BJJ באיזור חולון

usr

New member
כתבתי לך

על ישראל מזור בחולון. אפשרות נוספת - שילוב איגרוף תאיילנדי עם BJJ . במועדון של חיים גוזלי בבת ים מלמד כלפו מסיקה איגרוף תאיילנדי.

אגרוף תאילנדי וג'וג'יטסו בריזלאי או סתם JJ?

זה אשכרה פשוט לעשות אגרוף בשילוב עם טכניקות האבקות? באותו החוג? אני צריך לראות את זה. איפה זה נמצא?

תקשיב, אני איקיו בקראטה והורדתי עם זה אנשים

אין מה לעשות, ראיתי את זה במו עיניי. להגיד לך שעשיתי קיהון שבמקרה הם היו בטווח הפגיעה שלי - לא, זה לא מה שעשיתי. לקחתי את הטכניקות שעבדתי עליהן שנים ופירקתי אותן וגם מן הסתם יצקתי בתוכן את האישיות שלי וגם השתמשתי בעיניים ובאזניים כדי לראות איפה אני נמצא. יש לי גם מאמן שלמרות שהוא יודע ששוטוקאן זו שיטה מסורתית <שידועה מאוד כשיטה ספורטיבית בעיקר, ולא עם דגש על הגנה עצמית> - הוא מרבה להחדיר בנו ולהדגיש בפנינו שמדובר בסופו של דבר באומנות לחימה ולא בריקודי עם. אז אני לא יודע אם יש שיטות אגרוף טובות יותר, אני מאמין שבטח כן. אבל א.אני רוצה שהאגרוף שאני אלמד, בין אם זה וריאנט של קראטה או וריאנט של קונג-פו, אז שזה יהיה מעוגן _גם_ בהמון טכניקה , וטכניקה מתוחכמת - ו_גם_באימונים רצחניים ושיפור נסיון קרבי ב.בסופו של דבר, לוחם חייב לדעת מה לעשות במצבים של אחיזה, ריתוק , קרקע, וכו' - ושיטות לחימה מתאגרפות, קראטה,קונג-פו, מוואי טאי וכן הלאה - פשוט לא מספקות את זה . לפחות לא בהתחלה. הוצאתי המון שנים על לשפר מאוד את הטכניקה שלי, לקבל מושג טוב טוב של מה זה קרב ומה זה רוח קרב וכו'.. אבל עכשיו נמאס לי לשחק בקקי ואני רוצה לדעת איך לנצח במכות. ברחוב הרבה יותר מאשר בזירה. אני גר בחולון וזה מקום מחורבן, ואשכנזי צהוב כמוני הוא חסר סיכוי אלא אם כן אני אשתפשף בקרבות, והרבה כאלה. איזה קראטה עשית שאתה אומר שזה לא אפקטיבי? האם ב"אפקטיבי" אתה מתכוון ל "עשיתי המון קאטות וזה לא שיפר לי את היכולת להלחם"?

ס ו ו ט ה

New member
jj וקרבות מגע מלא

נשמע לי ששווה לך לנסות שיעור אצל סנסאי מורדי גלאם שמשלב קיקבוקס וג'וג'יטסו בדגש על לחימה והגנה עצמית .מאוד תכלס ויש גם עבודת קרקע כך שתוכל להתנסות בהכל ..הוא מאמן בביה"ס גבריאלי שזה ליד דיזינגוף סנטר ויש שם חניה מורדי גלאם - 0546858571

אנו למדים כי BJJ אינה מיקשה אחת

ישנם אמני לחימה שמתאמנים ב- BJJ לצרכי ספורט ומולם כאלו המדגישים יותר ויותר תכנים של הגנה עצמית. ניתן לעשות אותו הדבר בקראטה (או כל שיטה מסורתית אחרת): אם למורה: מחשבה פתוחה וגמישה והבנה כי עליו לקחת את עקרונות האב של השיטה ואת רוחה - אל מתן פתרונות יצריתיים לסביבה המשתנה תדיר, עם התקופה והמקום. עוד שתי נקודות חשובות: 1. לא משנה מה השיטה / שיטת המוצא, עליה מושתת התרגול: בקרב רחוב כולם מעדיפים להשאר על הרגליים. לא תמיד זה אפשרי - אבל זה תמיד רצוי... 2. קשה מאוד לנטרל בקרב אמיתי ברחוב: יריב חזק, מיומן ובעיקר אגרסיבי מאוד - במכה שתיים... יש לקחת בחשבון כי זה ייקח מעט יותר מאמץ. החיים אינם סרט... יובל.

