Blood roses

Shame in you

New member
Blood roses

קראתי את הניתוח במאמרים, אבל יש פה הרבה חדשים ובכלל הרבה יותר מפעם אז רציתי לשאול מה דעתכם על השיר, מה הניתוח שלכם לו. האם אתם חושבים שהוא על אונס, או על מערכת יחסים עכורה? (ד"א: אני מוצאת את השיר הזה כאחד ההכי יפים ומרתקים של טורי.)

רעוּת

New member
לי הוא ממש עושה אסוציאציות של אונס-

א. Back on the street now (טוב, זה יכול להיות גם סתם זנות
) ב. When chickens get a taste of your meat אמ....זה אלים כזה. לא יודעת. ג. He likes killing you after youre dead ד. I shaved every place where you been boy- זה עושה לי אסוציאציות של נסיון להתנקות, לנקות אותו מעליה. זה לא חייב להתקשר לאונס, אבל אני תמיד הולכת על הכיוון האופטימי
ה. At least when you cry now He cant hear you ו. Sometimes youre nothing but meat (זה הכי) לא יודעת. זה יכול להיות גם על פרידה גרועה ממש. אבל משהו בו ממש עושה לי אסוציאציות של אונס ואלימות.

Shame in you

New member
בדיוק

גם לי הוא עושה כאלה אסוציאציות של אלימות, אבל מצד שני יש שם דברים שלא נראים לי קשורים כמו- God knows I've thrown away those graces וwrapped around your feet

רעוּת

New member
אז תחכי שאנשים חכמים ממני יענו לך ../images/Emo7.gif

אה....נועה?

FooK MI

New member
ה-I shaved every place וכו'

בהחלט יכול להתאים לאונס, אבל אני רואה אותו כמקשר דווקא לפרידה. זה הצורך למחוק, או תרגום טוב יותר - למחות, אותו מעצמה. בין אם בגילוח ובין אם בלאסוף את כל החפצים שלו ולהעלות אותם באש. זה כאילו שהתזכורת לנוכחות שלו - היא כאן, בכל מקום. לא רק בו. הוא מתגלם בכל דבר, בכל מקום בגופה שהוא נגע בו. ואופי ההתגלמות הזו כבר טמון באופן שבו אתה בוחר לפרש את השיר.

noosh

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

בדיוק מה שהייתי כותבת אם היה לי כוח לכתוב אתמול
בכלל, בעיניי אפשר למצא פה הרבה רמזים לאונס אבל השיר מדבר יותר על פרידה בשבילי, על קשר כואב שהסתיים כואב על ההרגשה הזאת של להיות מושלכת לרחוב, הרגשה שאת לבדלבד ורק תרנגולות (שאמורות להיות צמחוניות והכל) מנקרות בבשר שלך (שלי, אישית, זה משפט שגורם לתחושת השפלה), ואת לא מצליחה להשתחרר מהתחושה הזאת של מועקה שאת צריכה לאסוף את עצמך עכשיו אבל את לא מסוגלת כי הוא הביא אותך לכזה מצב של כאב שאת מרגישה שזה משפיל כבר, איך שהוא עדיין הורג אותך למרות שאת כבר מתה, למרות שזה כביכול עבר, זה לא עבר עדיין, את עדיין כרוכה אחריו. נגיד, כשכתבת על מחנק ב-BFP זה אחד השירים החנוקים, לדעתי. ויו, אינ כ"כ צריכה ללכת או שאני אאחר לרכבת.

זה כמו שאמרו חכמים לפניי ../images/Emo3.gif

גם מערכת יחסים יכולה להביא לרגשות כאלה, למצבים כאלה. זה כ"כ נכון. לא כל כאב שקשור במין חייב להיות אונס, כמו שלא כל שריטה חייבת להיות פתולוגיה..
נו.

killerit1

New member
דעתי..

אני לא רואה פה אונס, אבל ייתכן שזה בגלל הסיבה הפשוטה שאני מזדהה מאוד עם הפרשנות שקשורה למערכת יחסים לכן יותר קל לי לראות אותה.. למען האמת אני לא חושבת שמדובר פה על מערכת יחסים אחת, או על מישהו ספציפי, בעיניי השיר הזה נותן את ההרגשה הכללית של ניכור כללי מהמושג הכולל "מערכות יחסים", את הקונספט שרוצים להרגיש,רוצים לאהוב, ובסוף רק מרגישים מנוצלים, פגיעים... "sometimes you're nothing but meat", נשמע לי - " רק רוצים את הגוף שלי, לא את מי שאני... " לוא דווקא בגישה של התעללות, זה כאילו היא מאשרת שלפעמים היא רק גוף, רק בשר ואז מתייסרת על זה.. אוחח אין לי מילים בכלל לתאר כמה אני מזדהה עם השיר הזה, הוא כל כך חזק, האוגב מדהים, הקולות שהיא עושה שם, שיר מושלם.

shiray

New member
אוו מצאתי משהו!

