Bayern - באיירן - כיף של מקום

Bayern - באיירן - כיף של מקום

הביקורת המליאה התפרסמה אצל עכברוש העיר. אחרי שעכבר העיר - התנ"ך של הבילויים - נעלם מן הבמה, עכברוש העיר הוא הברית החדשה. שמחתי להתארח אצלו:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2546157&r=1&skip=1

ההחלטה להזמין לבאיירן את חוסמת-התנועה היתה הימור כפול. אל"ף – כי היא מה שנקרא בחורה "high maintenance". נעליים בפחות מ-3000 ₪ ומסעדה בפחות מ-1600 ₪ בדרך כלל לא באים אצלה בחשבון. להזמין אותה לשניצל זה לא בדיוק להזמין אותה למנת קצף מולקולרי. בי"ת – כי הוריה גרים בבוואריה, אז איזה רושם שניצל תל אביבי כבר יכול לעשות עליה? להפתעתי – היא הסכימה ללכת אתי לשם, והלאה כבר הכל היה תלוי במסעדה עצמה.

נסיעה קצרה בשרות קו 5, הליכה קצרה לאורך פרישמן – והינה אנחנו בפינת סירקין. הופתעתי לראות מקום מואר, עם חלונות גדולים ועם דלת זכוכית הפונה לפינת הרחובות. שולחנות בחוץ משני צדי הפינה, חלל פנימי מעוצב בקלילות ובטוב טעם על פני כמה מפלסים: בר משוקע, סביבו מעבר עם כמה שלחנות הצמודים לחלונות, מעין מרפסת התלויה מעל הבר עם שלחן גדול. העיצוב ואלמנט הצבע הכחול הבולט לא מזכירים פאב או מסעדה גרמנית קלאסית עם העץ והנחושת והצבעים הכהים. החלטה נבונה – הרי אנחנו לא במרכז אירופה, אנחנו במרכז תל אביב, 400 מטר מקו המים, לא צריך איזכורים סגנוניים מיותרים. אם כבר, העיצוב הזכיר את סגנון הקונסטרוקטיביזם הרוסי (קאזימיר מאלביץ` ושות`) – הבן דוד של סגנון ביה"ס באוהאוס – וזה ממש רלוונטי למקום.

על אף שהמקום קיים רק ימים ספורים, הוא היה די מלא להפתעתי. ישראלים וזרים, צעירים וזקנים, סטרייטים ולא כל כך – כל מי ומה שאתם רוצים. ככה צריך להיות. אתה הרי לא הולך לשתות כדי לראות עוד העתק של עצמך. או בוא נדייק: אני לפחות לא הולך לשתות בשביל זה. בהתאם לרוח הנעימה השורה במקום, גם השרות היה חביב ולבבי לאורך כל הארוחה.

מהחבית יש להם שתיים. האחת לוובנבראו – אחת הבירות הזרות הראשונות שהופיעה בארץ אי שם במילניום הקודם. שתיתי אותה מתוך נוסטלגיה (היא אחלה מסוגה, רק שאני לא בקטע של הפילזנרים הבהירים), אבל אחריה עברתי לפרנציסקנר, בירת החיטה. חצי מכוסות ממותגות עולה 30 שקל, תמחור שפוי מאד בעיר המאותגרת-מחירי-בירה שלנו. בתקופת ההרצה מקבלים בירה בחינם עם הזמנת מנה עיקרית. יש כמה וכמה סוגים של בירה מהבקבוק (לא בדקתי לעומק), יש כמה יינות, על הבר ראיתי אלכוהול טוב.

