BOB DYLAN FEATURING ERIC CLAPTON

• פותח הנושא AdiX
  • פורסם בתאריך

AdiX

New member
BOB DYLAN FEATURING ERIC CLAPTON

הי, לצערי הרב מאוד הפסדתי אתמול מכירה של אלבום ב EBAY BOB DYLAN FEATURING ERIC CLAPTON RARE LIVE LTD LP 1978 המחיר שנסגר היה 112.5$ שהנו הרבה מעבר לתקציב שלי. להלן הפרטים המופיעים ב EBAY - BOB DYLAN FEATURING ERIC CLAPTON VERY RARE ALBUM, RELEASED IN A LIMITED EDITION OF 600 NUMBERED COPIES, THIS IS THE NUMBER: 261. RECORDED LIVE ZEPPELINFELD, NUREMBERG, 7/1/1978 למישהוא במקרה יש או שמע את התקליט ויכול לספר לי מה הפסדתי? תודה לעונים

melancholy man

New member
זה בוטלג

מדובר בהופעה של דילן מהראשון ליולי 1978, כמה שאני יודע, זה אחד מאלפי הבוטלגים של הופעות של דילן, העניין בדברים מעבר לזה שכמובן מסחר בבוטלגים הוא לא חוקי וההנהלה נוזפת בך באופן רשימי ואז נגעלת מעצמה ומתחרטת שהיא כתבה את זה.., הוא כמובן האיכות של הסאונד, ובמקרה הזה, אין לי מושג. בכל מקרה, כמה שאני יודע מדובר בהופעה של דילן, שקלפטון מנגן בה גיטרה.

AdiX

New member
בוטלגים זה כיף

אין כמו להחזיק בבית ויניל שאתה יודע שיש רק לך ולעוד מעטים בעולם. לצערי אין לי יותר מדי כאלו אבל בכל פעם שאני שולף בוטלג או תקליט נדיר מהמדף להאזנה או להראות למישהוא אני מוצא את עצמי מאושר כמו ילד קטן שיש לו את הצעצוע הכי שווה בעולם. אפרופו תקליטים נדירים צפו פגיעה בנושא היום בערב, העברתי אתמול לדיסק תקליט ישראלי מאודדד נדיר.

melancholy man

New member
אף פעם לא עשה לי את זה

זאת אומרת, היום כמובן, שום דבר לא נדיר באמת (אולי הויניל עצמו נדיר) ואין כמעט שום דבר שיש רק לעוד כמה עשרות או מאות, אבל עצם הנדירות, אף פעם לא עשתה לי את זה, ככה שקשה להבין.

fenriz

New member
גם אני אף פעם לא הבנתי

מה כל כך מעניין בבוטלגים 'נדירים'. גם אני יכול מחר להוריד איזו הופעה של שימי תבורי ממועדון הפלקה בשנת 82, לצרוב אותה על דיסק, להדפיס עטיפה עם עיצוב די לא משהו (כמו לרוב הבוטלגים), לקרוא לה: 'שימי תבורי לייב ויז אריק קלפטון אנד ממפיס סלים'. והנה יש בוטלג חדש בשוק, והוא נורא נדיר כי יש אותו רק לי. נכון שיש בוטלגים בעיקר בויניל שעם השנים קיבלו קצת סטטוס, אבל הדברים האמיתיים ששויים ונמכרים בפי כמה כסף הם הדברים שיצאו בהוצאות רשמיות.

