BJJ-ג'ודו דעתי בענין(ועוד דברים)

יוניק איש יקר.

רויס לימד את הטניקה שאתה מדבר עליה ועוד רבות מדהימות אחרות כשאירחתי אותו לראשונה בישראל לפני 5 שניםץ לכן, אני לא מבין מדוע אנשים המתענינים באמנויות לחימה לא מגיעים לסמינר. ישנם כמובן שמגיעים דוגמאת חברי ואחד ממנהלי הפורום - רן.

usr

New member
נכון

מה שכדאי ליישם זה שתמיד יהיו לך כמה אופציות לעבודה מכל מצב.

משה קיץ

New member
YONIK ,USR וכל מי שרוצה

בקרקע להבדיל מעמידה,יש לי את "החיכוך" שנובע מהעובדה ששטח פנים גדול יותר של הגוף נוגע ברצפה. עובדה זו ,עוזרת לי לשלוט ואף לקבע יריב גדול ממני באופן כזה שבעמידה לא הייתה לי את האפשרות. אם אתה יודע איך למקם את עצמך ביחס ליריב שלך,לא תרגיש יותר מידי בהפרשי המשקל.(תלוי גם כמה ההפרש) כמובן עדיין יש למשקל משמעות.אבל...הפרש המשקל והכח משמעותי יותר בעמידה(וכרגע ההנחה היא שאתה מיומן בעמידה ובקרקע במידה שווה). בקרקע ישנם הרבה יותר מצבים והזדמנויות ליצור LEVRAGE(בהגדרה גסה-מנוף). לכן מול יריב כבד וחזק עדיף להצמד.כשאתה רחוק ממנו ,זה כמו פר משתולל(והכי גרוע להחליף מהלומות עם מישהוא כבד וחזק ממך,גם אם הוא פחות מיומן-אלא אם כן ההבדלים הטכניים אדירים). כשאתה צמוד אליו,היכולת שלו להתפרע עם הידיים והרגליים יורדת משמעותית(ואתה הרבה יותר בטוח).אם תדע להתבסס טוב מבחינת באלאנס,לא תצטרך הרבה כדי לערער את שיווי משקלו(לא צריך לשאוף לזרוק מישהוא גדול ומתנגד באזשהיא הטלה גרנדיוזית-זה די קשה). בקרקע היכולת שלך לתמרן,ולמזער את הבדלי המסה.תוכל לעשות זאת טוב יותר מאשר בכל מצב אחר.יש לך את הרצפה(והחיכוך) שעוזרת לך בזה.ומילת המפתח מול מישהוא גדול-LEVRAGE!!! בקרקע יש לך יותר נזדמנויות לנצל את זה. BJJ נוצר על ידי אנשים קטנים ,שחיפשו את הדרך להתמודד מול הגדולים.

yonik

New member
אהבתי את המשפט המסכם

אני חייב להגיד שלך ששכנעתם אותי ששווה להשקיע בעבודת קרקע
מה שלא עשיתי עד היום. תודה על התשובות המפורטות, יכול להיות שבסוף אני עוד ידע קרקע כמו שצריך

ננדין

New member
אני אדם יחסית גדול (90+)

ואני תמיד הייתי מפסיד לכמעט כל שאר מתאמני ה BJJ אצל חיים פאר
...

לירוןE

New member
זה היה קרב ב"פרייד"

היוס התמודד מול לוחם יפני.90% מהקרב הויס היה על הרצפה והיפני עמד ובעט בו. בשלב מסויים שניהם היו בקרקע והיפני נכנס לבריח על הכתף של הויס. הויס לא נכנע, והיה מרשים מאוד לראות את גמישות המפרק שלו. כל אדם שלא היה מתורגל בעניין היה פורק כתף מזמן. בשלב מסויים,כשהכתף של הויס התה באמת בסכנה השופט הפסיק את הקרב. הויס התרגז על כך שהופסק הקרב, אולם אם לא היה מופסק הקרב,היתה הפציעה לכתף שלו וודאית. אני מאוד מאריך את החבר'ה של BJJ. אני חושב שהם לוחמים מדהימים. וכשהזמן יאפשר לי אני רוצה גם להתחיל ללמוד BJJ. לגבי היומרנות שעליה דיברת: לצערי אני חושב שכן, הרבה מהלוחמים של BJJ הם מאוד יהירים ונותים לזלזל בשיטות אחרות. בהחלט לא כולם. אבל זו התנהגות לא ראוייה שבהחלט לא מוסיפה להם כבוד. לירון

