Blackfield

Blackfield

האלבום המשותף לסטיבן ווילסון ואביב גפן אמור לצאת באביב הקרוב. מי מכם שמתעניין יכול לשמוע דוגמאות כאן.

גלה לי בבקשה את הסוד

איך יודעים טעמו של אוכל לפני שטועמים? זה יהיה מאד שימושי עבורי בהרבה מקרים. אני לא נמנה כלל וכלל עם עדת המעריצים של אביב גפן, אבל גם לא מתכחש לכך שהוא מוסיקאי ומלחין מצויין. אני לא שוכח לו את זה שהוא בעצם "גילה" את פורקיופיין טרי לקהל הישראלי. ואם סטיבן ווילסון התלהב ממנו כ"כ עד כדי כך שרצה לשתף איתו פעולה (הם עובדים יחד על Blackfield כמעט שלוש שנים) אז התחושה שלי היא שנורא זה בטח לא יהיה. או שאולי אתה ממש לא סובל את המוסיקה של סטיבן ווילסון, ואז אתה צודק לגמרי בתחושתך.

eyalap

New member
תגובה קטנה

אביב גפן הוא לא זה שגילה את פורקיופיין טרי לקהל הישראלי אני מאוד מצטער אבל מי שעשה את התרומה הגדולה בתחום הזה הם דווקא קיי´ס צ´ויס שהביאו אותם בתור הופעת החימום שלהם. וזכור לי הרגע שאביב גפן עלה לבמה שם, ואז החברים שהיו איתי קבעו חד משמעית שהם לא חוזרים חזרה לאולם של הסינרמה עד שהאיש עם המכנסיים האדומות לא יורד מהבמה... בקשר לפרוייקט הזה , לא יודע מה ייצא אבל אני מנחש שזה לא יהיה משהו מיוחד ...דעתי

theriddler

New member
k´s choice?

אם אני לא טועה אביב גפן הוא זה שהתאמץ להביא אותם לארץ יכול להיות שאני טועה (טועה זה השם האמצעי שלי...)

אולי, אבל...

לפחות ע"פ מיטב ידיעתי אתה טועה. גם סטיבן ווילסון וגם אביב גפן אמרו זאת לא פעם. נכון ש-PT חיממו את K´s choice, אבל באותו "סיבוב" ממש היו להם גם הופעות עצמאיות. אבל מה זה בכלל חשוב? אני בסה"כ הבאתי לידיעתכם. מי שמתעניין - אחלה, ומי שלא - גם אחלה. אישית, לפעמים יש המלצות שנראות לי, ואז אני הולך על זה (למשל - אטמוספירה). לפעמים יש כאלו שלא, אבל אז כשמדובר בחומרים לא מוכרים לי, אני לפחות לא ממהר לקטול.

לא קטילה

סה"כ תחושה. זה לא אומר שאני לא אאזין קודם, כי אם זה סטיב ווילסון זה אמור להיות מעניין. אביב גפן, לעומת זאת, מושך את הסקאלה למטה, ולא משנה כמה הוא מוכשר בכתיבה, אם הוא ישיר, אני לא אצהל ואשמח. בהופעה של PT / K´S C אביב עלה לשיר את So low יחד עם להקת עץ הדורבן, כאשר עדיין לא הכרתי את השיר. הוא ממש החריב אותו, ואני יצאתי בתחושה של - איזה שיר משעמם זה היה. בכל מקרה אין לי Real player ואני ממש לא רוצה את הדבר הזה על המחשב שלי, אז כשיהיו אמפישלושים, יהיה נחמד.

אפרופו

אתה אוהב את In Absentia? אביב גפן מתארח שם, וגם מופיע ברשימת הקרדיטים והתודות. אז נכון שתפקידו באלבום לא משמעותי, אבל בכ"ז יצא להם אלבום לא רע,
(וזהו האלבום היחיד שיש לו איזושהי נגיעה לאביב גפן בתקליטיה שלי).