המת שגם תהיתי מלא פעמים עם השיר על מערכת יחסית ממש לא משו או על האונס. חשבתי יותר על כיוון האונס, אבל גם אז עלו לי קצת שאלות ודברים לא מובנים... קיצררר, בזמן שאני אמורה להתחיל את ה35 דקות לקריאת הספר שלי באנגלית, בדקתי מהר בSONGMEANINGS ובין מלא דברים לא קשורים, היה שם את זה: the song is about a little known New Orleans prostitute named Rose (short for Rosalyn) who was reportedly into voodoo or the ocult; she disappeared and was found weeks later with her throat cut...animals had picked at her body...it was said her death was a payback from a curse she had placed on another... a friend of mine asked Tori at a meet and greet אז קצת לא מובן לי הקטע של ההתנקות אח"כ. בגלל ש... לא היה כ"כ אח"כ. אוף טורי וההסברים האלו שלה.

boy for pele

New member
אני חושב שהפרשנויות של טורי רק מבלבלות...

נדמה לי שאמנים לפעמים מטשטשים את המשמעות של השיר כשהם מדברים עליו. אולי לפעמים זה אישי מדי ומכוון לאנשים ספציפיים שכנראה מבינים זאת, ולא תמיד אפשר להגיד את זה בראיון (אני נזכר עכשיו במה שלאונרד כהן אמר על FAMOUS BLUE RAINCOAT). לגופו של עניין, מבין שתי הפרשנויות שהוצעו פה עד עכשיו אני מעדיף את הפרשנות של הפרידה. משפטים כמו can't forget the things you never said ו sometimes you re nothing but meat לא נשמעות כמו טרוניה על אנס. כמו המשפט הסוגר של השיר, כנראה מדובר על פניה לבן זוג שלא היה יותר מבשר.

אני דווקא הייתי בטוחה ש-היאאא-

לא היתה יותר מ.. או שזה גם וגם. הכעס של הסוף גורם להגיד דברים איומים... וזה באמת דיסק של אחרי פרידה לא?
מעניין.. ממש.