משה קיץ

New member
זה לא היה רויס,חמוד

זה היה רוילר אחיו.(4 פעמים אלוף עולם) ההפסד היה לסקורבה שהינו 20 קילו ויותר מעל רוילר ובתקופה הזו נחשב למספר 1.סקורבה עושה הרבה קרקע ומבין/יודע הרבה BJJ. רק שתדע לגבי הקרב: על אף הסקורבה הצליח למשוך את הקרב לפי האסטרטגיה שלו,החוקים היו או נוקאווט/הכנעה,או תיקו. על מנת למנוע מתיקו השופט היפני עצר את הקרב 40 שניות לפני הסוף. אומנם סקורבה נכנס לבריח על הכתף אך הוא לא היה מקסימלי.הפוזיצייה לא אפשרה לו להמשיך עם זה ורילר המאוד גמיש לא היה (לדבריו)בסכנה ממשית. מן הסתם אם לא היה מופסק הקרב(ולא הייתה סיבה),בהתאם לחוקים היה מוכרז תיקו. עדיין זה לא סותר את דברי. אמרתי שהפסדים ראשונים נחלו אנשי BJJ בסוף שנות ה-90 וקרב זה היה אחת הדוגמאות באותה תקופה. הליו גרייסי הפסיד אף הוא בשנות ה-50 בקרב VALE TUDO אך זה היה למישהוא מהשיטה.ואלדמר סנטנה תלמידו לשעבר.הקרב נשמך קרוב ל-4 שעות והיה ללא חוקים. הליו היה כבר מבוגר בקרב הזה. אתה צודק,רוב החבר'ה בשיטה די יומרנים.מסכים.השאלה למה? אולי גאוות יחידה הנשענת על מעשים והשגים מוכחים.(ואני לא מדבר רק על "הזירה"). אני לא בעד לשמיץ אף אומנות לחימה,האמן לי.אני מעריך אנשים השלמים עם מה שהם עושים והמאמינים בדרכם. ודרכם לא חייבת תמיד להיות לחימה או "לנצח" בלחימה/קרב. ואני לא חושב שבהגדרה בכל מפגש לחימתי בין BJJ לאחר ,הניצחון יהיה של הראשון.אף פעם אי אפשר לדעת.

לירוןE

New member
אני דיי בטוח שזה היה הויס

אבל יכול להיות שאני טועה, ראיתי את הקרב הזה לפני כמה שנים ויכל להיות שאני לא זוכר טוב. בכל מיקרה לא אמרתי שאין גב ליומרנות שלהם. אמרתי שהיומרנות עצמה הינה לא חיובית ולא הולמה את מעמדם. לגבי היות הBJJ מושלם, אני לא בטוח שכך הדבר. ראיתי לא מעט חומר של הגרייסי ואני יכל לומר שלדעתי מול אדם עם נשק קר, יש להם המון פריצות, ואדם היודע מה הוא עושה, כמו לוחם קאלי למשל, יכול להפוך גם את היקסון לשווארמה די מהר. אני לא אומר שללוחמים משיטות אחרות יש פיטרון מופלא נגד סכין (גם לא ללוחמי קאלי) אבל הינה לך דוגמה לחוסר שלמות. אם יש לך סרטונים של הגרייסי השמים דגש על התמודדות עם כלי נשק אשמח עם תעלה אותם, על מנת באמת לבחון פאן זה של אומנותכם. לירון

משה קיץ

New member
זה לא היה רויס

BARZIL JIU JITSU הינו נציג וחבר של רויס גרייסי בארץ. אני מעבר להיותי חלק ממשפחת RGJJN(בתי הספר -רויס גרייסי ג'יוג'יטסו),גם מהווה שלוחה של RGDA בישראל בהנהגתו של רוילר גרייסי(אח של רויס). אנו מכירים את האנשים האלו,נפגשים ומתאמנים איתם,הם המסטרים שלנו ואנו מייצגים כאן את שיטתם. תאמין לי כשאני אומר לך שזה היה רוילר!!!!!!!!!!!!!!! למרות שזה ממש לא משנה מבחינת הדיון.

לירון אתה טועה! ובענק!!!

