BJJ-ג'ודו דעתי בענין(ועוד דברים)

לירוןE

New member
כמה תיקונים.

קודם כל,כבר ידעתי שגם הBJJים יודעים להכניס אצבעות לעיניים, תתפלא לשמוע. שנית, לא אמרתי שאין לגרייסים יכולות הגנה נגד טכניקות "מלוכלכות", אמרתי שבקרבות זירה, לא משנה כמה קשוחה היא, לא הם ולא אף אמן לחימה אחר עולה בראש של: להרוג או למות. ולכן הקרבות ניראים כמו שהם ניראים. כמו כן כשאמרתי שאם הטכניקות הנ"ל היו מותרות בקרב היה הקרב (גם על הקרקע) ניראה אחרת לא היתכוונתי שלגרייסים לא תהיה תשובה אלא לכך שגם הם היו נעים וחושבים אחרת לגמרי מאשר בחוקים הנוכחיים ולכך שהרבה מהיתרונות שנותנות ההגבלות השונות היו מתבטלים.

משה קיץ

New member
אולטימטיבי" לא בעייתי כלל מבחינתי

אבל(וגם אתה אמרת)... בפורום רב גוני מבחינת אומנויות לחימה,אני מבין שמבחינתם של אנשים מסוימים זה כן יכול להתפס כ"בעייתי". שוב,מבחינתי(ומי כמוך יודע זאת),אין עם מושג זה בעיה ואני מאמין בו מאוד בעיקר כשמדובר בGRACIE JIU JITSU

Yin

New member
גם מבחינתי לא

השאלה העקרונית היא מהו סט המדדים שמוביל להגדרה או לציון "אולטימטיבי". היו מספר שרשורים בעניין מדדים ויכולות, זה למשל. מדד אחד הוא כמות הנצחונות בקרבות זירה. איזה עוד מדדים יכולים להיות? מבחינתי, קטע הפיזי הווא תשתיתי אך בשום אופן לא המטרה הסופית, זה גם מה שחשב ג'יגורו קאנו ועוד רבים וטובים. מה שקוראים "ערכים מוספים" או "רווחים משניים", הם הם הערכים והרווחים העיקריים שיש באמנויות לחימה. אמנות לחימה אולטימטיבית לא כובלת את המתאמן בה בזירה רבועית או מתומנת עם או בלי מזרון... למדוד את כל אמנויות לחימה לפי משקפיים של BJJ נראה לי קצת מצומצם מידי. עדי

משה קיץ

New member
דיברנו על אפקטיביות בקרב YIN

ולא על "ערכים מוספים" או "רווחים משניים" הקיימים גם כן בכל אומנויות הלחימה. המושג "אולטימטיבי"(ואני מסכים שיש בו יומרה),נכתב(במקרה זה) בהקשר של לחימת ידיים ריקות בלבד.

Tonjin

New member
אולי באמת כדאי להגדיר מה זה

"אולטימטיבי" לפני שמנפנפים במושג הזה הרבה פעמים, אני מבין ש"אולטימטיבי" לפי ההגדרה שלך זה "השיטה האולטימטיבית לידיים ריקות, אחד על אחד, ללא ערכים מוספים או משניים רצוי בשכיבה ועל מצע רך שהוכיחה את עצמה בעיקר ביבשת אמריקה ושאני הכי שלם איתה"... אני בכיוון?

משה קיץ

New member
איתך לא הייתי רוצה להתגלגל טונגין

לעניננו... "אולטימטיבי" ניתן להגדרה בהרבה הקשרים וכוונות. במקרה הנ''ל ההקשר ברור והסברתי גם למה כוונתי. אילו היית שואל,מהי השיטה/דרך אולטימטיבית לפתח יכולת מדיטציה(סתם דוגמא),גבוהה? התשובה הייתה שונה. ישנם הרבה אומנויות לחימה.ולא כל אחת מגדירה את אותן מטרות.לא כל אחת מגדירה זהה את סדרי העדיפויות שלה למטרות השונות. לכן כשמדברים על אולטימטיביות צריך להגדיר את ההקשר. שוב,במקרה הנ''ל אני מדבר על יכולת בקרב/עימות/לחימה במצב של 1 על 1.אתה יכול להתחכם כהרגלך במילים יפות,אבל ברור לך ולכולם,מה הייתה כוונתי. דרך אגב,אני לא הייתי מעדיף מצע רך,בעימות אמיתי. אותה הוכחה שהוזכרה,פרצה בשנות ה-90 את גבולות יבשת אמריקה. אגב,אני בעד ערכים מוספיים,זה חלק מהענין וקורה באופן טבעי.(אתה יודע,גם לתרבויות לא יפניות)

