beckers nevus - עזרה

• פותח הנושא ten5
  • פורסם בתאריך

ten5

New member
beckers nevus - עזרה

שלום רב, גיליתי היום שלכתם העור שלי יש שם beckers nevus הייתי רוצה לדעת האם ניתן לטפל בכתם+השעיר, ועד כמה ניתן לטפל (האם זה מעלים את כל הכתם או שרק מטשטש..)? ביררתי בעבר בכמה מקומות, כל המקומות אמרו לי שאי אפשר להסיר, פרט למקום אחד שאמר שאפשר רק לטשטש.. כך שעד היום אין לי תשובה חד משמעית בנושא, אשמח לעזרה! תודה!!

הנבוס ע"ש בקר

אם אתה מתעקש הרי שהשם המלא הינו Becker's Melanosis , אבל כמוך גם אני אומר נבוס על שם בקר. מדובר בטלאי (שטוח) או רבד (מעט מורם מסביבתו) שהוא מוגדר היטב , בצבע חום, שעיר בד"כ ממוקם לאזור כתף של צד אחד השוליים אינם סדירים.. מופיע לרב סביב גיל ההתבגרות או במהלך שנות ה20. אם כי יש מקרים שזה מולד. אין סכנה של התפתחות מלנומה בתוך הנגע הפיגמנטרי הזה . לעיתים יש פגמים התפתחותיים אחרים שהם בד"כ קשורים לפגם התפתחותי - למשל קיצור של הזרוע בצד אחד , רקמת שד פחותה בצד אחד ועוד... לגבי הטיפול - יש דיווחים על הצלחות בטיפול עם לייזר, הבעיה היא שלאחר הטיפול יש לרב חזרה של הפיגמנט באזור. אם השער מפריע לך - תוכל לבצע טיפול השרת שער - כגון לייזר . אפשרות נוספת אחרת הינה הסוואה - יש תכשירים קוסמטים של חברות כמו וישי או דרמה קולור אשר יכולים "להעלים" את הנגע לחלוטין ... בברכה ד"ר קובי פסח

ten5

New member
לד"ר קובי

המון תודה על התייחסותך מספר שאלות כשביררתי בעבר על הטיפול בלייזר נאמר לי שהכתם יחזור בוודאות וכך גם השיער, אני מבין ממך שזה לא בהכרח נכון ויש מקרים שזה יכול להיעלם, האם יש מכשירי לייזר מסוימים שנמצא באופן יחסית מובהק ששימוש איתם מונע מהכתם לחזור?? וכדי לראות שהבנתי נכון : יש משחות שיכולות להעלים את הכתם לכל החיים? באופן וודאי? והשיער נשאר או נעלם? המון תודה!

ten5

New member
לגבי המשחות-עכשיו רק שמתי לב שמדובר בהסוואה

ten5

New member
עוד שאלה

האם התכשירים הקוסמטיים מצריכים אישור רופא?

למעלה