תקשיב, אני איקיו בקראטה והורדתי עם זה אנשים
אין מה לעשות, ראיתי את זה במו עיניי. להגיד לך שעשיתי קיהון שבמקרה הם היו בטווח הפגיעה שלי - לא, זה לא מה שעשיתי. לקחתי את הטכניקות שעבדתי עליהן שנים ופירקתי אותן וגם מן הסתם יצקתי בתוכן את האישיות שלי וגם השתמשתי בעיניים ובאזניים כדי לראות איפה אני נמצא. יש לי גם מאמן שלמרות שהוא יודע ששוטוקאן זו שיטה מסורתית <שידועה מאוד כשיטה ספורטיבית בעיקר, ולא עם דגש על הגנה עצמית> - הוא מרבה להחדיר בנו ולהדגיש בפנינו שמדובר בסופו של דבר באומנות לחימה ולא בריקודי עם. אז אני לא יודע אם יש שיטות אגרוף טובות יותר, אני מאמין שבטח כן. אבל א.אני רוצה שהאגרוף שאני אלמד, בין אם זה וריאנט של קראטה או וריאנט של קונג-פו, אז שזה יהיה מעוגן _גם_ בהמון טכניקה , וטכניקה מתוחכמת - ו_גם_באימונים רצחניים ושיפור נסיון קרבי ב.בסופו של דבר, לוחם חייב לדעת מה לעשות במצבים של אחיזה, ריתוק , קרקע, וכו' - ושיטות לחימה מתאגרפות, קראטה,קונג-פו, מוואי טאי וכן הלאה - פשוט לא מספקות את זה . לפחות לא בהתחלה. הוצאתי המון שנים על לשפר מאוד את הטכניקה שלי, לקבל מושג טוב טוב של מה זה קרב ומה זה רוח קרב וכו'.. אבל עכשיו נמאס לי לשחק בקקי ואני רוצה לדעת איך לנצח במכות. ברחוב הרבה יותר מאשר בזירה. אני גר בחולון וזה מקום מחורבן, ואשכנזי צהוב כמוני הוא חסר סיכוי אלא אם כן אני אשתפשף בקרבות, והרבה כאלה. איזה קראטה עשית שאתה אומר שזה לא אפקטיבי? האם ב"אפקטיבי" אתה מתכוון ל "עשיתי המון קאטות וזה לא שיפר לי את היכולת להלחם"?