Blue Öyster Cult

מורנא007

New member
Blue Öyster Cult

בקשר לאוספים או אלבומים, האם כדאי להתחיל לשמוע אותם מאוסף אם כן איזה אוסף? או מאלבום ואם כן איזה אלבום?

Investigations

New member
סורי שאני נדבק לך לשרשור אבל

ניראה לי שחבל לפתוח שרשור חדש בשביל השאלה הקצת מטומטמת שלי: העם לפרנק זאפה יש שיר אחד שהוא רציני? שהוא שר על משהו שהוא לא צוחק ממנו? ובקשר לבלו אוייסטר אז אני מכיר רק שיר אחד -http://www.youtube.com/watch?v=dDuYlRs9_Do&feature=related עם אתה מכיר את מומלץ.

מורנא007

New member
שיר מעולה

אני לא מכיר זאפפה רציני, אבל יש לו 80 אלבומים שיצאו בחיו ועוד אלבומים שיצאו אחרי מותו.

Barmelai

New member
לגבי מופ"ז

אני לא מצליח להזכר באף שיר רציני שלו. מצד שני אני גם לא מצליח להזכר בלחן או עבוד לא רציניים שלו. אם תתן לי סיבה רצינית או ממש מצחיקה שבגללה אתה שואל, אני מוכן לחפש ביסודיות אחד כזה.

Investigations

New member
עם לומר את האמת קשה לי עם הומור במוזיקה

יחד עם זה שאני שם דגש על המוזיקה אני גם באותה רמה שם דגש על המילים וקשה לי מאוד עם הומור במוזיקה שאני שומע אני לא אוהב מילים לא רציניות אני אוהב לצחוק אבל עם מוזיקה זה לא ממש הולך לי. ולכן תמיד קשה לי עם זאפה וזה מאפיל בשבילי על המוזיקה שלו וחשבתי אולי יש לא איזשהו שיר שאני יכול להתחבר עליו, חוץ מכמה אינסטרומנטליים שאני מכיר.

Barmelai

New member
מה אתה רוצה, שיסתום את הפה וינגן בגיטרה שלו?

אחד האלבומים הגדולים שלו שמשום מה שוכחים לספור. נולד כתקליט משולש והיום דיסק כפול. ריכוז בלתי נתפס של קטעי גיטרה מבריקים וסולואים מעלפים. אם נדמה לך שזאפה הוא לא אחד הסולואיסטים הטובים בעולם, ואני מדגיש, סולואיסט, שזה לא טכניקת נגינה כמו היכולת להחזיק סולו, לא לצאת מהריכוז ולא לאבד את החוט המרכזי שלו אפילו לשניה. זאת היכולת המנטלית, לא הכשרון. לזאפה היה את זה בגדול והנה פנקס הקבלות שלו. שני אלבומים נוספים שיכולים לעניין אותך הם HOT RATS שבו רק שיר עם מלים אחד, אמנם של 9 דקות, אבל הסולן הוא קפטן ביפהארט, מה שמקטין את הסכוי שלך להבין את המלים לאפס. ויש גם את WAKA JAWAKA שבו רק שני שירים קצרצרים שלא מנסים להצחיק והרוב אינסטרומנטלי. שני האלבומים האלה הם גם ג'אזיים לתשומת לבך.

Investigations

New member
שלא תבינו לא נכון

אני מודע לכישרונו וגדולתו של האיש וניסתי כמה וכמה פעמים לישמוע אלבומים שלו אבל זה לא עובד בשבילי בכל מקרה אני אבדוק את ההמלצה שלך תודה.

melancholy man

New member
זה בסדר אתה לא לבד

למען האמת עבור רוב העולם (וגם עבורי) זה לא עובד, אין ספק, האיש גאון, אבל.. ובעצם זה לא משנה, ברגע שאתה צריך שמישהו "גאון, אבל", זה כבר לא זה. מבחנתי לפחות אין ספק שזאפה הוא גדול הגאונים, אבל..

