Bearded Dragons

1צחי

New member
שלי בן

שלי בן 11 שבועות באורך 27 ס"מ נכון לאמצע נובמבר. הוא אכל טוב אפילו טוב מאוד,כ-20 תיקנים קטנים ביום ובשבוע שעבר הוא הפסיק לאכול לחלוטין. לא היה שום שינוי בתנאי הגידול,חימום וכד' ולא נראה כאילו הוא חולה. היום הוא קיבל קצת פלגיל לאחר שנאמר לי כי זה נגד בקטריות ואף מעורר תיאבון. אכן היום לאחר הטיפול והנסיעה החרדון חזר לאכול באופן מיידי ומפתיע. אגב לפני זה ניסיתי גיוון במזון.

1צחי

New member
שלי בן

שלי בן 11 שבועות באורך 27 ס"מ נכון לאמצע נובמבר. הוא אכל טוב אפילו טוב מאוד,כ-20 תיקנים קטנים ביום ובשבוע שעבר הוא הפסיק לאכול לחלוטין. לא היה שום שינוי בתנאי הגידול,חימום וכד' ולא נראה כאילו הוא חולה. היום הוא קיבל קצת פלגיל לאחר שנאמר לי כי זה נגד בקטריות ואף מעורר תיאבון. אכן היום לאחר הטיפול והנסיעה החרדון חזר לאכול באופן מיידי ומפתיע. אגב לפני זה ניסיתי גיוון במזון.

שלום צחי

נראה יופי של חרדון. 11 שבועות ו27 ס"מ נראה שהוא גדל מהר. שלי גם הפסיק לאכול בזמן האחרון קודם הוא היה אוכל תולעי קמח גדולות ובזמן האחרון הוא לא ממש מראה עניין באוכל אבל עדיין פעיל. אני חשבתי היום על לתת לו קצת פלאג'יל בתור מעורר תאבון (פלאג'יל זה חומר שפועל כנגד חד תאיים ממספר מינים) אבל משתמשים בו גם כמעורר תאבון וגם לטיפול בווירוסים כי מתברר שהוא יכול לפעול גם על וירוסים כמובן שתלוי בסוג. היום נתתי לו תיקן לוחש והוא אכל אותו מיד אבל כשהצעתי לו שני הוא כבר לא היה מעוניין.

1צחי

New member
היום השני

אתה כותב על החרדון שלך או שלי? היום הוא היום השני לאחר מתן פלאג'ל,אתמול הוא אכל צרצר והיום רק תיקן אמריקאי אחד,החרדון שלי פעיל למדי ולא נראה שום דבר חריג. אתמל הייתי בבית החיות והחרדון שלהם אוכל טוב(נשאר להם אחד).

naja

New member
פלאג'יל.

היי צחי. יש לי שאלה(ככה לידע כללי). מי נתן לך את הרעיון לפלאג'יל ומי נתן לך את המינון הרצוי ואת התרופה עצמה. אתה יכול לענות לי גם במסר אם לא בא לך לפרסם.

1צחי

New member
אין בעיה לפרסם

גלעד מבית החיות הלך עם החרדון הפרטי שלו לד"ר צחי איזנברג,והוא המליץ לגלעד על הטיפול בפלאג'ל כמעורר תיאבון. גלעד נתן ממש טיפה לפה וזה עזר. אני עשיתי את זה גם כן אתמול והחרדון אכל מייד לאר מכן כאשר לפני זה הצעתי לא אוכל והוא לא רצה! יש לציין שכבר שבוע שהוא עיבד תיאבון. ברצוני לדעת מה סיבת השאלה והאם אתה יודע משהו שונה? האם ידוע לך על נזק וכו'

naja

New member
הסיבה ששאלתי.

אין הרבה אנשים שמטפלים בזוחלים שלהם בעזרת תרופות ולכן אני תמיד מתעניין בטיפולים שנעשו כדי לצבור ידע. פלאג'יל זה חומר ידוע כתרופת פלא בזוחלים. כמעט תמיד פותח להם את התאבון, וגם משתמשים בו כנגד טפילים פנימיים(אם אני לא טועה-יונתן?), אבל צריך לתת אותו פעמיים לטיפול יעיל. צחי אייזנברג הוא רופא זוחלים טוב ואני סומך עליו במאה אחוז. הדבר היחיד שלא ברור לי זה המינון שהחרדון קיבל-טיפה? אני חושב שתרופות צריך לתת לפי משקל החיה וסוגה ולא לפי העין אבל מעולם לא טיפלתי בחרדון אז אולי אני טועה.