עכשיו בא לי שיר השבוע ../images/Emo3.gif

טוב, לא, אבל, למען החופר המצוי, אם אפשר.. blood roses blood roses back on the street now היא בלעדיו עכשיו. להזרק ככה לבדידות הקרה ממה שחשבת שהיה ביחד אבל היה גם הוא קר. זה כואב בערך כמו השורה הזאת. ואהבתי כל כך את כל הדימויים האלה של הורדים. נגיד, יש אחד נפלא גם אח"כ.. [נגיע אליו
] ופה זה, בלאד רוזז, באק און דה סטריט. זה נגמר, היא נזרקת לרחוב, היא מדממת. למרות [או שלא למרות כי, מה, ככה אנחנו, כשקשה וכועס וכואב, לפעמים] שזה נאמר בטון קצת קר וכועס. לא בדיוק רגשי. can't forget the things you never said כאילו שהוא לא אמר לה את מה שהיא היתה צריכה, מספיק, על משקל, הוא לא היה שם, מספיק, ואז, היא רוטנת, היא לא באמת צריכה אפילו להתאמץ לשכוח את הדברים שהאידיוט אמר כי הוא מעולם לא אמר אותם [האדיוט!!], on days like these gets me thinking when chickens get a taste of your meat chickens get a taste of your meat וזה אולי, שהיא מדמיינת את הבחורות של עכשיו, גטינג אה טייסט אוב היז מיט, יאא... נו
דמיינו אותה, מסננת את המשפטים האלה מבין השיניים, "באק און דה סטריט נאו", עם פרצוף עקום והכל. פתאום זה נראה כ"כ ברור... you gave him your blood and your warm little diamond נתת לו הכל.. [שוב, פתאום זה נראה ברור.] he likes killing you after your dead [אי אפשר להיות בטוחים אבל שוב, זה תמיד פרשנות אישית ואני מנסה] מכירים בפרידות או סיומות או אפילו בסתם ריבים הכי מפגרים ואידיוטיים שיש... שכאילו, לא מספיק לבנאדם שהוא כבר הרג אותך, שהוא כבר לקח ממך הכל ואז עוד העיז ללכת, הוא עוד אומר את הדבר הקטן הזה שעוד יותר שובר? או עושה משהו קטן ששובר? כאילו זה לא מספיק? "he likes killing you after you died." זה כ"כ הדבר הכי מוכר וכואב ומובן ואהההה-מעצבן בעולם. you think i'm a queer i think you're a queer i think you're a queer said, i think you're a queer ואולי זה מה שהוא אמר לה? ואז היא כאילו, בכל העצבים, מחזירה לו? ומתעצבנת עוד יותר בלהט של עצמה, ונגעלת ממנו ורוצה להרחיק אותו ממנה כמה שאפשר... ואז, and i shaved every place where you been i shaved every place where you been שילך, ורחוק, ולמחוק כל זכר. הכי פרידה-רעה שיש. god knows i've thrown away those graces כאילו שאפילו את הטוב, אפילו את הטוב הזה שכשנגמר אנחנו נאחזים בו בחולניות כי כל כך קשה לגמור איתו ועם הכל, כי כמה שרע ונגמר וחרא היה לנו טוב שם ואנחנו אפילו לא לגמרי רוצים להרפות, אפילו שעכשיו רע וזהו ודיי ואנחנו יודעים שצריך, GOD KNOWS שאפילו את הטוב היא כבר זרקה. קיבינימאט. אז דיי כבר. the belle of new orleans tried to show me once how to tango wrapped around your feet wrapped around like good little roses את זה אני רואה ממקום מאוד אישי, לא יודעת מי יזדהה ומי לא אבל, הנה... זה הקטע הזה של להיות לרגליו של מישהו. יפה יפה ומסודרת, לרגליו. like good little roses. עם כל האהבה שבעולם, לרגליו, להיות מוכנה להיות אפילו שם, לעשות הכל בשבילו. הכל. לרקוד פאקינג טנגו מסביב לרגליים של המזדיין יפה יפה, רק לאהוב אותו. ואז שיזרוק אותך לקיבינימאט. [רעות, מה עם הקבוצת תמיכה?
] [ועכשיו נגמר והוא דרך עליהן כאילו מעולם לא היתה שם אהבה, והן blood roses blood roses, back on the street, נאואו..] blood roses blood roses back on the street now now you've cut out the flute from the throat of the loon at least when you cry now he can't even hear you להוציא לציפור שבך את המוזיקה מהגרון אפילו, בשביל שהוא לא ישמע אותך בוכה, והעיקר כבר ללכת, שכל זה יגמר כבר. [???] זה יכול להיות בקטע של "היי, אדיוט, נכון אתה שמח שלפחות עכשיו יש לך שקט ממני??" או בקטע של אפילו עוד מקודם, "לפחות עכשיו הוא לא שומע אותי בוכה. בטח הוא שמח." שגם ככה בסופו של דבר זה יוצא לא שונה בהרבה... when chickens get a taste of your meat when he sucks you deep [אותה, את כולה, זה שואב אותה, זה שואב לה את הכוח, ודיי כבר, היא לא יכולה. את הדם. הוא כבר מוצץ לה את הדם. אפילו אם זה כשהוא כבר לא שם. עצם מה שנשאר ממנו ממרר לה את החיים. היא מנסה לגלח אותו, למחוק, להוריד ממנה בכל דרך אפשרית ואפילו אם גם הוא לא רוצה להיות שם. הם כ"כ מעורבבים אחד בשני שלא תמיד זה הולך. ואולי היא פשוט מדברת על עוד קודם. ואולי גם וגם. פרידותתתת....
בקיצור, למשפט המחץ..] sometimes you're nothing but meat לא יודעת. זה אולי כשכבר כלום לא נשאר וזוכרים רק את זה או שאולי, אתה תוהה על מה נלחמת כשהיה כל כך רע. על שאריות של אהבה שכבר נמחקה, תשוקה שהתנגשה בכל כך הרבה רע... chickens get a taste of your meat... אגב, צ'יקנז. כאילו, פחדניות. נו. וואי, אפפעם לא חפרתי אפילו לעצמי על השיר הזה כ"כ הרבה. היה כיף, תודה.

רעוּת

New member
סורי מותק,

על זה אני לא יכולה להקים לך קבוצת תמיכה, אני תמיד זאת שזורקת אותם

למעלה