Bodhidharma

lightflake

New member
ותודה על הקישורים

זה פשוט

New member
בכיף.

מודה שכמה מהדקות הראשונות מהשידור המוקלט גרמו לי התרגשות עזה
כשהוא הנחה את הקהל להיות ולהשאיר את המיינד בחוץ לכמה דקות.

lightflake

New member
הייתי אצל מוג'י ברישיקש לפני כמה חודשים

זה היה כבר סוף העונה כלומר הימים האחרונים של איזה חמישה שבועות של סטסנגים אז הוא היה מאוד חסר סבלנות למיינד (בקטע טוב) וכיוון אנשים בצורה מאוד חדה ומהירה וחתך להם את כל הבולשיט מהר. כבר שם הוא השתמש בטכניקה הזאת של "בוא לפגוש אותי אבל תבוא בלי שום דבר נוסף, בלי עבר בלי עתיד בלי סיפורים בלי ציפיות, בלי מיינד, רק בוא ערום לגמרי."...
&nbsp

זה פשוט

New member
מקסים, ראיתי את זה גם ברדינג, אנגליה.

נראה לי שאחרי שנים שהוא נחשף לכל המימים והוירוסים שלנו, דכאונות, מערכות יחסים, אני לא ראוי ושות' הוא החליט שזהו, מעתה משאירים את המיינד הלא קיים הזה בחוץ ביחד עם הנעליים. יהיה מעניין לנסות את התרגיל הזה בפורום

&nbsp

lightflake

New member
אי-הזדהות

הכי קל להסביר את זה בדוגמה קיצונית... נגיד, ההבדל בין לקרוא בחדשות על תאונת דרכים... ובין לקבל טלפון מהמשטרה שמישהו ממשפחתך היה מעורב בתאונת דרכים....
&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
אתה מדבר על אדישות למה שקורה?

אני לא מדבר על שלוות-נפש, אלא על אדישות. באיזה מהמקרים האלה על האדם להיות אדיש? הראשון? בשני? בשניהם?

lightflake

New member
לא בדיוק...

שלוות נפש מתאים יותר
יש קשר בין אי-הזדהות לאי-אמונה בסיפורי המחשבות-רגשות
אז נאמר במקרה חירום אדם כזה יפעל ביעילות ובקור רוח יחסי לעומת אדם שיאמין למחשבות ויכנס להיסטריה אבל זה לא אומר שהוא יהיה אדיש לסיטואציה ולא יפעל.
&nbsp

מודטחדש

New member
גם אתה. משתמש בפונט עברי

אבל כותב סינית. מה זה "אי-אמונה בסיפורי המחשבות-רגשות"? מה פירוש "להאמין למחשבות"? יש לנו מחשבות (אני חוזר על הציטוט "סוף מעשה במחשבה תחילה"), נכון? כשהתודעה שלי עסוקה כעת בפוסט הזה, היא לא מאמינה ל/ב משהו והיא גם לא לא-מאמינה. היא עושה את הדרוש לה כדי שהידיים יפעילו את המקלדת לעשות את מה שהיא רוצה שיעשו. ומה הקשר בין להאמין למחשבה לבין להיכנס להיסטריה?

מודטחדש

New member
היה לי בטכניון מרצה

שלא היה שואל "מה לא הבנתם?", היה שואל "מה לא הסברתי מספיק טוב?" תחשוב על זה. בהצלחה גם לך.

כמובן שמאמינה

המילה "אמונה" במובן זה מתייחסת לכל מה שאינך חווה באופן ישיר, אך מאמין בקיומו.
למשל, אתה מאמין בקיומו של אדם שכתב את ההודעה אליה הגבת.
כשפתחת את ההודעה, ראית טקסט על מסך, והתעורר בך דמיון לגבי "אדם" שכתב אותו.
אבל האדם הזה נחווה אצלך רק בתור דמיון או "מחשבה" - באופן ישיר חווית רק טקסט על מסך.
האמונה במחשבה הזו היא שהביאה אותך מלכתחילה לכתוב את התגובה.
אם לא היית מאמין בקיומו של אדם שכתב את הטקסט ויקרא את התגובה, האם היית כותב אותה?

