BJJ באיזור חולון

BJJ באיזור חולון

היי, שמי שי, יש לי רקע של עשר שנים בערך בקראטה ובקרוב יהיה לי שודאן <באוגוסט בע"ה> אחרי עשר שנים נמאס לי כבר מהריקודים ואני רוצה קצת לדמם ו<בעיקר> שיהיה לי דם על הידיים - שמעתי הרבה על BJJ ואני די סגור על זה שזו הדרך לעשות את זה :-> מה גם שזו שיטת האבקות מעולה עד כמה שידוע לי אז יש חבר'ה פה שמכירים דוג'ואים באיזור חולון?? אני נייד אז זה יכול להיות גם ראשון או דרום תל-אביב

בראשון לציון יש את ז'אן אזוודו - חגורה חומה

מס' טלפון: 054-3197441. אם תל אביב באה בחשבון, היא משופעת במורים, רק לאו דווקא בדר' העיר. אם זה רלוונטי - יש רשימה של מורים כאן.

אני מחפש משהו רלוונטי למכות

כפי שהן מתנהלות ברחוב ולא בזירה. כשערסים קופצים עלייך וסתם זורקים עלייך ידיים ותופסים אותך. אני טועה לחשוב שBJJ זה השיטה המתאימה? אני עושה קראטה כבר המון שנים אבל אני יודע שאם אני לא אצליח לשתק על המכה הראשונה או השנייה הלך עליי.

welterweight

New member
bjj אומנות לחימה נהדרת אבל

אם אתה מדבר כאן על התמודדות עם מספר תוקפים אני חושב שאתה צריך לנסות משהו אחר. באופן אישי אני חושב שהקראטה אמור לספק לך כלים טובים מאד להגנה עצמית והשאלה פה היא רק לגבי אופי האימון שלך. אם אופי האימון הוא כזה שאינו משלב יותר מדי ספארינג,ושינוי באופי האימון לא בא בחשבון,הייתי ממליץ לך לנסות דווקא איגרוף תאילנדי או קיקבוקס.אופי האימון מכתיב הרבה ספארינג ולכן יתרום הן ליכולות המנטליות שלך בקרב והן ליכולות הטכניות שלך,לא מעט לוחמים מעולים הגיעו מתחום הקראטה,והשינוי עבורך לא יהיה דראסטי-מה שישפיע על זמן ההתאקלמות שלך ויכולות ההבנה והיישום של החומר. שוב,אין לי שום דבר נגד bjj,ההיפך.אני חושב שזו אומנות נהדרת ורוצה ללמוד אותה בעצמי מתישהו,אבל בהתמודדות מול מספר תוקפים אני ממש לא רוצה להיות על הקרקע. בכל מקרה עדיף לעשות אימונים משלימים בריצה.על כל מקרה,אתה יודע....

הבעיה היא שקראטה זה חרא כשמישהו תופס אותך

עם כל מי שנלחמתי איתו <לא בזירה מקצועית, אבל עדיין בסוג של זירה, וזה לא היה רק עם קראטיסטים> ברגע שהגענו לנקודה של שורט-מה <יעני, טווח אפס, קרקע, וואטאבר> - אני אוכל אותה. אם הם לא מצליחים להתקרב, הקראטה מעולה. אבל הקראטה הוא שיטת אגרוף כעקרון. רק ברמות המאוד גבוהות לומדים קצת נגהוואזה וטוריטה <שזה הפלגיאט הקטן מאייקידו וג'וג'יטסו שמלמדים קראטיסטים. אבל עד אז כבר יהרגו אותי מכות>

d y s

New member
אל תחשוב כמו

ספורטאי תחשוב כמו לוחם אם הופלת כנראה שגם בעמידה אתה נלחם כספורטאי. אבל אם נפלת דחוף אצבע לעין משוך שיער וכו.אי אפשר ליבחון לוחמה בזירה רק ספורט.קראטה אמיתי מלמד רוח של לוחמה ולא ספורט.אם תדע מה אתה מסוגל לעשות ליריב לא תצטרך זירות.