התפריט לא גדול, אבל מדוייק. מנות פתיחה (חלקן מוגשות רק ליד הבר), מנות עיקריות, יש גם ארוחות בוקר כמו שצריך (כלומר, עם בשר). רוב המנות הן עם בשר, אך גם עכברוש צמחוני (טבעוני!) יכול למצוא מה לאכול. לפתיחה חוסמת-התנועה אכלה קזה-שפצלה: פטריות יער, שפצלה וגבינות (28). המנה מוגשת על מחבת קטנה, היא עדינה וטעימה וכיפית. חוסמת-התנועה התמוגגה. אבן נגולה מלבי. אני אכלתי באיירן-וורסט: נקניקיית חזיר על מצע כרוב לבן (32). צורתה עוררה חוסר נוחות מסויים סביב השולחן והערות סרקסטיות בפייסבוק, שם חוסמת-התנועה התעקשה לפרסם את התמונה מייד (עכברוש העיר צנזר), אך בלי כל קשר – היא היתה טעימה. חוסמת התנועה טעמה מן הכרוב המוחמץ קלות – ואמרה: "בול, כמו בבית". הרשיתי לעצמי לשחרר את שרירי הכתפיים.

למנה העיקרית בחרתי בקורדון רוז` – שניצל חזיר ממולא בבייקון וגבינת גאודה (68). יופי של דבר: ציפוי השניצל שומר את כל המיצים והשומנים וגבינה בפנים, מאכל רך וכיפי ברמות. יחד עם המנה הזאת (כמו גם עם העיקרית השנייה) מגיעות שתי תוספות: פירה וצלחת שעליה עלי חסה ומתחתיהם – סלט תפוחי אדמה! חוסמת התנועה שוב התמוגגה: נכון, כרוב ותפוחי אדמה אלה הירקות של גרמניה! היא קצת מחתה כנגד החסה (ואיזה עלעל קטן שהושם על השניצל שלה לקישוט), אמרה שזה לא אותנטי, אין דברים כאלה, אבל התרעומת שככה חיש מהר. היא אכלה שניצל עגל אלפיין עם "סלסת עגבניות ופלפלים, פטה וגבינת עיזים" (66) שלא היה מוצלח – הבשר הדקיק היה צריך לרדת מהמחבת דקה לפני שזה נעשה. אבל חוסמת-התנועה הייתה בשלב הזה כה מרוצה שלא התייחסה לדבר.

ככל שהתקדמנו בארוחה, הלכה והתבהרה הבעיה האמיתית של המקום: אין כל סיכוי לגמור את כל האוכל מהצלחת. חוסמת התנועה, על אף גזרתה הדקיקה, היא בעלת יכולות אכילה מכובדות, גם אני לא טומן ידי בצלחת (כן טומן, בעצם, טומן הרבה), באנו רעבים כמו קבוצת ציידים גרמנים אחרי יום ביערות – אך לא הצלחנו להתגבר על הכמויות. בדרך הביתה לא נזקקנו למונית שרות – פשוט התגלגלנו כל אחד על בטנו שהפכה עגולה ופרקטית.

על אף החששות המוקדמים, הערב הצליח בגדול.

לסיכום, בר-מסעדה באיירן הוא תוספת מבורכת למבחר המצומצם של מקומות שנעים לשתות בהם בתל אביב. במקום אוכל מופרך בתמחור מטורף (קרפצ`ו עגבניות במחיר קוויאר שחור) – מגישים בו אוכל אמיתי בתמחור שפוי וללא הרבה יומרות. כן ירבו כמוהו בישראל.

Gargeran

New member
אהבתי

כתוב מאוד שוטף ומהנה לקריאה. אני מקבל מכאן רושם שונה לגמריי מהביקורת הראשונה שקראתי על המקום. הביקורת שלך מצטרפת לעוד ביקורת טובה שפורסמה פה לאחרונה, אז לאן לאט משתנה הרושם על המקום שמבחינתי - אמן שיצליח. אני אוהב את הקונספט מאחוריו.

בקשר לעכברוש העיר -
לפני מספר שנים הייתי נכנס לעכברוש העיר כל סופ"ש כדי להחליט לאיזה בר ללכת עם החברים. איכשהו פספסתי את העובדה שיש שם גם ביקורת מסעדות.
אחזור לעקוב :)

City Rat

New member
מדי פעם יש

על מסעדות יש פחות ביקורות מפני שאין הרבה כאלו שפונות לעכברוש ולקהל הטבעוני.
על ברים עדיין יש, למה הפסקת להיכנס?
בינינו, הרבה פעמים בברים יש אוכל טוב יותר ממסעדות ואווירה יותר משוחררת (למשל א-לה רמפה, קונחו ושישקו שרשמתי עליהם לא מזמן).

