שאלה קלילה אחרונה

לא הבנתי את הקטע הזה במדריך: לפני שכותבים מידע לתגובה יש לשלוח את ה-http header הבא:
Content-Type:text/html; charset=UTF-8;​
למה הכוונה? תודה

reffael

New member
לפני שאתה שולח את התוכן עצמו

אתה מודיע למקבל מה יהיה התוכן במקרה הזה טקסט במבנה של HTML (יכול להיות גם XML לדוגמא) ולאחר מכן אתה מודיע מה יהיה הקידוד של מה שאתה שולח. זה מה שאומרת הפקודה header ('Content-type: text/html; charset=utf-8'); וכמובן חשוב לשלוח את הHEADER לפני שליחת התוכן עצמו.

פרוטוקול ה-HTTP מורכב משני חלקים

הבקשה - Request - שזה נגיד שליחת טופס או לחיצה על קישור. התשובה - Response - מה שהשרת מחזיר כתגובה לבקשה. כל צד מורכב משני חלקים: כותרות ותוכן. בכותרות מופיע מידע על, Meta Data, הבקשה או התשובה שישמשו עזר למי שיקבל את הבקשה/תשובה להבין את התוכן שנשלח (המידע מהטופס, ה-HTML שהשרת מחזיר וכו'). שאתה מחזיר תשובה מהשרת (Response) חייבים לשלוח קודם כל כותרות ורק אחר כך את התוכן (כי הלקוח קורא כל שורה שהשרת שולח ברגע שהיא נשלחת, לכן אי אפשר לחזור על הכותרות ברגע ששלחת כבר את תוכן התשובה. אז בשביל להגדיר ללקוח/דפדפן את הקידוד שהשרת ישלח בו את הנתונים אתה חייב לשלוח את ה-http header שכתבתי בפוסט כדי שהדפדפן ידע מראש באיזה קידוד להציג את התוכן.

למעלה