Begin took beirut

Begin took beirut

יותר נכון אריק לקח, אבל לך תגיד לרוג'ר.. כמה שאלות למבינים על הFINAL CUT: -האם היה ידוע לחבר'ה כשנתנו את השם שהוא ינבא את עצמו? או שלא? -מי זו מגי? -האם בכוונה your possible parts כ"כ דומה לאלבום של ווטרס pros & cons? בתודה מראש, התנועה ליציאה מלבנון (ויש"ע)

תשובות

א. לא. ב. מרגרט תאצ'ר, אז ראש ממשלת בריטניה. ג. כן. ווטרס נוהג למחזר לחנים שלו, משום שהוא יותר חזק במילים מאשר במנגינה.

תודה. וגם

זה לא מזעזע שיוצר כמוהו ממחזר לחנים? (מה שאולי מפחית קצת מכל הלחנים של P&C כי כולו מיחזור של לחנים מהחומה ושאר מיני ירקות)

melancholy man

New member
לא ממש

הוא פשוט מלחין בינוני, זו הסיבה שהתקופה היותר פורה והיותר מענינת גם אצלו אישית וגם בתולדות הלהקה הייתה כשהוא וגילמור (יחד עם יתר הלהקה) עבדו כקבוצה ולא כנגני ליווי של הדיקטטור המתוסבך. לגילמור אגב בעיה הפוכה(להבדיל מווטארס הוא מודה בה), הוא מאוד מתקשה לכתוב מילים וכאשר הוא עושה זאת, הן כמעט תמיד נופלות באיכותם מהמוסיקה ומשדרות בינוניות. שיתוף הפעולה בין השניים ובין השאר גם ההבדלים האומנותיים והאישיים בינהם (וגם המריבות) הם חלק ממה שהפך את פינק פלוייד ללהקה מעניינת וגם בסופו של דבר מה שהרס אותה.

ג”כ לא ממש

יש אמנים שהלחנה זה לא הצד החזק שלהם. ווטרס אינו לבד בקטגוריה הזו. בוב דילן, למשל, בשנותיו הראשונות נטל לחנים משירי-עם וכתב להם מילים משלו. לעיתים היה ברור מה המקור המוסיקלי לשיר, ולעיתים פחות ברור. ומכיוון אחר לגמרי, יש את לד זפלין. ווטרס, לפחות, ממחזר את עצמו ולא לוקח מאחרים. זה לגיטימי, גם אם משעמם לעיתים. אני לא חושבת שמישהו מצפה מווטרס להיות מלחין גדול - האיכויות שלו כיוצר הן במקום אחר.

melancholy man

New member
נדמה לי

שזה קשור לאופן שווטארס רואה את המוסיקה (שזה קצת דומה לאופן שבו דילן רואה אותה, או לפחות איך שהוא ראה אותה פעם), ווטארס מתיחס למוסיקה ככלי שרת למילים שלו, ואם לחן עבד בצורה טובה על טקסט מסוים אין לו בעיה להשתמש בחלקים מאותו לחן במקום אחר, כל עוד זה משרת מבחינתו את הטקסט. בקשר ללד זפין, שגם שאלו לחנים מידיי פעם (ומצד שני כתיבת טקסטים מעולם לא הייתה הצד החזק שלהם), נדמה לי שזה קשור יותר למסורת של בלוז ואילתור יותר מכל דבר אחר.

אפשר כאן להזכיר את מאיר

אריאל- שהיה משורר מופלא לדעתי, שידע להתאים מוזיקה למילים, ושהבין שקשה לשומע לשמוע שיר- צריך להקשיב גם למילים וגם למנגינה. למרות שלא כולם מכירים אותו כמלחין טוב, לדעתי המנגינות שלו גאוניות בחלקן- ומעיד על כך גם שלום (חנוך)

thezanani

New member
ציף ציף

למה כיוונת כשדיברת על לד זפלין??? למה גיליתי בסליק הדיסקים הסודי בביתי דיסק שלהם שקוראים לו בשם שפשוט קבר אותי מהפתעה. led zepplin אז למה הייתה כוונתך שהם פחותים בהלחנה או בכתיבה??? ואגב, שווה נסיון הדיסק הזה?

One Echoe

New member
כל דיסק של זפלין שווה.