בינתיים

שמעתי רק מספר פעמים את האלבום החדש, אבל הוא לא רע בכלל. לא שמעתי את קולו של אביב שם בכלל, אז כנראה שהסוו אותו טוב מאוד. אם בblackfield עושים את זה גם, אז אולי זה לא יהיה כל כך נורא.

eyalap

New member
ok

אין לי ממש בקיאות במי הביא את מי אני יודע שהייתי בהופעה של k´s choice ואתם באה עוד להקה אלמונית שלא טרחתי לחפש שירים שלהם עד לאחרי ההופעה. ואז כמובן שהתחלתי מ shes moved on שמישהו שם טרח לצרוח מליון פעם. ומצאתי גם how is your life today ואחרים טובים נוספים. אכן היו להם הופעות עצמאיות שלא שמעתי עליהן בזמנו וידעתי רק אחרי שנה בערך שהן התקיימו. גם לא קטלתי אבל כמו שיר , וכמו החוש ריח של אריק, אני לדעתי כמו שהדגשתי פעם קודמת חושב שידובר בפרוייקט בינוני, מקווה להיות מופתע לטובה ואז תבואו ותכתבו לי הודעות נאצה של אמרנו לך ... מחכה ליום שזה יקרה

זה הסוד שלי

לי יש את השיטה, והיא גם לא ממש סוד, להחליט (ולא בדיוק לדעת) מה אני הולך לאכול ומה לא לפני שאני טועם - וזאת על פי הריח. זה עובד אצלי באוכל ומסתבר שגם במוסיקה, שכן אני לא אוהב את הריח של אביב גפן וגם לא של סטיבן ווילסון. אין ספק שאחכה לקרוא כאן חוות דעת שלאחר שמיעה, אך מעולם לא קרה בחיי שהריח לא היה אמין מספיק. גם באוכל וגם במוסיקה.

GUIDANCE

New member
הדיסק החדש של PT

ממש ממש טוב! הם הביאו אחלה מתופף שכיר עם גרוב קטלני! אביב גפן שר שם בSOUND OF MUZAK וכן, הוא דיי מוסווה... ובכל אופן שום רע לא נגרם לשיר...

zambush

New member
גם אני פעם חשבתי ככה ../images/Emo73.gif

אבל זה לא תמיד עובד ככה. ניסית פעם להריח סבון? אין לזה את הטעם שאפשר לחשוב שיש לו לפי הריח...
כנ"ל במוסיקה. יצירה ארוכה של אמן מפורסם יכולה להיות מדהימה לפני ששומעים אותה, אבל כששומעים את זה מסתבר שזה פלופ אחד גדול. ומצד שני יש דברים שבחיים לא הייתי חושב שהם הולחנו, בעיקר לא ע"י להקת ג´אז-fאנק בשם galactic, שבאלבומם שאני מחזיק בשם late for the future טמונה פנינה אמיתית (רצועה מס´ 10), אולם לקח לי זמן להגיע אליה כיוון שלא היה לי כוח להקשיב לכל האלבום, למרות שהוא בעצמו טוב (אבל לא כמו רצועה 10
).

שאלה לעניין

יש גבינה שקונים אצלנו בבית, כזאת שקונים בגוש אחד ענקי של קילו. זו אכן דוגמה מאוד מאוד יוצאת דופן למצב שבו הטעם באמת יותר טוב מהריח. אך במקרה של גבינות, יש איזה מיתוס עירוני כזה... כל החיים אנשים אמרו לי והמליצו לי על גבינות שוויצריות והעבירו בי את התחושה שכמה שיותר מסריח זה יותר טעים ואיכותי. אז בינתיים ניסיתי רק דוגמה אחת מתוך זה (לא דוגמה קיצונית מדי) וזה עבד. ניחא. אבל אני לא מכיר שום מיתוס עירוני שאומר שאביב גפן זה לאניני טעם, או שזה טעים למרות שזה מסריח. ולמען האמת - את זה כבר טעמתי לא מעט. הוא עושה דברים יפים פה ושם במלודיה, נוחת על איזה צליל מתח יפה, אבל בסך הכל זה אחד מאמני המחאה שעושים את המוסיקה הכי לא מחאתית שאני מכיר. כל האקורדים שלו עם שבע, תשע, ואחת עשרה - ההרמוניה מתוקה מכדי שארגיש שהבנאדם רוצה למחות על משהו. זה קונפליקט שאני, כמאזין, הייתי מעדיף שהוא יפתור אותו לפני שהוא מציג את יצירתו לקהל, או בקיצור : אני חושב שהוא מוסיקאי לא בוגר במיוחד. או שהוא בוגר לחלוטין, ואני פשוט מאוד מאוד לא אוהב את מה שהוא מוציא תחת ידיו.

אצלי יש עוד פאקטור

על פי המראה. טוב, באוכל לפחות. זה לא מדויק כמו ריח, אמנם.

למעלה