berberis

funis

New member
berberis

לאחרונה רכשתי שיח הנקרא BERBERIS לדעתי השיח לפחות בין 10 שנים השיח בעל עלים אדומים וקוצים באורך של 1.5 ס"מ . הוא לא כך מתאים לבונסאי אבל בגלל העלים האדומים רכשתי את הצמח. האם יש למישהו ניסיון עם הצמח הנ"ל , באינטרנט לא קיימים תמונות רבות של הצמח הנ"ל. מצורפת תמונה של הצמח לפני גיזום

minigan

New member
Berberis thunbergii atropurpurea

התמונה מהאתר הזה. מנסיוני הברבריס הארגמני בארץ רגיש מאד הן כצמח גן והן כבונסאי. לפני מספר שנים היה מאד נפוץ בגינון ובמיוחד בירושלים אבל "ירדו ממנו". הוא יכול להתפתח יפה מספר שנים ואז ליפול ללא הסבר מניח את הדעת. קח סיכון.

funis

New member
עיצוב הBERBERIS

תודה על האתר המצורף. להלן תאור השתיל עובי צואר השורש כ8 סמ' גבהו כ3 סמ' ולאחר מכן הוא מתפצל לשלושה גזעים בעובי של 2 סמ' השאלה הנשאלת איך לעצב את השתיל להשאיר את שלושת הגזעים וליצור כעין מטריה או לדלל את הגזעים אני מוכן לקבל רעיונות

minigan

New member
עיצוב ברבריס

אני הייתי משאיר מספר גזעים ומסיר את השאר מהבסיס. הברבריס אינו צמח נוח לעיצוב ובודאי שלא לליפוף ולכן עדיף להתחיל עם שלד קיים ולא להשאיר גזע אחד בלבד. אל תשכח שהצמח נכנס לשלכת בקרוב. בהצלחה

funis

New member
עיצוב BERBERIS

אכן אתה צודק כמעט ואין אפשרות להזיז את הגזעים מאחר ויש סיכוי שהם יישברו אני מקבל את הצעתך ובונה על השלד הקיים לא החלטתי עדיין אם על 3 גזעים או 2 בכול מקרה תודה על היעוץ.

למעלה