משה קיץ

New member
כן,אם הופלת ויש מספר יריבים דחוף אצבע לעין

ששכחתי שאצבע לעין זה הפתרון האולטימטיבי(לאלה שלא יודעים כלום...)

משה קיץ

New member
כמה תובנות שלי לגבי BJJ ובכלל

2.אין שום הוכחה שלשיטה X יש יתרון מול מספר יריבים ,על שיטה Y 3.בלחימה מול מספר יריבים אתה לא רוצה להגיע למצב בו אוחזים בך.בBJJ ישנן תשובות לגבי איך להמנע ממצבי אחיזה וחביקה. 4.כמה אתה בקיא בBJJ?? 5.כחגורה שחורה לשעבר בקרטה,אני לא חושב שזו שיטה יעילה להגנה עצמית יותר מידי. 6.כך בחשבון שאתה עלול להיות מופל לקרקע גם מול מספר יריבים ועדיף שיהיה לך משהו שאפשר להסתמך עליו על מנת להצליח לשרוד ולקום על הרגליים. 7.תתרכזו בלהתמודד מול יריב אחד קודם כל,יותר מיריב אחד נראה יופי בסרטים אך אין לזה הרבה אחיזה במציאות.שמה משחק המזל תפקיד עיקרי. 8.BJJ עם שילוב של איגרוף ברמה בסיסית=THE BEST ללחימה בידיים ריקות

welterweight

New member
תראה אני אמנם לא ממש בקיא ב BJJ

אבל אני מסתכל על זה מזוית הגיונית. בכל מה שקשור בלחימה של אחד על אחד אין לי ממש ויכוח איתך. מצד שני,כאשר אנחנו מדברים על עבודה מול מספר תוקפים,הרעיון של לקחת תוקף לקרקע פשוט נראה לי מסוכן. אני מסכים איתך שעבודה מול תוקף יחיד היא ממש לא פשוטה,לא כל שכן מול מספר תוקפים.אני גם מסכים שבמצב הזה צריך הרבה מזל,אבל אני חושב שלפעמים צריך לעזור לו קצת להגיע.איך שלא תסתכל על זה,כדי לברוח צריך קודם כל לעמוד על הרגליים.עמידה גם עוזרת להרחיק את הראש שלך מסוליות של נעליים,והיא גם מאפשרת תנועה טובה יותר במרחב שתעזור לך לשמור את התוקפים שלך בתוך שדה הראייה.נוסף על כך,ויכול להיות שאני טועה,אין ממש טכניקות שמלמדות התמודדות על הקרקע עם מספר תוקפים.עכשיו,בהנחה שתוקף שאינו מיומן בעבודת קרקע לא יישאר שם מרצונו החפשי,אני צופה חיים קשים מאד ללוחם BJJ שירצה להשאיר את התוקפים במגרש שלו. לקרקע תמיד עלולים להגיע.הבעיה היא שאם אתה מתמודד מול מספר תוקפים אני לא בטוח שמיומנות שם תעזור לך.בעמידה נראה לי שיש קצת יותר סיכוי,אפילו אם מדובר רק במכה אחת ש"מתלבשת" טוב ופותחת פתח למנוסה.

סיסטמתי

New member
ריבוי תוקפים ועבודת קרקע...