1צחי

New member
נכון

נכון תרופות נותנים לפי מינון משקל\סוג החיה. אבל בזוחלים קטנים (בייבי) המשקל הוא כ-10 עד 20 גרם (פעם היה לי משקל אלקטרוני) ולכן המינון יהיה מדוייק אך ורק אם אתה מודלל עם מים מזוקקים. לטיפולי אנטביוטיקה ממושכים של 5-10 ימים אני אכן שוקל,מדלל ונותן כמות מדוייקת. בעבר הייתי בקשר עם וטרינר שהתמחה בעופות ,מחלקה דומה לזוחלים מבחינת תרופות מינון ועוד והטיפול העיקרי היה בבייטריל לנחשים בהזרקה תת עורית וללטאות לפה (אלו הן שתי טרופות שונות מאותו סוג).וחזרה לבייבי מכיוון שזהו טיפול חד פעמי נהוג לתת טיפה לפה (טיפה של מזלף) או לטפטף על האוכל במידה ואין בעיית האכלה.

gaichuk

New member
תרופות בין המשפחות...

בייטריל נמצא גם בשימוש אצל בהמות. כמותו גם נורודין,פניל ואייבומק. אז מה? נסה לתת אייבומק לפי המשקל (1CC לכל 10 קילו שזה הנמוך ביותר) לנחש ותראה שהוא לא כ"כ נהנה מזה. ארנבת מסוגלת 'לספוג' גם 4 ו-5 סמ"ק,עין חתול חברבר רק 'מריח' את האייבומק ומקבל ורטיגו ששולח אותו בזחילה על הגב ועוד בקו ישר... לבן אדם אני לא ממליץ להדקר ממחט (שלא לדבר על הזרקה ישירה!) של אייבומק. לא כל התרופות ניתן לדלל במים מזוקקים.

1צחי

New member
אסור

אסור לבלבל בין היוצרות באייבומק גם כן השתמשתי בעבר לפיתונים ובואות אך האייבומק שומני מאוד ועד כמה שידוע לי הוא נועד להזרקה. בכל אופן אין אני ממליץ להשתמש בתרופות למינהן ללא ידע מוקדם ורצוי מאוד להיוועץ בוטרינר. עד היום בכל התרופות שבהן השתמשתי היו ע"י ייעוץ וטררינרי או על פי ניסיון של שמעון מבית החיות. אגב ישנם הרבה סוגי תרופות שמתאימות להרבה סוגי בעלי חיים ולפעמים גם לבני אדם אך זה לא סותר את השימוש. דבר נוסף אני משתמש בתוספי מזון וויטמינים לאיגואנות שלי והעדפה היא תוספי מזון של בני אדם מכיוון שהפיקוח עליהם טוב יותר.

תוספי מזון לבני אדם מיועדים

לבני אדם ולא לזוחלים שלגופם דרישות שונות לגמרי, וגם בין מיני הזוחלים הדרישות משתנות. זה שיש פיקוח זה נחמד (ולא תמיד נכון) אבל בסופו של דבר מדובר על חומרים שאינם מתאימים לזוחלים ושימוש בהם אינו יועיל בצורה מספקת במקרה הטוב ובמקרה הרע עלול להזיק לזוחל.

כמה דברים בנוגע לתרופות

1. כל טיפול שנועד להרוג טפילים פנימיים (תולעים,אמבות,קוקסידיה) צריך להיות בשני טיפולים כשהראשון הורג את את הטפילים והשני את הדור השני שלהם שהיה בצורת ביצה או משהו דומה ואותו החומר לא הרג. לכן נהוג לעשות שניים ושלושה טיפולים. 2. בייטריל נועד לשימוש בצאן,בקר,סוסים וחיות גדולות אחרות אבל משתמשים בו למגוון רחב של בעלי חיים לפי מינון של 1CC ל10 קילו. 3. אייוומק ויתר החומרים שבסיסם הוא אייוורמקטין עלולים להיות מסוכנים מאוד לחלק ממני הזוחלים וצריך לבדוק טוב טוב את המינון המתאים לאותו המין. המינון יכול להיות שונה בין המינים השונים אבל מה שרשום על הבקבוק ומה שנהוג לתת לרוב המינים זה 1CC ל50 קילו עד עכשיו לא הייתה לי שום בעיה עם שום נחש שקיבל את החומר אבל יצא לי לשמוע על נחשים שסבלו מבעיות עצביות כתוצאה מטיפול באייוומק. דרך אגב לסוסים אסור לתת אייוומק בהזרקה זה יכול להרוג אותם לכן נותנים להם את החומר לפה. אם שכחתי משהו אשתדל להוסיף אחר כך. תודה יונתן

1צחי

New member
כמה דברים

לגבי החרדון אני יודע שדיברתה על שלך אך שלי מגיב באופן זהה. לגבי תוספי מזון:לאחר שקראתי הרבה מאמרים ודפי גידול על איגואנות ואני אישית מגדל איגואנות מעל ל-7 שנים אני עדיין מוצא דברים חדשים ,שזה בסדר אך לצערי יש גם הרבה דברים מנוגדים בעיקר לגבי התפריט. כך לאחרונה לאחר שקיבלתי איגואנה בוגרת עם בעיית עצם מתבולית MBD התחלתי לקרוא בנושא להרחיב את הידע שלי,ואז נתקלתי במאמר של מליסה קפלן בן 79 עמוד ושם למשל מצויין כי מרכיב מרכזי הוא אלפלפא אך לא הנבטים שיש בסופר אלה בצורת כדורים או עלי תה אשר נימכרים בחנויות טבע ובאקשר הנ"ל רצוי מאוד לקנות מוצר המיועד לבני אדם. לגבי טיפול חוזר שני ושלישי זהנכון אך עדיין נותנים טיפה ולא מדללים עם מים מזוקקים.לגבי בייטריל ההתוויה היא לטיפול בתרנגולות והודים במחלות זיהומיות הנגרמים ע"י חיידקים גרם שליליים וחיוביים ומיקופלסמות הרגישים לאנרופלוקסצין. אני חוזר ומדגיש כי הטיפול ניתן בהנחיית אנשי מיקצוע(וטרינרים ורוקח אשר עוזר לי במינון).

