Blah זה נהיה כבר מעצבן

JPing

New member
Blah זה נהיה כבר מעצבן

אוקי אז אחרי שאני עבדתי המון כדי לקבל קצת כסף אני עומד להתגייס ( 7 לפברואר) ויהיה לי פחות זמן ממה שיש לי עכשיו ( למרות שהיומיות שאני הולך לעשות יעשו פלאים ליפנית שלי { אני יכול לקרוא באוטובוסים ויהיה לי המון זמן פנוי מעכשיו}) ובנוסף לכך נראה לי שאני יצתרך להעביר את ה JWIKI ( לא שהיא התרחבה משהו ) בנוסף לכך. אני יכול עכשיו לאשר שבסופי שבוע יהיה לי יותר זמן ולכן אני מתכוון לחדש את הפוסט השבועי בנושאי תרבות /אומנות/מה לא יפני ( אני יודע עשיתי את זה פעם פעמים אבל זה יהפוך להיות סדיר חוץ מהשלושה שבועות של הטירונות). עכשיו כדי לדעת איזה נושא לכתוב עליו אני יתן שלוש אפשרויות ותגידו איזה אתם מעדיפים: 1) אנליזה של CBB כדוגמה ל"פילם נואר" באנימה וקולנוע יפני 2)הפוליטיקה של יפן לאחר המשטר הצבאי האמריקני ( זה יהיה בכמה חלקים כי הנושא הוא ארוך מאוד) 3) הסמבטיון היפני ( בנוגע ללמה יש תאוריות שיפנים הם צאצאי 10 השבטים העבודים ולמה חלק מההוכחות הם לא מוצקות)

GnomeBubble

New member
נראה לי שעל הסמבטיון היפני

דיברו כאן כבר הרבה
שאר האפשרויות נראות נחמדות... נראה לי - מה זה CBB, בעצם?
מתוך ה"פילם נואר באנימה" אני יכול לנחש שאולי מדובר ב-Cowboy Bebop, אבל חשבתי שאתה בכלל לא אוהב אנימה... בכל אופן, גיוס מוצלח - ושזה לא יגזול לך יותר מדי זמן. האירוניה היא שכשהייתי בצה"ל היה לי יותר זמן פנוי מאשר עכשיו... לא שאני רוצה לחזור לשם או משהו.

JPing

New member
CBB

כן זה Cowboy Bebop.ואני צריך להסביר למה התכוונתי שאמרתי שאני לא אוהב אנימה: רוב האנימה בניות על תרבות פופולרית והם חסרות תוכן יצרתי גבוה ( AKA : פוקימון, RANMA , FLCL וכו') אבל אני לא אמרתי שהמדיום ( סרטים מצוירים) הוא לא מדיום טוב לסרטים ( All dogs go to heaven ו הסרט שמבוסס על הספר גבעת וטרשיפ הם דוגמאות טובות) עכשיו CBB היא דוגמה ליצרת פילם נואר יפנית מעולה ( למען האמת היא יצירת פילם נואר ברמה גבוה לפי דעתי). לגבי הסמבטיון היפני: אני חשבתי על להפריח את חלק מהטענות ולהסביר למה למרות שיכול להיות שיש ליפנים מוצא מעשרת השבטים הקשר הוא מהתבוללות שנוצרה ( לפי דעתי עשרת השבטים העבודים התבוללו בגלות ופשוט חלק מהפולקלור שלהם נכנס לתרבויות מסוימות, זה הגיוני מאוד בהתחשב שעשרת השבטים היו פחות אדוקים דתית מיהודה והם עסקו בעבודה פגאנית)

