Biłgoraj ו - Tomaszów LUB

Old Cat

New member
וגם שכחתי (גילי המופלג.....)

שאם את נמצאת באכסניה NATHAN"S בוורשה, את יכולה לסגור איתם גם על עיסקה בקרקוב, הסניף הראשון שלהם בפולין. מיקום די בסדר, אבל בעצמי לא הייתי שם.

Old Cat

New member
לגבי נסיעה ללובלין

אם הכוונה לנסוע בבוקר ה 29 במאי, יום ראשון, ישר מוורשה ללובלין אז : Polski Express יש בשעה 09:00 שמגיע אחרי 3 וחצי שעות. קו מס 8303. או לפני זה בשעה 07:00 קו מס. 8301. זמני היציאה הללו הם משדה התעופה, כך שזמן היציאה ממרכז העיר 20 דק' מאוחר יותר. האוטובוסים של PKS יש באתר אפשרות לתת לינק ישר המכיל אפשרויות החיפוש וצירפתי אותו. ממליץ האוטובוס של 08:00. האוטובוסים עוצרים ב PULAWY יכול להיות שתרצי לרדת ולקחת מונית אל טומשוב לובלסקי ולחזור כדי להמשיך באוטובוס הבא. תבקשי במלון שיבדקו לך האפשרות הזו עם חברת האוטובוסים או שתקני כרטיסים לחוד לכל קטע ובוודאי היטב לוחות זמנים. כך תגיעי ללובלין ממש בערב, ישר למלון. על מלון בלובלין כבר שלחתי המלצה עם לינק. שם למידאנק זה ענין קצר ממרכז העיר באוטובוס, זה הרי פרבר של העיר. לגבי רכבות הקישור למטה מאפשר תכנון וזמנים באנגלית. יש בשעה 07:20 רכבת ישירה שמביאה אותך לשם בתוך שעתיים וחצי. זה אם יש לך חשק לקום כל כך מוקדם. מצורף קובץ תמונה עם פירוט נוסף על רכבות ללובלין מוורשה מרכז.

deebeebee בהצלחה, רק אל תשדרי

להם כל הזמן שכל הפולנים אנטישמים ואת שונאת אותם, כי תקבלי יחס בהתאם.

Old Cat

New member
ורצוי מאד גם

כאשר מגיעים למקום שהיה בית המשפחה לפני 100 שנה לא להכנס ולהצהיר כי זה היה שלך פעם אז באת לראות מה נשאר. זה מאד מפחיד אותם שבאים לזרוק אותם לרחוב. הגישה הנכונה היא לומר : "גרתי כאן פעם, באתי מסיבה של נוסטלגיה רק לבקר" ולא "זה היה שלי פעם". אז יש סיכוי שיתנו לך להכנס ולצלם ויתכן אם יהיה לך מלווה מקומי גם לפתח שיחה וסיפורים על ההיסטוריה של המקום.

deebeebee

New member
אין לי תכניות לבקר בבית

שמלפני מאה שנה. אני לא יודעת אם בכלל קיים דבר כזה. גם אין לנו רכוש בפולין כך שאין לי מה לחפש פרט לקברים.

Old Cat

New member
ושכחתי גם את המרכז בוורשה של

חברת האוטובוסים הזו PKS שהאתר שלהם כמובן: www.pks.warszawa.pl אם לוחות הזמנים של הפולסקי אקספרס לא מתאימים לך אז אפשר לנסוע באוטובוס של החברה הזו. האוטובוסים יוצאים מתחנת האוטובוסים המרכזית המערבית Dworzec Zachodni שאליו אין בעיה להגיע ממרכז העיר. יש אוטובוסים שלהם מוורשה ללובלין שממשיכים גם ל Biłgoraj, כלומר יש קישור ישיר לובלין אל בילגוראי, אלו הם הקוים שממשיכים עד ל Przemyśl. דרך אגב, הטלפונים של התחנה של החברה הזו בטומשוב לובלסקי : Sekretariat: (84) 664-22-40 Informacja: (84) 664-34-94

deebeebee

New member
יכולת לכתוב מדריך בעצמך

הרבה מידע. הדפסתי הכל ונראה לי שיש מספיק חומר למדריך שלם.

Old Cat

New member
הדף שלי על וורשה ב VT ראית?

אז תמסרי ד"ש לסנאי המצולם, שגנב לי את כל שקית האגוזים שקניתי בשביל כולם בתוך חלקיק שניה תוך שהוא יודע לפתוח את תיק המצלמות, בזמן שצילמתי אותו.

Old Cat

New member
למי אני עמל? נמצא בקישורים

בקובץ ה WORD שצירפתי כאן מקודם. הסנאי נמצא בחלק של General Tips http://www.virtualtourist.com/m/16b07/727f0

deebeebee

New member
אה, סליחה, שכחתי

ש-VT ו-VIRTUAL TOURIST הם אותו הדבר. כשתגיע לגילי גם אתה לא תזכור הרבה דברים.

Old Cat

New member
ולסיכום, לפני שאני נעלם מכאן עד

הערב: לא שלחת מסר, לא שלחת כתובת מייל, ובמסרים אין אפשרות לצרף קבצים. אז אני מצרף לכאן קובץ הערות ומידע טכני נוסף.