מעבר לעובדה שהבגדים נוטים להתלכלך, עבודת קרקע יכולה להיות אפקטיבית גם מול ריבוי יריבים. אני לא טוען שהיא עדיפה על מה שנקרא בעגה המפוארת של צבא העם "שיפור עמדות לאחור", שהיא טכניקה איסטנקטיבית שאני דוגל בה מאז ילדותי. אבל צריך תמיד להביט על הצדדים החיוביים - אין יותר יציב ממי ששוכב על הקרקע, ומה שנשאר, זה רק לדאוג שזו לא תהיה הפוזיציה שבה יפנו אותך משם... אם הגעת למנח מאוזן, מעבר לזווית המעניינת שבה ניתן להביט על יריבות החמושות בחצאית מיני, נפתחות לפניך מגוון של אפשרויות לבעיטות נמוכות וגריפות שהופכות לקלות ביותר בגלל הבסיס הרחב והחם מספקת אמא אדמה. אם יש מישהו שמנסה לרבוץ על כבודו בנוהל הרגיל של BJJ, אז באופן מפתיע יסתבר לך הוא מגן על גוויתך מפני חבריו פשוט בגלל שהוא מכסה חלק גדול מהמקומות הרגישים. במידה ומנסים לבעוט בך באיזור הגולגולת והצוואר ואינך קווקאזי עם עצמות גולגולת בעוביים המקובלים בעדה. תמיד אפשר לעבוד על מיומנות קסדת הזהב וחולצת הברזל. בכל מקרה גם אם אין לך טכניקות BJJ (או טכניקות בכלל, כמקובל בסיסטמה) - אם תהיה בתנועה ותדאג למקם את עצמך בצורה שבה היריבים יפריעו אחד לשני, יתברר לך שכמות הסימנים הכחולים תפחת, פשוט בגלל שיש חלל מוגבל שמקיף כל אחד מאיתנו ומאוד קשה לאכלס אותו בצפיפות על ידי יריבים לא מתואמים. מאוד חשוב להתרכז בנשימה במצבים האלו לא רק משיקולים של קיאי, קיאפ וכו' אלא בגלל שמאוד קשה להתרכז בדברים אחרים כשאתה על הקרקע ובועטים בך... חוץ מזה, אם תגנח מספיק חזק אולי ירחמו עליך בסוף

welterweight

New member
אם נשווה רווח מול הפסד

בפוזיציה מאוזנת,נוכל לראות שאני אמנם מרוויח בסיס רחב ואפשרויות חדשות לבעיטות נמוכות. מצד שני אני מפסיד פה את כל האפקטיביות של מכות האגרוף,המרפק והברכיים. מיקום נכון יהיה הרבה יותר קשה לביצוע כשאתה שוכב.תחשוב לרגע על שני אנשים,אחד מלפניך ואחד מאחוריך.על מנת למקם את עצמך בצורה טובה ביחס אליהם,כל מה שאתה צריך לעשות הוא צעד אחד הצידה ורבע סיבוב לכיוונם.עכשיו תנסה לעשות אותו דבר בשכיבה... תראה,יכול להיות שמיהרתי לפסול לחלוטין עבודה על הקרקע מול מספר תוקפים,אבל אין לי ספק שזו עמדה נחותה בהרבה בהשוואה לעמידה. דרך אגב,אם מזדמן לך מתישהו בזמן הקרוב לפגוש חבורת תוקפות פוטנציאליות בחצאיות מיני תרגיש חפשי לשלוח אותן אליי.מבטיח לא לגנוח חזק מדי...

סיסטמתי

New member
זה לא ראיית חשבון...

