BMW F650 DAKAR - מתלבט??!!!!

erdan1

New member
BMW F650 DAKAR - מתלבט??!!!!

מחפש אופנוע דו"ש בסכום של עד 60000 ש"ח. צריך לענות על הקריטריונים הבאים - יכולת נסיעה יומיומית בכביש מאיזור נתניה לת"א (ע"ב יומי) ויכולת לעשות טיול שבילים ושטח (קל טכני) אחת ל..... האם הבחירה מוצלחת (שנת 2002-2003) או שמה יש המלצות נוספות

Spondylus

New member
נראה לי בחרת אחלה אופנוע...עדיין יש...

אופציות נוספות במסגרת תקציבך: DL650 suzuki versys kawasaki יותר כביש פחות לשבילים GS800 BMW שנראה לי מגניב טילים אבל מעבר לתקציב שלך חבלללל Transalp Honda אין מבחן שיגיד שהוא לא טוב ולכן איני מצרף אף מבחן יש עוד כמה אופנועים מגניבים לאללה כמו africa twin, tenere 750, tenere 660 אבל הם משמעותית פחות מהתקציב שלך אז אני אומר שעדיף כבר לקנות אופנוע יותר חדש וחדיש. בהצלחה
יוני

זהר זהר

New member
ה DL והורסיס אינם דו"שים לכן אינם יאים לשבילא

י . בגלל ריבוי רכיבות הכביש הייתי שוקל דווקא R1150GS מתחילת שנות ה 2000 . נכון, בשבילים יש בו יותר אתגר מהאופנוע שציינת אולם בכביש הוא נוח יותר. מבחינת עבירות שבילים אין הבדל בינו לבין הדקאר . אגב, חשוב על אפשרות אחרת: קטנוע רבע ליטר ליומיום + XT600 להנאה ולשבילים. הסה"כ יהיה באותו מחיר. נכון: יש ביטוח חובה כפול. אבל אני יודע איך עושים שיהיה רק ביטוח אחד לשני אופנועים. הסיבה שזה לא קורה היא שאין מספיק חברים במועדון האופנועים הישראלי כדי להביא לשינוי הזה. להתראות זהר

Spondylus

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gif

מזכרון רפוף בהודעותיך זהר זהר גם אינו מצטייר בעולמי כבן אדם. אבל לטובת פותח השרשור אתייחס. ה-DL יכול להיות אופנוע שבילים נהדר עם טיפל'ה טיפל'ה מיומנות. ציינתי לגבי הורסיס כי הוא יותר לכביש אך אני מאמין שעם צמיגי אנאקי או כל צמיג 80-20 אחרים ניתן יהיה לצלוח איתו שבילים קלים. עצם העובדה שאתה מציע לו לסוע מנתניה - ת"א עם קטנוע 250 על בסיס יומיומי מעיד על האופנוענות שבך. בקיצור, חזור אל מתחת לשטיח לאיסוף השקלים המגוחך שלך.

kramberg

New member
???

בשביל מה לעזאזל להחזיק גם קטנוע וגם XT600? יכולת השבילים של שניהם דומה (לפחות אצלי
) אם כבר תציע לו קטנוע גדול + KTM200

xr650

New member
כיוון יותר יעיל מנסיון.

dr 650 - יעשה את הנסיעה על הכביש ללא בעיה ובאופן יעיל תחזוקה נמוכה - צריכת דלק 1:22. וכן יתן לך תמורה הולמת בשטח - במיוחד בשבילים של עמק חפר.

daniel f650

New member
Dakar הוא בחירה מצויינת!!! אל תתפתה לאופנועי

כביש כגון DL650 או וורסיס. הם לא נועדו לעבירות טובה בשבילים. גם בכביש הוא מצויין. אני גר בנתניה ונוסע הרבה גם לת"א וגם למקומות רחוקים יותר, אמנם אני לא על דקאר אלא דגם ישן יותר אך אין הרבה הבדל. נ.ב. כשתחליט לקנות את הדקאר (או כל דגם דו"ש אחר של ב.מ.וו) אתה מוזמן ליצור קשר ולהצטרף למועדון ה-GS לטיולי שבילים בארץ. אין פה גילוי נאות, כי אין מה לגלות. דניאל

anti5

New member
עוד שאלה על הדאקאר

גם אני מתלבט לגביו. מישהו יכול לפרק הבדלים בין הדגם של 2000 ל- 2001 (יש קרוב ל- 6000 ש"ח הבדל) איך האופנוע ביום יום מבחינת בין עירוני, יציבות על הכביש, מהירות וכו'

kangal

New member
עד 2000 לא ממש במוו אלא אפריליה במסווה

עד כמה שזכור לי (ואני עכשיו אחרי די הרבה זמן בחוץ עם 34 מעלות בצל
)

wavelet

New member
מומלץ אבל...