Barmelai

New member
אין ולא צריך להיות קשר בין הכרזה על מישהו

כגאון להחזקת היצירות שלו אצלך בבית. בסוף תמיד קובע הטעם שלך, ואותה שאלה אמורפית, האם זה עושה לך את זה? כש"זה" הוא שם קוד לסיבה היחידה שבגללה כדאי להחזיק את היצירות האלה מלכתחילה, אבל נורא קשה לתאר במלים. אני די בטוח ש"גאון" זה לא ה"זה" שאנחנו מדברים עליו. עובדה, מי מאיתנו מחזיק על המדף את הוצאות הרימסטר עם בונוסים של הרצאות חיות מוקלטות מהקונסולה של תורת היחסות ותאוריית הקוואנטים?

AeroTom

New member
את המילה גאון גם (סלחו לי על ההתפרצות../images/Emo13.gif) אני

אישית לא ממש אוהב. אין כזה דבר ממש. כי גאון של מישהו אחד יכול להיות כלום של מישהו אחר...למישהו איינשטיין יהיה גאון, לאחר ניל יאנג יהיה גאון, לעוד אחד מייקל ג'ורדן יהיה גאון, לעוד מישהו זה יהיה נלסון מנדלה, וכו' וכו'..."גאון" זה משהו אישי לדעתי. זה כמו להחליט על יצירת מופת, או איכות ותוכן או דעה על משהו שמחובר אליך. זה הכל בעיני המתבונן. או באוזניים במקרה שלנו. אחד שיגיד שזאפה גאון, השני יגיד שהוא חולה נפש (וצד שלישי יגיד בטח ששניהם יחד). זה הכל דעה אישית. כל אחד והגאונים שלו...

Investigations

New member
מממ ניראה לי שלקחתם את זה קצת ביתר כבדות!

תנו לי לעמיד אותכם במצב הבא: אתם שומעים יצירה בפעם השניה או השלישית ומבחינתם זה הדבר הכי מדהים ששמעתם בחייכם אתם פשוט בהלם ממה שאתם שומעים אני לא יודע מה איתכם אבל כשלי זה קורה (וזה כבר לא קורה הרבה) המילה הראשונה שעולה לי בראש היא גאונות. עכשיו בצורה אחרת אני חושב שיש מוזיקאים בעולם הזה שבין עם אתה לא אוהב את המוזיקה שלהם אתה מעריך את הSO CALLD "גאונות" כי יש אנשים ששינו את העולם עם המוזיקה שלהם ונגעו בדברים שאף אחד אחר לא נגע אנשים שפתחו תיבת פנדורה מוזיקאלית ומאז איפשר לסגור את הקופסא ועוד ועוד אנשים מנסים לשחזר ומושפעים ממה שהם עשו זו גאונת לשמה גם כשמדובר במוזיקה שאני לא כל כך אוהב אני עדיין הקרא לזה גאונות.

melancholy man

New member
צודק לגמרי

העניין הוא שאני יכול להבין שהמוסיקה שזאפה עושה היא טובה ושהאיש סופר מוכשר, אבל, כאמור זה לא עושה לי את זה ובין מה שעושה לי את לבין גאונות, המרחק המרחק גדול, בוא נגיד שאני מעדיף את אנה ניקול סמית' שיכורה (וחייה) על פני כל כתבי עגנון ואני אני יכול לנחש, זה גם מה שהוא היה מעדיף...

Barmelai

New member
אם אתה מבטיח שזה לא יצא ממך...

על הקבר של אנה ניקול סמית אוקיי? אני מעדיף את עגנון

HelterSkelter1

New member
אפרופו בלונדיניות שיכורות

יצא ריאישיו מרומסטר ל Concerts של הנרי קאו. זאת החולייה החסרה בדיסקייה שלי בכל הנוגע להנרי קאו (אני גרופי ענק של הלהקה הזאת), ואני מתכוון להשלים אותה בקרוב. שמעת את הדבר הזה?

Barmelai

New member
אני גרופי ענק של גרבים

שזה אומר שהחוליות היחידות שיש לי הן LEG END ואת IN PRAISE OF LEARNING, לא מספיק אפילו לכבול את המלנכולי כדי להבהיר לו אחת ולתמיד איך נשמע רוקנרול. אבל לכבוד שניכם החלפתי את החתימה

HelterSkelter1

New member
אתה חייב לעצמך לפחות את Unrest

וגם את Western Culture. באמת. לדעתי דווקא Leg End הוא החולייה (היחסית) חלשה בדיסקוגרפיה שלהם. ותסביר למלנכולי על הדרך שככה באמת נראית להקת רוק

למעלה