GnomeBubble

New member
טוב, בחיים לא ראיתי את הקיצור הזה

אישית אני לא חובב אדוק של קאובוי ביבופ, למרות שמדובר בסדרה טובה - לדעתי יש כאלה שמתעלות עליה. היא גם לא הסדרה הכי "גבוהה" מבחינה אמנותית לדעתי - היא פשוט הרבה יותר מערבית בסגנון ובאופי הבימוי שלה הרבה יותר מרוב סדרות האנימה, ולכן היא מאוד נגישה לקהל המערבי. בכל אופן, אני חושב שכאמור פשוט כדאי להסתכל על אנימה כמדיום - או אולי בהגדרה יותר מדוייקת מדיום האנימציה בשימושי על ידי היפנים. בהחלט לא מדובר בז'אנר - המאפיינים החוזרים נובעים מתוך הסביבה התרבותית בה פועלים היוצרים, אבל בתוך המיקרוקוסמוס של האנימה קיימים הרבה מאוד ז'אנרים ותת-ז'אנרים, ובתווך קיימים הרבה מאוד דברים שהייתי ניגש אליהם כ"תרבות גבוהה". רוב הסרטים של מיאזאקי למשל, מכילים ליטוש אמנותי מזן יוצא-דופן בזמננו, ולפעמים יש שם גם סימבוליזם עמוק אבל מעודן. הסרטים של טקהאטה וסאטושי קון הם דוגמה ומופת לסרטים שלכאורה היו מתאימים למדיום הרגיל, אבל הועברו למדיום האנימציה וקיבלו שם קסם מיוחד. חוץ מכל אלה אני לא ממש רואה סרטים.
ובנוגע לסדרות יהיו ממליצים יותר טובים ממני, אבל עדיין אפשר למצוא בעקביות כל שנה, בתוך המבול הגדול של הסדרות, שתיים-שלוש חדשות סדרות מעניינות ומקוריות באיכות טובה או אפילו מעולה - וזה יותר ממה שאפשר לומר לדעתי על תעשיית הסדרות האמריקאית (אני לא מדבר כמובן על סדרות שנגררות 10 עונות), ככה שאפשר לקחת את זה כהישג די מרשים. בכל מקרה, אתה יכול למצוא הרבה דברים טובים: מותחנים פסיכולוגיים עשויים היטב עם המון נשמה כמו Monster ואני די אוהב את זה לעומת המותחנים המערביים הציניים, או סדרות שרצופות מהתחלה ועד סוף בסימבוליזם עתיר-רבדים (Haibane Renmei היא רק דוגמה אחת), וגם דרמות עשויות היטב, או קומדיות מצויינות. בהחלט לא הייתי לוקח את פוקימון ורנמה כמדגם מייצג למדיום (את שניהם לא ממש ראיתי דרך אגב - אז אולי זאת טעות שלי), FLCL זה גם משהו די לא סטנדרטי, ונראה לי שמדובר יותר בפארודיה מטורפת על אנימה, מאשר אנימה סטנדרטית. טוב, אני רואה שפתחתי פה דיון אמנותי בעצמי
אם עוד מישהו רוצה להעיר, להוסיף הערות חכמות, ובכלל לנתח ולפרק תרבות יפנית מודרנית לגורמים...

JPing

New member
הערה

לא אמרתי ש CBB היא האנימה הכי טובה, למען האמת הכל תלוי במה אתה מגדיר כ"טוב" , פשוט דרך CBB ניתן לראות את תפיסת האומנות המערבית בעיני יפן ( "יער נורווגי" דוגמא טובה ליצירה שמבטא את העניין). האנימות היותר טובות הם כאלה שלמען האמת הם די פלצניות ( למי שראה את Serial Expermantal Lain אני מדבר על הסגנון הזה) זאת מכיוון שהם מכלילות קונספט פילוסופי יחד אם ראיה אנושית לגבי איך הוא מתיישם במציאות ( Lain מדברת על הרעיון של דאקרט לגבי המציאות { "אני חושב משמע אני קיים " חלק מרכזי מהתפיסה שלו} ותפיסת האלוהים של ניטשה { למען האמת יש גם קצת מן תפיסת האלוהים של שפינוזה }). בכלל יצירה שמצליחה להכניס פן רגשי יחד אם קונספט קיומי מסוים (בין אם זה ביקורת/הארה פילוספית/ביקרות חברתית) היא יצירה טובה ( לדעתי). אני יודע שניתן לומר שאנימה היא לא ז'אנר רע ( למען האמת אחוז הסדרות הטובות בא גבוה יותר מסדרות אמריקניות) אבל אני פשוט לא רואה את הרוב , אני פשוט רואה חלק מהקומדיות, יצירות שקראתי את המנגה שלהם ואהבתי אותם,סדרות שהמליצו לי עליהן ומדי פעם סדרה רנדומלית . לגבי מייזקי: אני לא חסיד מושבע של הסרטים שלו ולמען האמת ה2 האחרונים שלו היו המוניים מדי לטעמי ( "הטירה הנעה" זה פשוט עיבוד מילה במילה לספר). בכל מקרה FLCL:פשוט לא ממש הצחיק אותי:)