תחבורה ציבורית בפולין

מבחינת עמידה בלוח זמנים - יש לי רק נסיון טוב איתה, כמובן בלוחות מעודכנים. רצב לינקים מעודכנים: לוח רכבות: http://rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/en? (באנגלית) לוח אוטובוסים של כל פולין : http://rozklady.com.pl/ בפולנית. את מגיעה לאתר ולוחצת על Wyszukiwanie połączeń בתיבה מתחת ל początkowej את רושמת ישוב היציאה (לדוגמה LUBLIN) בתיבה מתחת ל docelowej ישוב היעד לדוגמה BIŁGORAJ את משאירה תיבה שלישית ריקה (נסיעה ישירה) ולוחצת אל כפתור חיפוש. יש עם זה 2 בעיות: חייבים לתת שם ישוב במדויק, כולל אותיות פולניות. אם יש יותר מיישוב אחד בשם זה, תקבלי רשימת הישובים בכל פולין וייתכן ותלכי לאיבוד. אני מוכן לעזור לך ולהעביר את לוחת הנסיעות, אם תתני לי את המקומות במדויק. היות והאתר רק אוסף מידע ממקומות אחרים, אין התחייבות לאמיתות המידע. אתר אחר מפנה אותך ללוחות נסיעות מקומיות, מטעם חברות או עיריות\מועצות מקומיות. שם יהיה לך קשה יותר להתמצא. להלן הלינק: http://rozkladyjazdy.infobus.pl/rozkladyjazdy/ לדומגמה - הלינק לBILGORAJ שקיבלתי משם הוא: http://www.bilgoraj.lbl.pl/mias/rozklady/pks.php אבל זה הרבה יותר מסובך.

Old Cat

New member
יש בעיה אם אין פולית במקלדת

ברוב האתרים, הקלדה של שם לא באותיות הפולניות המיוחדות (כמו Ł Ó וכדומה) תתן הודעות שגיאה.

Old Cat

New member
ועוד יותר בעיה אם לא בוחרים נכון

כי לדוגמא השם Biłgoraj מופיע בשלושה מקומות ישוב שונים, במחוזות שונים. מי שלא קורא בזהירות עלול למצוא עצמו במקום אחר לגמרי, אחרי עשר שעות נסיעה.

וזאת בדיוק הסיבה שהתנדבתי

לעזור לגברת. לגבי מקלדת - לכל אחד יש "מקלדת" בפולנית אם הוא מתקין תמיכה בשפה פולנית במערכת הפעלה.

deebeebee

New member
תודה עבור העצות

הדפסתי הכל ואת כל הדפים אני לוקחת איתי.לגבי טומשוב לובלסקי ובילגוראי- סיור קצר בעיר וסיור בבית הקברות. לא יותר. מה שכן- התנדבתי לצלם את המצבות בבית הקברות בבילגוראי. לדעתי זה לא יקח הרבה זמן משום שאין הרבה. יתכן שאעשה את אותו הדבר בטומשוב לובלסקי אבל אם יהיו יותר מדי מצבות אצלם רק מצבות רלבנטיות לי ולעוד כמה שביקשו ממני לעשות זאת. תעודות לידה וכדומה כבר מזמן השגתי דרךJRI-POLAND והמורמונים, כך שאין לי צורך לגשת לעיריות. חוץ מזה- התעודות שיש לי הגיעו מהארכיון בזאמושץ ולא בשתי העיירות.אני מניחה שבאינטרנט קפה ניתן לשלוח מיילים לארץ באנגלית.

deebeebee

New member
ואפרופו רכוש נטוש

אחרי המלחמה חזר יהודי אחד לטומשוב לובלסקי שידע שכל בני המשפחה ניספו במיידאנק ובבלזץ, השתלט על רכוש שכן היה של המשפחה, מכר אותו ושלשל את הכסף לכיסו. דוד שלי היה גר אז בוורוצלאוו. לדוד היו קשרים טובים בכל פולין כי הוא היה יו"ר TSKZ (ארגון יהודי) ולכן הוא גם שמע על כך. הוא פנה אל האיש ואיים עליו שאם הוא לא מוסר לו את הכסף שמגיע לדוד שלי כיורש הבלעדי (בלעדי בפולין) של הרכוש הוא יעביר אותו לשלטונות החוק. בסופו של דבר הנוכל נאלץ לוותר על הכסף. אין לנו מושג מה היתה הכתובת של אותו רכוש נטוש ואם הוא קיים עדיין. אני לא אלך לחפש בתים שמשפחה גרה בהם לפני מאה שנה. אני גם בטוחה שלא מדובר כאן במשהו בעל ערך ארכיטקטוני.

Old Cat

New member
רק לספר לך שמקרים דומים

כמו הדברים הללו של אותו נוכל נעשים גם היום, בכסות של יורשים שדורשים השבת רכוש. היה לפני שנה ומשהו מקרה ששופט פולני נכנס לבית סוהר בגלל השוחד שקיבל כדי "לסדר" דברים כאלו, עו"ד אמריקאי ועו"ד ישראלי נמלטו לפני שנאסרו. אכן, שם טוב זה עושה ליהודים בכלל ולישראלים בפרט.

למעלה