BLUR XC עם מזלג 115מ"מ הולך?

ohadamirov

New member
BLUR XC עם מזלג 115מ"מ הולך?

מה אתם אומרים ? אני רוצה להתקין בולם של REBA 115 מ"מ על BLUR XC שלי ,בחברה לא ממליצים לעבור את ה 105 מ"מ במהלך קדמי ולמראת זאת בא לי שיהיו לי אופניים עם מהלך של 4,5X4,5 אינץ'. האם יש למישהו ניסיון במזלג 115מ"מ על BLUR XC ועל ההשפעה שלו על זווית השילדה,היגוי,פגיעה בחוזק השילדה ?! -אין חכם מבעל ניסיון-

oferbic

New member
אתה יכול לעשות ניסיון

כרגע אתה עם סאג של 15- 20 ממ. אם תנפח את הבולם לסאג 0-5 בהתאמה, תקבל את השינוי בזוית ותוכל להתרשם מההיגוי. לגבי פגיעה בחוזק - אם החברה לא ממליצה אז כנראה שיש סיבה, אבל אם אתה לא אגרסיבי וקל משקל אז יש לך פחות סיבות לדאגה.

ohadamirov

New member
עופר - תודה =]

אין לי דאגות,כי גם ככה אני לא רוכב אגרסיבי והאופניים שלי מתחת ל 10.6 ג"ק =] ,פשוט אני רוצה ליצור אופני XC עם נטיה לשבילים .

ishaitaif

New member
בעקרון אין החברה לוקחת אחריות אם...

מורכב בולם מעל 105 מ"מ... הרכבת בולם מעל מתח זה משנה את הגיאומטריה של השלדה ועלולה במצבי רכיבה מסויימים להביא לקריסה של מבנה השלדה ועל כך החברה אינה לוקחת אחרויות. אבל.... עם ה ,בלייר שלי רכבתי עם בולם במהלך של 140 !!! ומעבר לעובדה שהיה בעייתי בעיקר בקטעי עליות... אחרי הורדת המהלך ל 120 מ"מ התחושה היא של רכיבה על הדגם LT של סנטה-קרוז , בלייר...לוקח את הסיכון ונהנה מכל רגע במצב כרג...(אגב השלדה (מודל 2004) שלי היא מהדגם הישן שהיא יותר מאזיבית משלדת ה XC שיצאה בשנת 2005...

ohadamirov

New member
סוף סוף מישהו שיש לו ניסיון!

תודה לך על ההסבר ! אז אני לא אהיה רחוק ממך,עם REBA WC 115 MM,כלומר 1 ס"מ חריגה מהמלצת היצרן (שזה לא סוף העולם) רק שבשבילי זה יהיה שיפור רציני,לאומת הסיד 80 מ"מ שיש לי כרגע (עם REBA האופניים ישקלו 200 גרם יותר
אבל לטובת המהלך והקשיחות
). לגבי העליות לא צריכה להיות בעיה ,בגלל שאני משתמש בסטם של XXX LITE עם זווית שלילית של 12 מעלות (סטם הפוך). אבל מה בנוגע להיגוי ? יש הבדלים ??!!

ishaitaif

New member
בוודאי שיש הבדלים בהיגוי עם שינוי

מהלך הסטם... מציע לך להתייעץ עם מומחים בתחום..בעקרון.. ככל שהסטם מקבל זווית חדה קיים איבוד מסויים של "תחושת" השליטה.. שוב... זה עניין מורכב מאוד .. החל מאופי הרכיבה שלך ועד ליציבה שלך על האופניים... אצלי (וזו לא דוגמא) קיים סטם בזווית גבוהה כפיצוי על כך שהסטירר חתוך עד הסוף (18.5 ס"מ).. קיימת איזו תחושה של אחיזה פחות בטוחה אבל כמו כל דבר... מתרגלים. אגב מדוע אתה מוכר את המעצורי דיסק של מגורה - SL.. יש לי כאלו כבר שנתיים והם מעולים !!!

ohadamirov

New member
בכל מקרה אני רוכב עם סטם הפוך

כי אם אני לא הופך אותו ,יש לי זווית של 12 מעלות וזה גבוה לי מידי (הרגשה של אופני שבילים) אני אוהב להרגיש את החדות והקלילות. חוץ מזה השאלה הייתה האם המהלך של הבולם משפיע על ההיגוי ולא זווית הסטם, אחרי שהייתי היום אצל קובי ROCK SHOX היתברר לי שלא בטוח אפשרי להאריך את המלהך ל 115 ממ בREBA WC ,אם כך אולי אני אחכה לסיד החדש עם 100 ממ וששוקל 130 גרם פחות מהריבה WC ?!? MAGURA MARTA SL ברקסים מצויינים ! רק שאני רוכב על JUICY ULTIMATE וטריגרים XO שמחוברים במאץ' מייקר פשוט סט מדהיםםם (באדיבות קובי)

etal2

New member
מהלך זה לא הכל

הקשיחת הצידית העדיפה של הריבה יותר משמעותית בעיני מתוספת 15 מ"מ המהלך שהוא היה יכול לתת לך על פני הסיד. אם כבר הגעת למצב שאתה חושב שיש לך צורך ביותר מ-100 מ"מ מהלך אז אולי עדיף שתבחר בבולם שיתן ביצועים טובים יותר (הריבה) על פני זה שחוסך כמה גרמים.

ohadamirov

New member
אין ויכוח !

אחרי שבררתי שבREBA WC אין אפשרות להגדיל את המהלך ל 115 נשאר לי רק לבחור בין ה REBA WC לבין הסיד החדש וגם לו יהיו צינורות בקוטר 32 מ"מ וגם 100 מ"מ מהלך ,שלא תטעה ,לא חשבתי לרגע להשוות את הקשיחויות של הסיד הרגיל(שכרגע מורכב על האופניים שלי) לקשיחות של הREBA ,ברור לי שהריבה יותר קשיח ,כמו כן גם דגמי ה SID 2008אמורים להיות קשיחים לפחות כמו ריבה (אם לא יותר).

למעלה