GnomeBubble

New member
היה לי יותר מדי פילוסופיה להיום

(שיעורי בית) כשאני חושב על זה... את Lain לא אהבתי דווקא בגלל שהיא פלצנית. אני הרגשתי כאילו טוחנים שם עד דק, ובלי עידון רב, הרבה רעיונות פילוסופיים די ברורים. אולי זה רק אני. אבל מדי פעם יש סדרות מהסוג הזה שאני דווקא כן נהנה מהן. לא שאני בטוח איך למצוא פה את תפיסת האלוהים של שפינוזה, ובטח לא את של ניטשה (איך הן בכלל מסתדרות ביחד?), ואני גם לא זוכר את האני-חושב-משמע-אני-קיים של דקארט (עד כמה שזה נחשב בתרבות הפופלרית לחלק חשוב בפילוסופיה שלו - הוא בסופו של דבר התנער מהביטוי הזה והחליף אותו בטיעון מורכב יותר ב-Meditationes de Prima Philosophia). בכל מקרה, האמת שאני אישית מעדיף יצירות שמציגות עלילה טובה או דמויות מעניינות, על פני פילוסופיה וסימבוליזם, אבל גם כאלה יש הרבה. לטעמי מיאזאקי דווקא נכנס כאן יפה, כי הוא יודע לקחת סיפורים ולהכניס בהם רוח חיים. אם הסרט שלו נאמן למקור זה בהחלט לא דבר רע, כל עוד הוא טוב בפני עצמו. בכל מקרה אלא לא היו סרטים "המוניים מדי" - הם פשוט זכו להכרה במערב. אני לא חושב שיש כאן סטיה גדולה ממסורת ארוכה של סרטים אחרים שלו (Tonari no Totoro, Majo no Takkyuubin, Mimi wo Sumaseba) שמתעסקים בהתבגרות. זה יכול להיות דווקא נושא מעניין לכתיבה, לכל מי שרוצה לנסות לנתח אנימה פעם.

JPing

New member
הסבר

בליין קיימות שתי תפיסות שונות לגבי אלוהים שבאות מדמויות שונות ( הי האלוהים של שפינוזה הוא אבסולוטי ולא ניתן לערר בו בעוד האלוהים של ניטשה הוא רעיון אנושי ולא יותר מכך).

GnomeBubble

New member
כנראה שאני לא זוכר את הסדרה

טוב, די בטוח שאני לא ממש זוכר אותה.

ToHrU

New member
יש משהו בדבריך . . .

בהרבה אנימות מעורבת תרבות אבל באמת בת זמננו וכוללת נושאים לא עמוקים מדי. אנימה מומלצת ביותר שהתאהבתי בה לאחרונה: שבעת הסמוראים - סיפורם של שבעה סמוראים שנקראו להגן על כפר קאנה מפני הno buseri - שודדים אכזריים. לאחר הקרב הראשון הסיפור טרם נגמר וצפוי קרב נוסף. ישנה גם דמות עגולה מאוד מרתקת - katsushiro שגם מקדם את העלילה. למרות התרגום המזעזע (בלי להגזים) בערוץ הילדים - מומלץ ביותר!!!!!! תשיגו בדרכים אחרות. אחרי אנימה כזו באמת קשה לי לחזור לאנימות שעוסקות בחיי היומיום וביחסים בין בני נוער. עכשיו אני מחפשת עוד אנימות מיפן הפיאודלית ותקופת הסמוראים. ד"א - האנימה מבוססת על תסריט של אקירה קוראסאוה משנות ה-50 ועשירה בדיבור פורמלי :) לגבי הנושאים שהצגת להרחבה - הייתי שמחה מאוד להעשיר את הידע בענייני פוליטיקה יפנית :) וסליחה על התגובה הדי מאוחרת (פסיכומטרי היא לא מילה גסה!!!!)

