blues brothers
צפייה חוזרת ונשנית בשני הסרטים (האחים בלוז והאחים בלוז 2000) העלתה אצלי מחדש את האהבה שלי לבלוז
. בשני הסרטים מתארחים התותחים הכבדים של הבלוז והנשמה. בשני בי.בי.קינג מקים להקה שנקראת the louisiana gator boys שכוללת את אריק קלפטון, אייזק הייז, סטיבי ווינווד, ג'ף בקסטר ועוד רבים וטובים (גם הרבה כאלה שאני בכלל לא מכיר), שנותנים אחלה הופעה עם השיר How Blue Can You Get ואחר כך מצטרפים אליהם האחים בלוז לשיר New Orleans ונותנים הופעה סוחפת. תמיד אהבתי בלוז, בעיקר את בי.בי.קינג (יש לי את הדיסק של ההופעה בכלא סן קוונטין. נהדר!), אריק קלפטון (הדיסק המשותף שלהם ענק), ג'ון לי הוקר (שגם נתן הופעה בלתי נשכחת עם Boom Boom בסרט האחרים בלוז), גארי מור, ג'וני ווינטר, באדי גאי ועוד. מאז שראיתי את הסרט התחלתי לחפש חומרים של הזמרים שמופיעים שם, וגיליתי אלבומים ממש טובים שלא ידעתי עליהם. והתוצאה: תענוג.
קרה לכם שאחרי שלא שמעתם הרבה זמן אמן מסוים פתאום שמעתם שיר מסוים שלו שהחזיר אתכם פתאום לאלבומים שלו? לא יאומן כמה זה קורה לי. על הסרטים לא ארחיב הרבה (כי זה לא הפורום המתאים, וגם כי חבל על כל מלה). אבל יש הרבה מה להגיד על האמנים, בעיקר על בי.בי.קינג, שמצד אחד נראה כמו בנאדם ממש צנוע, ומצד שני מראה לכולם מי פה המלך
.
צפייה חוזרת ונשנית בשני הסרטים (האחים בלוז והאחים בלוז 2000) העלתה אצלי מחדש את האהבה שלי לבלוז