Gargeran

New member
צורת הבילוי קצת השתנתה

בזמנו הייתה לי חבורה של כמה חברים שאהבנו לחקור המון ברים חדשים ולתור אחרי כל מיני בירות מיוחדות, אחרי שכולנו השתחררנו מהצבא המנהג הפסיק ואז פחות חיפשתי אחרי ברים חדשים, מה שגרם לי להכנס פחות לעכברוש.
אבל עכשיו משהוא חזר לתודעה שלי אני אחזור לעקוב :)

Gרר

New member
מוזר שהדיפרנציאל הכי גדול בביקורות על המקום

נוגע דווקא למחיר. אחד כותב מחיר שפוי שני כמעט שובר שם כסאות מרוב כעס על ה-VFM...

bob68

New member
מדוע מוזר ?

למרות שיש נטייה להציג את ה- VFM כנתון לכאורה אובייקטיבי הוא נתון סובייקטיבי לחלוטין.

bob68

New member

לא הצלחתי למצא את הבקורת של עמית, אבל הבנתי

מהדיון הקודם בפורום כאן שזו היתה תגובתו. או שההבדל נובע מכך שעמית אכל בצהריים, אז הציפיות הן שונות - או ממה שכתבו גם מבולבלשלם וגם עמית - VFM הוא בסופו של דבר עניין של התחושה הכללית במקום... בכל אופן, כתבתי את הבקורת שלי לפני שראיתי את ההתייחסויות האחרות, אז שידרתי את תחושתי הבלתי-אמצעית...

bruno01

New member
אני בהחלט חושב שיש קשר לעניין הצהריים

ולציפיות שונות שיש לנו לגבי מחיר של ארוחה מלאה בשעות האלה.

כמו שעמית אמר - במחיר הארוחה המליאה יש עסקיות

יותר מעניינות בעיר. אני מקווה שהחבר'ה החמודים של באיירן מקשיבים לנו ויקמבנו בעתיד עסקית יותר משתלמת.

מלקק שפתיים

בתור חובב בוואריה מושבע, פעם בשנה נוסע למינכן ואוהב את הקולינרייה המקומית עד מאד, שמחתי נורא ששמעתי על פתיחת המקום.
בסופו של דבר כמו שאמר עמית, זה שניצל ופירה ב 300 שקל לזוג... אבל גם אמרתי (וזה נוגע גם להערתו של Grr) שזה עניין של הרגשה, מצב רוח, בן\בת שיחה ובכלל מכלול של ציפיות.
כמו שאני מכיר את אילן, נראה לי שאני אהנה מאד בביירן, אם וכאשר באמת נושא השירות שדווח עליו לא מעט ישתפר... (דווקא אצל אילן לא עלה)
המחירים בסה"כ נראים לי די סבירים עם המנות באמת גדולות וטעימות כפי שאילן כתב.

תודה על הסקירה המהנה.!
כמו תמיד.

ממכלול הדיווחים באמת עולה שהשרות שם לא יציב.

אני נפלתי על יום טוב. היו שם איזו פשלונת אחת או שתיים, אבל היינו לגמרי מוכנים לקבל אותן בהבנה - באמת מקום חדש, הם נותנים הנחה משמעותית (30% אם רוצים לנצלה במקסימום), אז אין שום סיבה לא להיות סלחנים.

זה לא מקום לנסוע אליו במיוחד ממחוזות רחוקים, אבל אם נמצאים בסביבה - אפשרות טובה בעיניי לארוחה/שתייה בקאז'ואל.

RandS

New member
נשמע מצויין.

אם אתה אומר שלא סיימתם את המנות, אז המחירים נראים לי סבירים למדי.

למעלה