behavioral epilepsy?

alice8

New member
behavioral epilepsy?

האם מישהו שמע על תופעה של אפילפסיה התנהגותית? המושג נזרק לאוויר בביקור האחרון במרפאת הוטרינר, אחרי שתארתי תופעות כמו ריצה של הכלב שנראית כמו התקף - רגליים מכונסות, זנב בין הרגליים, וללא הפסקה (עד שאני תופסת אותו..) ברחבי הבית. הוט' שאל אם לפעמים הכלב גם קופא במקום בלי לזוז - כן. הכלב לפעמים נעמד עם ראש קצת נמוך מהגוף ולא זז עד שקוראים לו או מסיחים או דעתו. התופעות האלו לא קורות לעיתים מאוד קרובות, אבל זה לא מספיק נדיר כדי שאני לא אתייחס אליהן. בכל מקרה, הוט' אמר לי שאין לי מה לדאוג, (שאל גם אם הוא מפרכס - התשובה היא לא.) אבל בתור אמא קצת היסטרית נהייתי מודאגת יותר.... בקיצור, וסליחה על האורך, מי מכיר את התופעה?

alice8

New member
כן

אם יש רעש, אני קוראת לו או משהו כזה, אז הוא "חוזר למציאות". אבל התקפי הריצה מבהילים מידי (אותי) כדי שאני אתן להם להגמר מעצמם, אני בדר"כ תופסת אותו בכוח ונותנת צעקה כדי שיפסיק. הוט' אמר לנסות לראות איך נגמר התקף ריצה כזה בלי שאני אתערב...נראה מה יהיה. יש לך רעיון אחר להתנהגות הזו? אני גם מתייעצת עם המאלף בעניין הזה, רק בעוד לא הגענו לאיזהשהוא פתרון חד משמעי. (האילוף עצמו הסתיים ועכשיו אנחנו בשיעורים קבוצתיים כל שבוע באופן עקבי, כי התוקפנות לכלבים היא הבעיה המרכזית שנשארה).

גן חיות

New member
לא מומחית,אבל יש ניסיון עם הכלב שלי

מאז שהוא קטן, הוא פתאום נכנס לעטרף של ריצה בבית - מצד אחד לשני, כאשר בצד אחד הוא קופץ על מיטה ובצד השני קופץ על הספה. הוא עוצר כאשר הוא מתעייף , אחרי כמה דקות. לי תמיד היה ברור שזה סוג של משחק או הוצאת מרץ.

alice8

New member
תודה

אני לא חושבת שזה רק להוציא אנרגיה, כי האופן של הריצה - ברגליים מכונסות - זה מה שמבהיל. אני אמשיך להתייעץ גם עם המאלף. תודה על התגובות שבת שלום!

alice8

New member
אני אנסה

רעיון טוב, למרות שזה אומר שאני צריכה להשאר רגועה בפעם הבאה שזה קורה.....
אם אני אצליח - אני אעלה אותו לכאן. תודה בכל מקרה.

למעלה