לא טענתי שבאופן התנדבותי כשאתה פוגש שני יריבים עליך להפיל את עצמך על גבך לקרקע ולהתחיל לגנוח ולילל, למרות שזה יכול לעבוד במיוחד אם אתה מביא בחשבון את התגובות האינסטקטיביות של יונקים לתנוחות כניעה. אבל אם הגעת למצב כזה, זה לא אמור להיות נסיון טראומטי רק לך. באשר לסיטואציה שהזכרת: אם נדמיין שני רוסים עבדקנים עומדים אחד לפניך ואחד מאחוריך כשהם חורשי רע ומדיפים ריח שגורם לך לחשוב שאם הסיטואציה תתפתח לרעתך אתה עשוי להגיע למרכז לנפגעות אונס. הפתרון התנועתי שלך הוא סטטאטי ומכוון עמידה, שזה מעיד על חיבור לצד הגברי שלך
אבל עדיין הוא לא סגור מבחינת התמודדות עם הסיטואציה. כוריאוגרפיה יצירתית יותר שמכוונת תנועה חופשית במרחב תהיה חצי גלגול לכיוון הרגליים של אחד הוונדאלים, הפלה שלו אל הקרקע תוך שעקבך חובט בבסיס גרונו. בשעה שחברו מנסה לבעוט בך הזזה של הבעיטה בעזרת המרפק והכתף השמאלית שלך, מכת יד אל צד הברך של הרגל הסטאטית והמשך התנועה של היד לכיוון הוצאתו מוועד ההורים של הקהילה הקומוניסטית בכפר. ולא, אני לא נאבק בקרקע, זה חסר טעם, היא תמיד תהיה שם

תכנון אידיאלי מדי, לא?

קצת הנחות מוקדמות, לא רק על מה יעבוד ומה לא, אלא גם על איך יגיבו שנים למהלך של אחד. תיאורטית נשמע טוב, מעשית הייתי מעדיף לבדוק מי רץ יותר מהר...

סיסטמתי

New member
פנטזיות הן תמיד כאלו...

מאידך יש טענה שאת המציאות כותב מישהו רחום וחנון

אני חושב שבמקרה של מספר תוקפים

זה מאוד שמתאגרף יוכל להסתדר, ואפילו עוד יותר נדיר שמתאבק יוכל להסתדר. בסופו של דבר, למרות ששמעתי כל מיני נסיונות כאן להגיד ש"על הרצפה אתה יכול לבעוט באנשים שמתקרבים אלייך" <לא משנה שאתה מתעלם מהעובדה שאתה לא סתם החלטת לשכב על הרצפה וזו הבעיה שלך, אלא הבעיה היא שיש מישהו שמנסה לתלוש לך את העיניים בזמן שאתה על הרצפה, ובאמת אין לך פנאי לחשוב על החמישה האחרים שרוצים לבעוט לך בצלעות> - למרות כל אלה- אני לא מאמין שהאבקות תהיה מועילה מול יריבים מרובים. מהנסיון של מאמן הקראטה שלי, ולדעתי <עוד לא יצא לי להלחם נגד שישה אנשים בו-זמנית, אבל התאמנתי על קרבות מול שלושה אנשים. בחיים האמיתיים זה כנראה יהיה יותר אגרסיבי, אז מה שאני אומר צריך להלקח אפילו ביתר רצינות לחיים האמיתיים> - כאשר עומדים מול יריבים אמיתיים צריך: א.לברוח, ובטיל ב.לתת לאחד מהם כמה מהלומות ממש ממש ממש מוגזמות, כלומר, ממש לקרוע לו את התחת ובאגרסיביות פסיכופתית - ואז לעשות את א'. להלחם עם יריבים אמיתיים זה נורא מגניב בסרטים של ג'ט לי או ג'קי צ'אן או וואטאבר. הבעיה היא שבחיים האמיתיים שישה אנשים יותר חזקים מאדם אחד. כמעט תמיד. להיות מסוגל באמת לנצח מספר רב של תוקפים ברחוב, שבו אין חוקים ובד"כ אנשים שהם מספיק מטומטמים בשביל ללכת מכות ברחוב אז יש להם א.סכינים וב.מחסור חמור באלוהים ,ולכן הם יתקפו אותך בצורה לא מסודרת אבל גם פראית לחלוטין ולא יהיה שום שופט שיגיד "יאמה" ברגע שהקרב יעשה מטופש ופרוע מדי. אז בקיצור - אני צריך האבקות בשביל האחד-על-אחד <מה שבד"כ קורה> ואגרוף ממש קטלני בשביל התוקפים-מרובים. יש המלצות?

למעלה