usr

New member
חיים גוזלי בבת - ים

קרוב מאוד לחולון. השחורה הראשונה בארץ. בעל הישגים בינלאומיים. עדיין מתחרה בטורנירים בינלאומיים חשובים. תכנס לפורום זירה ותשאל שם פרטים את שבי נמהל הפורום שמתאמן אצלו.

חיים גוזלי - ../images/Emo91.gif

כמובן שאני ממליץ גם על חיים גוזלי - חגורה שחורה ב-BJJ של רנזו גרייסי, חגורה שחורה בשיטות אחרות, מתחרה חזק ופעיל ברמות הגבוהות ביותר בעולם... לא ציינתי אותו במיוחד רק בגלל שהוא מופיע ברשימת המורים בקישור שהבאתי

Zegdel

New member
מסכים איתך

שזה מדכא שאין קרבות אימון וקרבות בכלל. אני מכיר את זה, וזה מבעס. אני לא מבין גדול בכלל, וא"ל זה רק תחביב אצלי, אבל אני די משוכנע שאדם ששולט בא"ל מסוימת, לא משנה מה תחומי ההתמקדות שלה, אבל באמת שולט בה, יכול להתמודד נגד יריב בודד/מספר יריבים שישתמשו בכל שיטה שהיא, ע"י יצירת סיטואציות אופטימליות לנקודות החזקות שלו ושל הא"ל שלו. (זה היה משפט מאוד ארוך :)). כמובן שבשביל לעשות זאת, דרושה שליטה אבסולוטית וחשיבה מהירה שמסונכרנת עם הגוף. על כן, הייתי ממליץ לך לחפש מכון לקראטה, אבל שמקובל בו לערוך קרבות, או שתלך לכל מקום שהוא בו עורכים קרבות (באיגרוף תאילנדי אני לא חושב שימנעו ממך להשתמש בתנועות ורעיונות של קראטה). קרבות אימון וקרבות ישפרו לך את היכולת ליצור את הסיטואציות האופטימליות שלך (בקראטה זה אומר, למשל, לא להתקרב ליריבים ולא להגיע לקרקע, אם איינני טועה). מאידך גיסא, אין שום דבר רע בגיוון והרחבת היכולות שלך. אז נכון, העצה שלי לא ברורה מדי, אבל סה"כ תעשה מה שהכי טוב בשבילך.

הבעיה בשיטות רגילות

זה שאין את הדגש הרוחני שיש בקראטה.. לפחות בשיטת קראטה שלי. אני לא רוצה סתם ללכת ולחפש מכות. קראטה תמיד שילב דו עם ג'יטסו - אחד הדברים הכי חשובים שלמדתי בקראטה זה איך להמנע מעימות בכלל. ואכן בקרבות שניהלתי כמעט ולא ספגתי מכות כי ריכזתי את רוב האנרגיה שלי בלא לחטוף פיצוצים לשום מקום ולא בלדפוק לשני את הצורה. בזמן שזה קורה ,חיכיתי שהיריב יעשה טעות וכשהוא עשה את זה אז נכנסתי בו בכל הכוח. אבל אין מה לעשות, צריך גם לדעת להתאבק, לך תדע מי יפול עלייך ברחוב. לגבי מספר מרובה של יריבים - זה דורש כל כך הרבה דברים מאדם אחד שזה לא משנה איזה שיטה תלמד, אם לא תהיה מאומן כמו נזיר שאולין ובעל הגנטיקה המתאימה לזה , עדיף כבר פשוט לברוח.

למעלה