מודטחדש

New member
טוב. הסבר כזה

אפילו אני יכול להבין. יחד עם זה, אני לא מאמין שיש משהו כזה "שאינך חווה באופן ישיר". כי כל הבנה, יש לה גם מן ההתנסות הישירה. יכול להיות שבמלה "אמונה" את מתכוונת לניתוח אינטלקטואלי או להבנה אינטלקטואלית. אם כן, אני לא כל כך מסכים שכל הבנה אינטלקטואלית היא דמיון בלבד. אני התייחסתי לכתוב בלבד לא למי שאני "מאמין" שכתב אותו. לזה אין שום חשיבות בעיני. (למעט ה-3-4 שעלבו באדם יקר לי. מה שהם כותבים, אני רואה את שמם ולא פותח את ההודעה שלהם. לייטפלייק הוא חריג בינהם, כרגע. בהרבה ממה שהוא כותב יש שכל ישר ותום לב).

מסכים, גם דמיונות נחווים באופן ישיר

אולי השאלה היא "באיזו צורה זה נחווה".
כשאתה למשל מתרגל מדיטציה, אתה מתנסה ב"מוחלט" באופן ישיר.
באותו הרגע, אתה ממש חווה את המקום הזה.
אין כאן "אמונה" בדמיון זה או אחר - יש כאן חוויה.
לעומת זאת, כשאתה אומר "התרגול יביא אותי להארה", אתה מתאר דמיון מחשבתי.
אתה מאמין למחשבה כלשהי שעלתה בך לגבי "תוצאות התרגול".
יכול מאוד להיות שזו אמונה מוצדקת, ושיש לה "ראיות תומכות" רבות.
אבל בחוויה שלך, היום, בשנייה הזו, אותה "הארה" היא מצב מדומיין בלבד.
בניגוד ל"מוחלט" שהוא חוויה ישירה, ה"הארה" היא מצב מדומיין כל עוד לא הגעת אליו.
שים לב שאינני שולל אמונה במחשבות - זה כלי מאוד שימושי בחיי היומיום.
עם זאת, אולי מועיל גם לזהות מתי מדובר בדמיון ומתי מדובר בתופעה אחרת.
לעתים משחרר לגלות שהרבה ממה שנדמה לי כ"מציאות" או "אמת", אינו יותר מאמונה בלתי-מודעת לדמיונות שלי.

מודטחדש

New member
איך שאני מבין את זה

מחשבה היא מחשבה ואמונה היא אמונה. אין קשר בין השתיים. כמו כן לשתיהן אין גם קשר להתנסות ישירה. אני חושב שמישהו אמר לי שבסוגים שונים של מדיטציה מביעים איזה רצון, איזו תקווה, איזו משאלה. זה לא קיים במדיטציה שאני מתרגל. כשמתח מתפרק, כשאדם משתמש ביותר ויותר (עד בכל אינסוף) הפוטנציאל שלו, כשהוא בריא יותר, כל מה שהוא רוצה קורה אוטומטית. בלי לצפות למשהו, בלי לרצות משהו, בלי תקווה שמשהו יקרה...

מודטחדש

New member
מה זה "חוסר מעורבות"?

לא להצביע בבחירות? לא להתערב כשאת רואה מישהו שודד זקנה? לא לחתום על עצומה נגד שחיתות?

זה פשוט

New member
ברור שלא

זה כשהתודעה לא מתערבבת עם המחשבות שעולות בתוכה,
במיוחד כשהן פוגעניות כלפי וכלפי האחר
מה הקשר לאדישות חברתית? מטבענו אנחנו עוזרים לזולת, זה קורה מעצמו
&nbsp
&nbsp

למעלה