BERA - רק בהרדמה? ממתי?!

BERA - רק בהרדמה? ממתי?!

עיצבנו אותי עכשיו מרפאת שמיעה ודיבור ב"ליס". נתחיל מזה שהזמנת תור לברה אצלם זו פרוצדורה שלמה, קומפלט עם רדיפה אחריהם בטלפון כיוון שהם לא מחזירים טלפונים. מעצבן. קיבלנו הזמנה בדואר לבוא לבצע את הבדיקה בטיפול נמרץ ילדים - למה? בגלל ההרדמה, כמובן! מה הרדמה? איזו הרדמה?! ליערה עשינו לפני שנתיים בדיוק בדיקת ברה בתה"ש בלי הרדמה ובלי נעליים, אנחנו היינו ההרדמה. ב"ליס" הסבירו לנו שטכנית "הם לא יכולים לחכות עד שכל ילד יירדם, וגם ככה הם יכולים להתעורר כששמים את האלקטרודות". אלה עם ההיסטוריה שלה של הפסקות נשימה, לא צריכה שום חומר הרדמה בגוף!! הייתי נאלצת להסכים להרדמה אם היא היתה צריכה לעבור ניתוח דחוף, אבל בשום פנים ואופן לא למטרת בדיקה שאפשר לבצע אותה גם בלי הרדמה. אז נלך לתה"ש. בתקווה שיקבלו אותנו.

גם אני ניסיתי להלחם בהרדמה

עד כדי שרציתי לוותר על הברה, אבל אישתי שיכנע אותי שמדובר בחומר "שטותי" והיא צריכה להיות (איה) בכזו שינה שהיא לא תתעורר ממנה באמצע הבדיקה, כי מדובר בסה"כ בבדיקה די ארוכה (כמו שאת יודעת). חומר ההרדמה ניתן גם דרך הפה כך שזה יותר טישטוש מאשר הרדמה. אני יודע שיש מקומות שמנסים בשינה טיבעית (לא יודע אלו) אבל מצד שני, אני מבין את חשיבות הטישטוש. אין מה לעשות. צריך לפעמים לאכול את החרא של הרפואה כדי לקבל את הטוב שבה... שיעבור בשלום.. וגם אצלנו בבני ציון התור ארוך כאורך הגלות...

קרן פ

New member
אנחנו עשינו BERA בתה"ש בלי הרדמה

נכון , היינו שם כמעט 4 שעות ודן באמת התעורר באמצע הבדיקה והיינו חייבים לחזור עליה. אבל נארה לי שעדיף ככה מאשר עם חומר הרדמה. שיהיה בהצלחה, קרן

26יפעת

New member
רק אתמול...

מדהים איך עבר כ"כ הרבה זמן מאז שאני התמרמרתי כאן על עניין ההרדמה ופתאום זה כ"כ רחוק... אז ככה קודם כל זה לא הרדמה מלאה זה יותר כמו כדור שינה שנותנים למבוגר, סה"כ זה חומר קל שמקבלים דרך הפה ויובלי שלי התעורר ממנו עוד לפני שנכנסנו לבדיקה (היה עיכוב). בכל אופן זה הרבה פחות נורא ממה שזה נשמע, שיהיה בהצלחה :)

לי היה תור בליס ובתל השומר

ובסוף החלטתי לוותר בגלל ההרדמה. זה הציק לי מ א ו ד. אולי החלטתי שגויה אבל אני שלמה איתה. לא זכור לי שבתל השומר עשו לי בעיות פשוט קבעו לי תור. איפה שלא תבחרי שיעבור בקלות.

אנחנו עשינו בתה"ש בלי הרדמה

אלעד ישן במשך כל הבדיקה, וזה לקח בערך 5 דקות נטו. יואב מאוד התעניין בחדר וסרב להרדם, וזה לקח 15-20 דקות. מה שכן, עשינו את הבדיקה בגיל 1 חודש מתוקן, כך שהם ישנים הרבה יותר. לפני הבדיקה התקשרתי וביקשתי לדחות אותה, אבל הקלינאיות אמרו לי שלא כדאי כי אז לפעמים נדרשת הרדמה.

ברה

אינה גם לורדית (מהמחזור שלנו בפגיה) עשו את אותו דבר והסיפור מאד מןכר לי לגקבי דנה זה גם לוקח להם המון זמן לבצע את הבדיקה יתכן שבגלל ציוד מיושן אנחנו עשינו ברה בשניידר בלי הרדמה היתה אופציה להרדמה (סירופ) אבל אני ויתרתי עליה בהמלצת הטכנאית שעשתה לנו את הברה בהצלחה טליה

../images/Emo26.gif עדכון: בלי הרדמה!

בתה"ש, ביום שלישי הבא. איזה מזל שהתעקשתי. ממש לא אהבתי את הגישה במכון שמיעה ודיבור של ליס. תודה ומקווה לכתוב כאן בשורות טובות ומשעממות.

תעדכני איך זה ילך...

כי אם היא תישן בבדיקה- אני אהפוך קצת שולחנות ואגרום לבתי החולים לאמץ גישה אחידה. לא יכול להיות שחיפאים לא יוכלו "להנות" מהבחירה של תושבי המרכז...

ayelet i

New member
שמחה לשמוע שהסתדר!

נועם קיבלה את החומר המטשטש - לא ניסיתי להאבק כי בלעדיו לא היה שום סיכוי שתשכב בשקט בזמן הבדיקה... הבאנו אותה עייפה מאד + העובדה שהתינוק שלפניה סירב להרדם, כך שזמן ההמתנה שלנו התארך - גרמו לכך שבבדיקה עצמה היא ישנה עמוקות מאד... בכל מקרה - החלק הכי קשה בבדיקה היה... לשמור אותה ערה לפני ולהחזיק אותה בצום... התור לבדיקה דווקא היה קצר מאד (עשינו ברמב"ם) והצוות סבלני ומקסים. העיקר - שיהיה בהצלחה!

למעלה