שלום צחי

לתת אלפלפה כמו שרשום במאמר זה טוב אבל זה לא ממש תוסף מזון זה יותר חלק מהתפריט וקשה לי להאמין שזה משהו שעבר איזו שהיא בדיקה בניגוד למה שרשמת שמוצרים לבני אדם עוברים יותר בדיקות. גם כשאתה קונה קישוא או תפוח לאיגואנה שלך לא רשום על זה "מזון לאיגואנות". כשאני דיברתי על תוספי מזון יותר התכוונתי לווטמינים,סידן ובקטריות שעוזרות למערכת העיכול ולגוף. ולא למזון שפשוט אנשים לא יודעים שצריך לתת. לגבי הפלאג'יל אין סיבה לדלל פלאג'יל אלה כאשר מדובר על חיה במשקל נמוך ביותר וגם אז זה יכול להיות קשה. לתת טיפה זה בהחלט לא מדויק ובין חרדון תינוק לחרדון בוגר מהזן הגרמני בקלות יכולים להיות הבדלים של 300-400 גרם לכן רצוי לתת לפי משקל ולא סתם טיפה שיכולה לא להשפיע בכלל על חרדון בוגר. בנוגע לבייטריל בשוק קיימים שנתי אריזות של בייטריל אחת של בייטריל 5% ובו נהוג להשתמש בהזרקה ליונקים וגם לעופות וזוחלים ושני שהוא של 10% ואותו שמים במים לעופות בלולים ומקומות אחרים שבהם יש צורך בשימוש בתרופה הזאת. אם כל מה שרשום אצלך על התווית זה טיפול בתרנגולות והודים אז אתה חייב לדלל את הבייטריל שלך כי הוא בריכוז כפול מזה שאליו מתייחסים בספרות ומאמרים על זוחלים. מקווה שעזרתי יונתן

1צחי

New member
דילול

הדילול מתייחס לכל תרופה לגופה ואין הכוונה לדילול אוטומטי. אגב מעניין מה דעתך לגבי זוחלים אשר מגיעים מחו"ל ליבואן ומשם נימכרות למגדל וברור שהן יהיו בסטרס-בעיקר לטאות ומכאן יוצא שיש ירידה במנגנון ההגנה הטיבעית שלהם ולעיטים תכופות פורצות מחלות אשר גורמות למוות ומכאן נובעת השאלה האם כדאי לתת טיפול מונע(לא יועיל לא יזיק). דעתך בנושא? לגבי תוספי מזון מליסה קפלן מדברת על הרבה דברים אלפלפא בכדורים ויטמינים בעיקר ויטמינים מקבוצה B אני מוסיף PLUVITON B אשר נימכר בבתי מרקחת לילדים ומבוגרים.עוד תוסף הוא קלציום שבמקרה זה מיועד לזוחלים. תוספי המזון הם משתי סיבות עקריות: סיבה ריאשונה מחסור ספציפי של האיגואנה שקיבלתי,סיבה שנייה בירקות שאנו קונים יש את החומרים אך הם הולכים לאיבוד בהקפאה למשל ולכן יש צורך בתוסף.

טיפול מונע

אין לי דיעה קבועה לגבי הנושא. אני נותן טיפול בהתאם לשיקול דעתי בדרך כלל לאחר שערכתי בדיקות צואה או בדיקות אחרות ובהתאם לתוצאות קובע את דרך הטיפול. לא יצא לי לעבוד עם המון לטאות מיובאות אבל לא תמיד יש בכלל טעם בטיפול מונע לעיתים קרובות רק צריך לתת להן תנאים טובים ושקט ולתת להן להתאקלם. יש עכשיו בשוק תמיסת אלקטרוליטים שנועדה לעזור לזוחלים לסדר את מאזן האלקטרוליטים בגופם דבר חשוב לזוחלים ולטאות בסטרס, לא ניסיתי זאת אבל כנראה שזה נכון. בנוגע לתוספים אני משתמש בוויטמינים שנועדו לזוחלים ובסידן שגם מיוצר במיוחד עבור זוחלים, אין לי את הקופסאות לידי אבל אני מאמין שהוויטמינים מכילים את הכמות ויטמינים מקבוצת B להם זוחלים זקוקים ברמה לה הם זקוקים ולא במינונים המתאימים לבני אדם שהם ברירת מחדל. תודה יונתן

למעלה