יש לי סרטים נדירים בהם רואים חבר'ה בברזיל מגרייסי ג'יו ג'יטסו שעושים קרבות ברחוב על מדרכות. אפילו באחד מהם אחד ממשפחת גרייסי תולש עם פיו חתיכת אוזן מפיו של היריב שלו. עזוב כבר את השטויות של עיניים ושיזניים. ניסינו את זה כבר, מי שיותר טוב בקרקע הוא זה דווקא שיכול לבחור אם לשלוף לך את האישונים

ELIF665

New member
GJJ והגנה עצמית

נכנסתי עכשיו לאתר וראיתי דברים מאוד מעניינים שנכתבו , מגיע יישר כוח גדול למשה שמקדיש מזמנו לכתוב מאמרים רציניים מקצועיים ומנומקים , בקשר לדבריך לירון : 1] לירון - אחדש לך חידוש גם מי שעושה GJJ יכול להכניס אצבע לעין , לתת מכת זירתית (סכין כף יד ) לצוואר לתת מכה למפשעה / לתלוש אשכים וכ.. ( אגב מי שמכיר טוב את סילבוס ההגנה העצמית המלא של הליו גרייסי יודע ... שכן תתפלא יש מכות מהסוג הזה GJJ והליו מדגים בעיטת אנקול אחורית למפשעה כנגד חיבוק דוב גבי על 2 ידיים [ כמובן בנוסף לטכניקה "הנקייה" של איגוף לצד הרמת רגלי יריב והטלה.... , אומנם הסילבוס אינו עשיר בטכניקות מהסוג הנ"ל אבל זה מראה על קו חשיבה שאינו פוסל אמצעים "מלוכלכים" בהגנה עצמית ומתקשר לדברי משה ש GJJ היא אומנות לחימה ) 2] ההבדל בין תפיסת ההגנה העצמית של GJJ לבין תפיסת ההגנה העצמית של קרמ"ג / קמ"י וכ... שיטות "מובהקות" להגנה עצמית הוא שבעוד שבקרמ"ג לנגזרותיו הדרך להשתחרר מאחיזה היא ע"יי פגיעה בנקודת תורפה מתוך הנחה שזה יגרום לפירוק אחיזה ויציאה מהסיטואציה ,ב GJJ הדרך להשתחרר מהאחיזה היא ע"יי התמודדות עם האחיזה עצמה וחיפוש קונטרים המבוססים על נ"ק החולשה שבאחיזה ו/או במצב גוף התוקף בעת האחיזה .אם משהו סגר עליך HEAD LOCK בקרקע לו יהיה יותר קל להכניס לך אצבע לעין / לנשוך אותך וכ.. [ מה עוד שזה לא מצריך ידע מוקדם רב מאוד ] , לעומת זאת אם מתייחסים לאחיזה / למצב גוף התוקף בעת האחיזה מגלים שגבו חשוף חולשה זו מנוצלת ע"יי תפיסת הגב ומכאן הדרך לשחרור ולהכנעה קלה והגיונית - ברגע שתפסת גב אם אתה רוצה לתת מכת מצילתיים לאוזניים / לתלוש אוזנים לשלוח אצבעות לעיניים לתת מכות מרפק לעורף -אתה יכול , אבל האופציה המשתלמת הן מבחינת יעילות והן מבחינת אפקט היא טכניקה "נקייה" חניקת אריה - מדבריך הובהר שאתה סובר שלגרייסים אין יכולת / אין מענה מלוכלוכות - הקליניץ' הבסיסי ביותר בGJJ הוא קליניץ' האוגושי , לכאורה ניתן להכנס להטלה גם בלי הקליניץ' אלא מה שקליניץ' האוגושי מספק הגנה נגד כל מכה למפשעה / מכת ראש / מכת יד אחרת - יתרה מזאת הקליניץ' מאפשר לאוחז בו להכות למקומות רגישים (מכות ברך למפשעה / מכות ראש וכ..) - מה שכתבתי הם דוגמאות על קצה המזלג על האסטרטגיה והקו המנחה של GJJ בתמודדות ברחוב (גם עם DIRTY STUFF ) , כתבתי הרבה אז לילה טוב נ.ב אני בעברי התאמנתי בקרמ"ג ויש לי הרבה הערכה לשיטה

ELIF665

New member
תיקון קטן

מדבריך הובהר שאתה סובר שלגרייסים ......אין יכולות /מענה מלוכלכות " צ"ל "כנגד טכניקות מלוכלכות "

ELIF665

New member
הבהרה

מקוצר זמן לא קראתי את כל השרשור .. לאחר עיון נוסף ראיתי שכבר אחרים הקדימו אותי והתייחסו בקצרה (ודבריהם בבחינת "מעט המחזיק את המרובה" ) לנ"ק שציינתי .

משה קיץ

New member
יפה מאוד חביבי,תגיד לי משהו

אני מכיר אותך?נפגשנו בעבר? היכן אתה מתאמן? אהבתי מאוד את הדרך שבה הצגת את הדברים.כל הכבוד!

למעלה