AdiX

New member
הסבר פשוט

העניין שלי בבוטלגים הוא ספציפית לאריק קלפטון. כשאוהבים ומעריכים מאוד אמן מסויים, קוראים ביוגרפיות ומאוד מתעניינים בהסטוריה ובהתפתחות המוזיקלית ואפילו נוסעים במיוחד לקצה השני של העולם לראות הופעה אז בוטלגים מקבלים יחס שונה. בשלב החזקתי בבית את רוב החומר הרשמי והתאבון לחומר נוסף לא פסק לרגע (מישהוא אמר התמכרות?) בנוסף אני מאוד אוהב את ההופעות החיות של EC, הרבה יותר מאלבומי האולפן. בוטלגים מכילים בדרך כלל הופעות חיות. כמו בכל סוג של מוזיקה, עדיף כמובן ויניל, בגלל האיכות ובגלל הערך האספני-סנטימטלי. אבל מכיוון שתקליטי ויניל נדירים ובעיקר יקרים אני נאלץ לעיתים בפורמטים דיגיטליים. דוגמאות? יש לי בוטלג בויניל של הופעה משנות השבעים באיכות ירודה אבל עם I Shot The Sheri בביצוע מעולה. הביצוע הנוסף הרשמי מאותה תקופה קיים רק באוסף ה Crossroads. בוטלג אחר בויניל באיכות מעולה של 24 Night אשר בו יש קטעים שלא מופיעים באלבום המקורי LAYLA לדוגמא. במקרה שמעתי אתמול בוטלג של החיפושיות. ויניל, אלבום כפול, איכות מעולה. ממש אוסף מעולה ומעניין של הקלטות אולפן שונות של להיטים ושירים אחרים. הבוטלג למכירה ב 100 דולר. אם הייתי מעריץ של החיפושיות, מישהוא שיש לו את כל האלבומים הרשמיים, אוספים, הופעות בגרמניה, האנטולוגיה וכו' אז הייתי רוכש אותו. אבל אני לא. אני בכוונה לא מפרסם היכן ע"ל מנת שלא יאשימו אותי בבוטלגמניה וינדו אותי מתפוז. בכלל לגבי נושא החוקיות של הבוטלגים, בדרך כלל מי שקונה אותם הם מעריצים, שמחפשים תוכן נוסף כאלו שיש להם בבית לא מעט תקליטים ושחברות המוזיקה צריכות לשלוח להם לפחות פעם בשנה מכתב תודה על כך שהם כל כך פראיירים ושהם מוכנים לרכוש אלבומים במחירים מופקעים. אבל זה כבר נושא לשרשור אחר.

garcia

New member
תמיד כיף לדבר על בוטלגים

כי זה מוסיף פילפל לדיונים (כל עוד לא נותנים קישורים). לעצם העניין של ההופעה עם קלפטון. קלפטון מנגן רק בשני השירים האחרונים של ההופעה (מתוך 30 שירים שנוגנו בהופעה הזאת) ככה שאין מה להתלהב מנוכחותו של אריק קלפטון בהופעה הזאת. ההקלטה של ההופעה הזאת נעשתה ע"י מישהו מהקהל (כלומר audience source ) ולא הוקלטה דרך ה-soundborad ככה שהאיכות היא גם בהתאם. מי ששילם יותר מ-100 דולר על הבוטלג הזה חייב להיות האמא של הפראיירים. לסיכום, לא הפסדת כלום.

TopGear

New member
תמיד כיף שבוטלגים הופכים לנחלת הכלל

גרסיה, מה עם איזה פקט של סיגריות "פרש"?

garcia

New member
שו אסמו פרש?

עזוב...אנשטיין גמר את הסוס לפני 25 שנה. לא אתפלא שהירידה אצלו החלה מאז שהוא קיבל את הקונדולימה מהזאתי שהוא ז#$ן במציצים.

TopGear

New member
אתה צוחק עליי

או שבאמת לא ראית "כבלים"? חביבי, השנה אין תירוצים ולא יינתנו שום פטורים.. רק צריך לבחור תאריכים... לפני שאתה אומר לי "אולי...עזוב, התברגנתי...אין לי גרוש על המנוש..." אומר לך דבר כזה - אם הפרוטה אינה מצוייה בכיסך אנו בישיבת "תפילין וטקילין" נעשה כל מאמץ לגייס קצת ירוקים לאדמו"ר מ"שאגת אריה"...לא תאמין כמה חולצות "20 באוקטובר" מכרנו בשביל לגייס כסף לנסיעה...

למעלה