BIDARI, PAYDARI, PIROOZI

BIDARI, PAYDARI, PIROOZI

שלום לכולם, יופי של פורום! השפה והתרבות הפרסית תמיד ריתקו אותי (אני גם חובבת חזי פניאן, אבל לצערי אין לי הרבה מקורות להרחבת הידע על תרבות פרס. אני גם אשכנזייה, גם גרה בספרד וגם לא מכירה כמעט אף איראני ואלו שכן לא ממש ידידותיים). בשיטוטיי ביוטיוב נתקלתי בסרטון המצמרר הזה, http://www.youtube.com/watch?v=JOBUzptWW-8&feature=related ויש לי 2 שאלות. קודם כל מי המוסיקאי שתרם את פס הקול המדהים, ועל מה הוא שר, ודבר שני- מה פירושן של 3 המילים המופיעות בפתיחת הסרט ובסופו - BIDARI, PAYDARI, PIROOZI ??? תודה!

פרויז1

New member
פרושן של 3 המילים :

BIDARI, את/ה ער PAYDARI, את/ה קיים/ת או: יש לך תקומה. PIROOZI‬ את/ה מנצח/ת וזה שאת אשכנזיה זה בסדר. גם אשתי אשכנזיה והיא בסדר גמור. אני אשתדל להיות אתך ידידותי, כדי שלא תאשימי 100% אירנים בגלל מטי מעט שהיו לא ידידותיים. אנחנו מקבלים אורחים יפה ואפילו אשתי עושה אחלה אוכל פרסי - מוזמנת כשתגיעי ארצה. הנה המילים של השיר בפרסית. דרוש לך תרגום ולי אין כרגע את הזמן. בקיצ. : ידידי האבן השקטה תבקרי אותי שכן אני בודד עד מאוד. .. לבי דואב מרבים .. זקנתי.. בלילותיך אין כוכבים ..

וואו תודה אדוני!!!!../images/Emo24.gif

אמנם האיראנים שהכרתי פה במדריד לא ידידותיים כל-כך, אבל אלו שהכרתי בישראל (שניים מבני זוגי לשעבר יהודים פרסים, אחד מהם אפילו נולד באיראן) היו עלא כיפאק. ויש לכם את האוכל הכי טעים בעולם.

פרויז1

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo140.gifתודה גבירתי.

את מוזמנת אלינו לישראל לאכול ממיטב מטעמי אירן - מעשה ידי רעייתי בת העדה המיוחדת : הפולניה. אבל הכי מיוחדת !!!

וואי וואי

אתה יודע למה נפרדתי מהפרסי הראשון? כי הוא אהב לבשל ולמד מאמא שלו את כל המתכונים. בשלב מסויים כבר אף חצאית לא נסגרה עליי!!!

פרויז1

New member
הפרסים דווקה אוהבים שמנות. כך

לפחות מייחסים להם. סליחה, לנו..

אה ועוד שאלה

האם השפה הפרסית היא מאד קשה ללימוד? אם אני יודעת לכתוב ולקרוא בערבית, לדעתך אוכל להשתלט על הפרסית ברמה טובה (בהתחשב בזה שאני כבר כמעט בת 40)? יש איזה ספר לימוד או אתר אינטרנט ללימוד עצמי? כי אני מתה על השפה הזאת! באמת! מה כתוב בפסק הדין המוקף בעיגול בסרטון שהעליתי? בטח משהו שקשור בסחר בסמים. לא ידעתי שיש כל-כך הרבה נרקומנים באיראן. מזעזע לא?

פרויז1

New member
הנה עוד תשובה :

השפה הפרסית קשה יחסית ללימוד. אצלי : "קשה" פירושו אפשרי בניגוד לפרשנויות אחרות שמייחסות למושג "קשה" חולשת אונות - ולא כך הוא !!! האלפבית הפרסי והערבי זהים פרט לשלוש או ארבע אותיות בלבד!!! את תוכלי להשתלט על לימוד השפה הפרסית ברמה טובה מאוד כי אין סיבה שלא. את חושבת אחרת??? לא! נכון? גיל 40 הוא הגיל בו אנחנו הכי אחראים. אני למדתי הנדסאי איכות הסביבה מיד אחר השרות הצבאי, כלומר בגיל 22. ואז : בגיל 45 התחלתי תואר ראשון. כבר בהרצאות הראשונות חשתי את קירקורי החלודה שנצברה על תאי מוחי שלא קלטו את חומר ההרצאה. היה קשה מאוד. כלומר : אפשרי והצלחתי! היום יש לי כבר תואר שני. מה את להגיד על עצמך עכשיו? גילך מהווה מכשול?

אוי אתה חמוד. ../images/Emo6.gif

הבעיה היא שאין לי פה שום אפשרות לקחת קורס מסודר או לתרגל שיחה. חחחחח עם מי אני אתרגל, עם עאלי מהחנות שטיחים? בוקר טוב לא שומעים ממנו, כל היום יושב בחנות ומעשן.

פרויז1

New member
תסתייעי בגוגל, תיכנסי לויקיפדיה , פרסית

והנה לך עולפ פרוס לרגלייך. ואל תשכחי להקדים צחצוח אטומי לנעליים.

niya

New member
טפו טפו טפו../images/Emo140.gif

אני בסדר, ומה שלומך?

למעלה