Tonjin

New member
אחרי שגמרנו עם העלבונות האישיים

ברשותך נעבור לתכל'ס בדיוק בגלל שלכל אחד מטרות שונות לכל אחד ה"אולטימטיבי" שלו, עד עכשיו למרות שזו בערך הפעם השלישית בעמוד הזה בו אתה או ברזיל גיו-ג'יטסו נשאלתם ע"י לפחות שלושה אנשים שונים לא הגדרת מהו האולטימטיבי שלך, ככה שאני חושב שהשאלה שלי הייתה במקום. בקשר להוכחות, זה קצת קטנוני ואני לא רוצה להכנס לויכוח הזה - אבל לא כתבתי ביבשת אמריקה (ואתה יודע מה, גם באירופה) סתם בלי סיבה. עם כל המערבצנטריות שלנו אנחנו נוטים לשכוח שהאוכלוסייה של אסיה די מגמדת את זו של אמריקה יש לה מסורת לחימה מפוארת וארוכה והגרייסי ג'וג'וטסו לא כבש אותה בסערה (לסבר את האוזן וכדי להבהיר שזו לא סתם התקטננות: אוכלסיית האמריקות + אירופה היא קטנה בהרבה מחצי מאוכלוסיית אסיה) הסיבות לכך כמובן יכולות להיות שונות ואני לא ממש מעוניין בסוג האחר של השוואות הגדלים אבל זו נקודה ששווה לפחות לחשוב עליה. אגב מילים יפות, אני חושב שהן עדיפות על מילים לא יפות, אבל זו רק דעתי

משה קיץ

New member
אם אתה מאמין בשיכנועים של עצמך

אשריך. היפנים הם בין המשוגעים ביותר לBJJ.שכנראה יותר פופולארי שמה מהרבה אומנויות יפניות אחרות. קרבות CHALLANGE אכן נערכו בברזיל/ארה''ב קרבות MMA(תחרות שבתחילת דרכה הייתה כמעט ללא הגבלות עוד פחות מהיום),נערכו גם ביפן.ומ-94 עד 99 היפנים נחלו תבוסה אחר תבוסה ללוחמים מברזיל.לקראת 2000 כשהעולם עבר איזשהוא תהליך של סיעור מוחות,דברים החלו להשתנות במקצת וגם היפנים ואחרים החלו לנצח מידי פעם(הרבה בזכות למידה והבנה בין היתר של BJJ). BJJ הציב את הסטנדרט בעולם הקרבות החופשיים וכל שאר העולם יישר קו. מעבר לכך,לוחמים מצויינים משיטות לחימה כמו קרטה/קונג פו/טקוונדו וכו אף שאינם תמיד אסייתים ,לא אומר שהם מייצגים פחות טוב מהם או מיומנים פחות מהם(האסייתים) באותה אומנות. להזכירך רוב בתי הספר הטובים ביותר ממגוון אומנויות לחימה,נמצאים בארה''ב(גם לפני 20 שנה המצב היה כך). אני לא רואה מצב שבו אותם קרבות VALE TUDO היו נערכים בסין לדוגמא והמצב היה שונה. BJJ התמודד אינספור פעמים בין מול אומנויות סיניות/קוריאניות ואחרות. חבל... לא תשכנע אותי ולא אני אותך. אני מאמין שמאחורי ישנן עדויות ברורות.לא ראיתי כאלו אצלך.

Tonjin

New member
אני לא נעלב בקלות, זה בסדר

למרות שברור שהייתי מעדיף שירצו להתגלגל איתי מאשר שלא, אבל אני אחיה
בכל מקרה, תודה! כפי שאמרתי אני לא ממש רוצה להכנס לדיון הזה, מה גם שהוא היפוטתי ולא ממש מעניין אותי כרגע. לגבי ה"עדויות הברורות" שאתה מדבר עליהן, אני לא מצליח להבין עדויות ברורות למה אני אמור לספק, אבל אם תסביר לי אני מבטיח לנסות ולחפש..