GnomeBubble

New member
איך קוראים לה ביפנית?

אני מכיר רק עיבוד עתידני ודי חופשי (למרות שמהמעט שראיתי הוא היה טוב) של התסריט, וקוראים לו ביפנית/אנגלית Samurai 7. אני לא ממש עוקב אחרי ערוץ הילדים, אז אני לא יודע אם זה זה...
הסרט המקורי של אקירה קורוסאווה, בכל אופן, מומלץ בחום. גם למי שבד"כ הסרטים של קורוסאווה איטיים מדי בשבילו, הסרט הזה (למרות שהוא ארוך, דל תקציב במונחים של ימינו ובשחור-לבן) ממש לא משעמם, והוא אפילו מצחיק מאוד. יש שם דמות קורעת בשם קיקוצ'יו (שבסדרה העתידנית הפכו לרובוט
), שאותה משחק טושירו מיפונה (השחקן הקבוע של קורוסאווה). פשוט חובה לראות את הסרט הזה. אולי נקרין אותו במפגש הפורום הבא?
בהצלחה בפסיכומטרי דרך אגב.

ToHrU

New member
השם בו מופצת הסדרה

הוא samurai 7 ולמעשה היום, 15/01, היא מתחילה בשידור חוזר בערוץ. לפי התאורים שנתת צפית באותה הסדרה ובאמת תהיתי איך רובוטים קשורים גם לתסריט של קוראסאוה אבל הבנתי ממך שנעשו שינויים :) אני יותר מאשמח אם נקרין אותו במפגש הפורום הבא. אני אנסה להשיג ב"האוזן השלישית". יש הצעות לתאריך למפגש הבא? חשבתי על משהו קצת מוגזם וזה קוספליי של קירארה אבל אני קצת מושפעת, יעבור לי.

GnomeBubble

New member
מתישהו בחופשה שבין הסמסטרים

זה יהיה תאריך אידאלי. אני מניח שגם סשה יסכים איתי (ואולי עוד סטודנטים בפורום, אם יש כאלה
). אם נקרין את הסרט במפגש אני יכול להביא אותו, אני מניח, למרות שגם לא תהיה בעיה למצוא אותו באוזן השלישית. זה סרט מאוד מפורסם (עד כמה שסרט יפני יכול להיות מפורסם במערב...). יש אפילו מערבון שנעשה בהשראתו ("שבעת המופלאים"), ככה שהעיבוד עם הרובוטים זה לא העיבוד הראשון שסטה מהמקור - ובמובן מסויים, רובוטים עם קטאנה עדיין נאמנים יותר למקור מקאובואים עם אקדחים
אבל האמת היא שאין לי בעיה עם עיבודים מרחיקי-לכת, כל עוד הם טובים. בקשר למפגש, בכל אופן, אני אנסה לזכור לפתוח שרשור רציני בנושא מחר.

Kawaii Baka

New member
אני בוחר בדלת מספר 2~!

אפילו שאני לא אתנגד למשהו מעניין לקרוא את ביבופ, אני חושב שכתיבה כללית על יפן חסרה יותר.

JPing

New member
מוזר :)

בכל מקרה נראה לי שבאמת הנושא השני קצת יותר טוב מכיוון שאנליזה של CBB תדרוש גם ספוילרים . אני יתחיל לעבוד על זה מחר :)

למעלה