בת זוגתי ואני שכרנו אותו + אופנוע נוסף לטיול של 8000ק"מ באוסטרליה; הרוב על אספלט ומס' מאות ק"מ בשבילים. הוא היה עמוס (שני ארגזי צד, תיקים) ועמד יפה בכל התלאות ובבכמה נפילות. צריכת דלק מאד מרשימה -- כ24 ק"מ לליטר בשיוט 130קמ"ש בתנאים הנ"ל. כשהאופנוע השני התקלקל נאלצנו לעשות קטע של כ700ק"מ עליו עם שני אנשים, ארגזים וכ40ק"ג מטען, והוא עדיין סחב יפה ושייט 120ק"מש ב23 ק"מ לליטר, אם כי כבר לא יכול היה לעבור את ה140. שים לב, מדובר בדגם 2005, שלמנוע שלו יש לו מצת כפול שלא היה ב2002-2003. אז למה ה"אבל"? אם אתה עומד לרכב בעיקר בכביש, כפי שאתה אומר, אז הגלגל הקדמי הענקי (19 אינטש) וגיאומטריית ההיגוי קצת מוגזמים, ופחות מוצלחים לתמרוני כביש; אם אתה יכול, נראה לי שעדיף למצוא את דגם הGS הרגיל. אותו מנוע ושילדה, אבל גיאומטרית היגוי יותר נוחה, 7000-8000 ש"ח פחות לפי המחירון והוא אפילו מגיע עם רגלית אמצע. יש לו עדיין מרווח גחון סביר ויכולת שבילים לא רעה בשביל טיולים. נק' נוספת לבדיקה היא הגובה שלך. הGS הרגיל הוא אופנוע בעל מושב נמוך ונוח (שווק בהצלחה לנשים); הDakar הוא אחד מהאופנועים עם המושבים הגבוהים ביותר בנמצא, אז תוודא שאתה יכול להגיע עם הרגליים לרצפה איתו. יש פתרונות חלקיים לעניין, כמו תמיד, אבל למה לטרוח.

dbug

New member
לפני שבועיים רכבתי 1000 ק"מ על DAKAR

2001,כולל שבילים,דרכים עירוניות,בין עירוניות והרריות לא קלות.האופנוע שחלקו עמוס עשה הכל בקלות כולל תצרוכת דלק מפתיעה לטובה.בתחום השטח לפי דעתי יש צורך בטיפול קל בבולמים אבל יכול להיות שזה היה בגלל האופנוע הספיציפי שהיה קצת שחוט.לפי דעתי בחירה מצוינת לדרישות שלך.כמו שכבר נאמר הוא דיי גבוה וקת פחות נוח לנסיעות ארוכות מדגם ה GS .( נכון לגבי השנתון שציינתי ,לגבי חדש יותר אני לא יודע.)

erdan1

New member
מה הגובה שלך אם יורשה לי?

אני 1.73 (לא ניחנתי בגובה רב) האם האופנוע יהיה לי גבוה מידי

זהר זהר

New member
לא חשוב איזה - העיקר שיהיה דו"ש

והעיקר שאת הטיולים תעשה בשבילים שיש להם ייתרון ענק הם לא קטלניים כמו הכביש. רכיבות מהנות.

right turn

New member
שווה לך לברר לגבי הטנרה החדש

אולי קצת יותר מהסכום שאתה מוכן להשקיע אבל חדש ולא משומש הכל כמובן תלוי מתי יתחילו למכור אותו בארץ (אולי כבר התחילו?)

Shredingerscat

New member
קצת בעייתי

בגלל שימהה לא מסוגלת לעמוד בביקוש באירופה (כל המשלוחים הראשונים לאנגליה נמכרו עוד לפני שהגיע אחד מהם אל האי למשל). בקיצור, לא תראה אותו כאן בקרוב.

למעלה