Tonjin

New member
מעולה

ותודה (כי כנראה שאני אהיה המרוויח בהתגלגלות הזו - אם תרדם, הדפיקות על המזרון בוודאי יעירו אותך)

yonik

New member
אין ספק שBJJ הרבה יותר יעילה מג'ודו

אין ספק שBJJ הרבה יותר יעילה מג'ודו להגנה עצמית ולו רק בגלל הגישה. אבל ההשוואה הזו לא רלוונטית כי אתה מפספס את הנקודה שרוב הג'ודאים מודעים לעניין ועוסקים בג'ודו פשוט כי הם אוהבים את הספורט הזה (ובאותה מידה יכלו לעסוק בכל תחום ספורט אחר) ולא בגלל שהם רוצים ללמוד הגנה עצמית. לעניין האולטימטיבי אני לא מכיר מספיק טוב את כל השיטות להגנה עצמית כדי לדעת מה האולטימטיבי אבל אני חושב שכל מי שחושב שהוא הגיע למשהוא אולטימטיבי בכל תחום בחיים מפספס את האופציה להתקדם (ומתחום אחר לחלוטין, לפני כמה שנים ביל גייטס אמר משהוא בסגנון שהוא לא מבין למה מישהוא יצטרך מעל 640KB זיכרון למחשב בייתי = המחשב האולטימטיבי...) תודה על המאמר המעניין.

יוניק. שאלה לי אליך

ומה אם השיטה בה אתה עוסק היא אינסופית בקבלתה, מתפתחת, שואפת ללמוד מאחרים את מה שישרת את עקרונותיה? דינאמית ומתחדשת תוך שהיא נשענת על בסיס מוצק?

ש מים

New member
../images/Emo45.gifתוספת קטנה

מעבר ל-"אהבה", הג'ודו נותן בונוסים רבים נוספים, שאינם קשורים ישירות להגדרה "הגנה עצמית", אבל בהחלט קשורים ונושא (ביטחון עצמי, אי-חשש ממגע קרוב וצמוד עם היריב, חיזוק הגוף והרוח ועוד, וכל זה - ללא חשש פציעות. או "מידה מינימאלית ביותר" של פציעות. ואני לא מדבר על ג'ודו תחרותי/ספורטיבי). ההערה הזו באה רק להאיר ולהבהיר נקודה שלא הועלתה עד כה, אבל אני בכוונה לא רוצה להצטרף לוויכוח, כי אני רואה שאנשים כאן מבוצרים מאוד בדעותיהם ואני מריח כאן גם ניחוח של "של מי יותר גדול"...

משה קיץ

New member
אני לא חושב שאנשים עד כדי כך מבוצרי

מבוצרים בדעותיהם. מצד שני אני לא מבין למה זה כל כך בקונצנזוס להיות "פוליטקלי קורקט" כל הזמן(תופעה שמאפיינת הרבה מכותבי הפורומים השונים). אני מפרגן לשיטות אחרות.אני מפרגן לאנשים שמאמינים ושלמים במה שהם עושים.לא רוצה להמיר את כולם ללמוד רק את הדרך שאני מאמין בה.ואין לי בעיה ללמוד מאחרים(מכל שיטה-בתנאי כמובן שזה משהו שאוכל להכניס באופן "טבעי" לGAME שלי) אבל.. לא מבין מה הבעיה אם כך, שאני חושב שהדרך/שיטה/אומנות שבה אני עוסקITS THE BEST.למה כל הזמן להתנצל לגבי זה. זה מה שאנו חושבים.אף אחד לא חייב להסכים. אני אדם רציונלי.מבחינתי הגרייסי ג'יוג'יטסו סיפק את ההוכחה שרציתי לגבי יעילותו ועליונותו.כך אני רואה את הדברים. לא בכל פעם שמשהוא אומר שהוא מאמין בדרכו,שהיא הטובה ביותר,זה צריך להפוך לריב. אני מאמין בזה.אתה חושב שאני טועה ובא לך לתקן אותי?עלא כיפאק ,תראה/תוכיח לי בצורה מכובדת למה לפי דעתך אני טועה. חבר'ה אל תחששו מדיונים בסגנון "למי יש יותר גדול",כהגדרתך ש.מים.אלה שחוששים בדרך כלל יש להם קטן(ולא שזה רע-כך סיפרו לי). בכל אופן,לא זו הייתה המטרה של השרשור. מטרתו של השרשור היא ההבדים בין BJJ/ג'ודו

למעלה