bias למגבר

bias למגבר

עד שאני אצליח למכור את המגבר,אני רוצה להחליף מנורות, למדתי וקראתי קצת על איך זה עובד, ואני חושב שהבנתי.
אבל ...מישהו יודע איפה אפשר לקנות את BIAS BROBE שמתחבר למולטימטר? המחירים נראה לי מוגזמים באתרים חו"ל ולא ראיתי משהו בארץ...

תודה רבה!

Quitty

New member
המחירים גבוהים קצת,

האתר של וובר מוכר במחירים הכי סבירים בהם נתקלתי, ביחס למוצר.

אני, אישית, הייתי בודק לבד. אני לא מכיר את הבוגרה אבל ברוב המגברים יש דרך פשוטה (יחסית) למדוד ערך מקורב דרך מתג הסטנד-ביי בעזרת מולטימטר בלבד. אם אין לך, אתה מוזמן להשאיל את שלי.

אני לא מכיר את השיטה הזאת

יש לי כפתור של ביאס אג'סטמנט, ואני יודע שזה מקל כשיש את הPROBE.

אפשר קישור לאתר של וובר?

Quitty

New member
קבל.

הנה הלינק. חפש את ה-AH למטה - 40$ למנורה אוקטאלית כמו EL34.

ביאס אדג'סטמנט מאפשר לך לכוונן, השאלה היא איך למדוד.
פטנט אחד הוא ה-probes למיניהם, פטנט שני הוא למדוד בסטנד-ביי. בגדול, אתה מודד את סל"ד הסרק של המנורות שלך - אז אתה שם את המגבר בסטנד ביי ואז מקצר את הסטנדביי (מפעיל את המגבר) ע"י שני הכבלים של המולטימטר שלך. זה לא מדוייק לגמרי, אבל יותר ממספיק בשביל לעשות bias.
השאלה היא איזה סל"ד אתה אמור לקבל שם וזה כבר תלוי במגבר המסויים שלך.

אז חיפשתי הנחיות לבוגרה והנה שאלה - אין לך Bias test? אם כן, פשוט חבר אליו את המולטימטר. לא probe ולא נעליים.

יש עוד אופציה, אבל פרה-פרה.

יש לי ביאס טסט! אבל איך אני מחבר?

זה לא נראה אותו דבר...זה פשוט חיבור אחד (שחור,)

Quitty

New member
אחד בפנים ואחד בחוץ, על השפה.

תזהר שלא יגעו אחד בשני.

אגב, באחד הסרטונים של יורוטיובס מסבירים למה ה-Bias מאד, מאד לא נכון בשיטה הזו. במקרה שלהם הוא יצא נמוך מהותית ממה שהוא אמור היה להיות, מה שמקצר את חיי המנורות.

אם אתה עושה את זה משם, אני הייתי מכוון איזה שני וולט מעל המומלץ.

איזה מנורות אתה רוצה להתקין שם? EL34 או 6L6?
ובאיזה דירוג? (לרוב A-H. לפעמים יותר)

2 וולט מעל? לא מתחת?

אם אמרת שזה מקצר את החיים זאת אומרת שהוא מראה נמוך ואז אני מכוון טיפה יותר גבוהה כדי להיות בטווח לא?
אני חושב על 6L6 ,אני אקפוץ לווילד גיטרס אין לי כוח למשלוחים וכאלה.

Quitty

New member
2 וולט מעל.

הסל"ד המדובר הוא הזרם, לא המתח. יותר מתח = פחות זרם.

תסתכל בספרון שקיבלת עם הבוגרה. בדף האחרון יש מתחים ל-6L6 ע"פ דירוג - הדירוג אמור להיות רשום על האריזה של המנורות.
מצאתי כאלה ברשת, אבל הם לא למגבר שלך אלא לחיקויי פיווי.
כוון את שלך ל-2V מעל למה שמצויין עבור הדירוג שלך.

ועוד משהו

קראתי על הקטע שיש חלקים במגבר (הקבלים?) ש"שומרים" זרם בכמות רצינית שיכולה להרוג, והבנתי שאפשר לרוקן אותם.
יש איזה שיטה פשוטה? אפשר לחכות זמן מסוים?
אם אני לא פותח בכלל את המגבר זה מסוכן?

תודה רבה!

Quitty

New member
אם אתה לא פותח את המגבר,

אין לך גישה אליהם והכל בסדר.
יתכן ואם תקצר את הלידים של המולטימטר בזמן הבדיקה תקבל ניצוץ, לכן אני מציע להזהר ואם זה אפשרי - תקע ליד אחד בפנים, תחזיק את הליד השני ביד והיד השניה בכיס.

אם אתה ממש לחוץ, קח רבע שעה מרווח בטחון אחרי הכיבוי כשהמנורות עדיין מחוברות. כל זמן שהן שם, המטען מתנקז לבד.

אני חיכיתי כמה ימים חחחח

אז כנראה שזה התנקז כבר.

אני עובד עם כפפות גומי ארוכות בכל מקרה

אני ארכוש את המנורות ואראה מה הולך, תודה רבה על הכל!

Quitty

New member
אאוץ'... תודה

למעלה