ומ"מ, לא חושב שאתה צודק. אחד הדברים שאני הכי אוהב בזפלין זה הלחנים שלהם ... והמילים לא נופות מהאיכות, לדעתי.

melancholy man

New member
גם אני

אני מאוד אוהב את זפלין, זה לא משנה את העובדה שלפחות בתחילת הדרך, לחלק ניכר מהשירים היו מילים טיפשיות וחלק מהלחנים שלהם שאולים מאחרים, לטעמי, הם למדו עם הזמן לכתוב מילים והלחנים כמו שאמרתי למעלה זה עניין של מסורת של בלוז שם מקובל לאלתר על קטעים קיימים ולהוסיף או לשנות מילים (המסורת הזו אגב ממשיכה להתקיים בתרבות הראפ. זה לא מוריד בעיני כהוא זה מאיכותה של לד זפ כלהקה.

אפרופו לד זאפלין

בתוכנית הרדיו הבחירות בגלגל"צ הם בדו קרב מול הפינק פלויד.. עוד שעה להכרעה הגדולה.יהיה מעניין לראות את התוצאות.

נו, ומה היתה התוצאה?

באמת מעניין. בשנות השבעים הפלויד היו הרבה הרבה יותר פופולריים בארץ מלד זפלין.

הרגע

הכריזו על ניצחון של פינק פלויד ברוב של 61% האמת לא היה אכפת לי מהתוצאה כי הרבע שעה הקרובה היא די צפויה מבחינת השירים וכדי להוכיח את זה הם שמו שיר ראשון את another brick in the wall

../images/Emo187.gif איזה שירים השמיעו?

בשנות השבעים היתה תוכנית בפורמט דומה, “דו-קרב בצהרי היום”, בגלי צה”ל. הקשבתי לה באדיקות, ומתוך מעורבות רגשית גדולה. פעם הם שמו את הסטונס מול הדורז, והדורז זכו (באופן לא מפתיע, שכן הם יותר פופולרים בארץ). נורא התעצבנתי.

עוד שני שירים

"see emily play" מקוצץ (מחסור בזמן) ו "hey you" אני מת לשמוע ברדיו מרתון רציני של פינק פלויד.אני אומנם מכיר את הרוב הגדול של היצירות שלהם וזה לא יחדש לי הרבה, אבל יש בזה משהו הרבה יותר מרגש שזה מושמע מעל גלי האתר,תחושה שאתה חולק את מוזיקה שאתה אוהב עם עוד הרבה אנשים וזה מוסיף המון.

Fatach

New member
חופשי! ../images/Emo45.gif

אני הייתי בצופים באותו זמן, כהדלקנו את הרדיו ב 15:50 הייתי בטוח שהפסדתי 20 דקות של מוסיקה, בסוך הפסדנו רק חלק מ Another brick שזה לא נורא... בכל מקרה אח"כ שמעתי שם את ההופעה מ Earl's Court במלואה

flowerboy69

New member
היו בעבר כמה מרתונים

ברדיו שלהם.אני זוכר 3 כש 2 מהם יש לי מוקלטים.בארצות הברית עשו המון תוכניות רדיו עליהם והם מוקלטות על דיסקים ואחר כך נמכרות לאספנים...יש לי כמה כאלה כולל אחת שעולה איזה 1000 שקל של 4 דיסקים-תוכנית רדיו ששודרה כמה ימים לפני שיצא הדיסק של ההופעה של החומה ובו השדרן יושב עם ווטרס באולפן ונזכר ומנתח את החומה ואת ההופעה...מי שלא יצא לו לשמוע הופעה כזו-מאוד מומלץ זה כיף מיוחד...

אתה צודק

היו מרתונים של הפלויד בגל”צ, בשנות השבעים ותחילת שנות השמונים. אולי היו גם מאוחר יותר, אבל אלו המרתונים להם האזנתי, ומהם למדתי להכיר את מרבית החומר של הפלויד. מרתון זו באמת חוויה יחודית, אם הוא נעשה בצורה נכונה, היינו, ע”י אנשים שאוהבים את המוסיקה המושמעת, ויכולים לשים אותה בהקשר הנכון, תוך מתן הרגשה לקהל שהם נחשפים לדבר חדש, והם חלק ממשהו גדול מעצמם. קשה להסביר את זה במילים. כשאחזור לארץ, נראה אם אפשר לארגן משהו. יש לי רעיונות, אבל צריך שת”פ של גורמים נוספים.

למעלה