battlestar galactica

longbeard076

New member
battlestar galactica

כרגע סיימתי את הפרק התשעי בעונה השנייה ואני רוצה לחלוק עמכם תובנה שעברה לי בראש אני מודה שזו אחת מסדרות המדע בדיוני הטובות ביותר שיצא לי לראות בזמן האחרון יש בה משהו מיוחד, מאוד מיוחד,כאשר אני צופה בסדרה אני מרגיש אחדות גורל עם בני האדם, אולי בגלל שאני בן אדם כמוהם או אולי בגלל שהסיפור מזכיר לי נרטיב קדום יותר, נרטיב אפי בו הגיבורים יוצאים למסע שישנה את כול אמות המידה המוכרים (הכול או כלום), המאבק עם הסיילונים מוסיף גם לרמת ההזדהות עם בני האדם. כמו כן חלק מהשמות המופעים בסדרה הם מהמיתולוגיה היוונית והם מוסיפים לדמיון שמזכיר סיפור אפי כמו האודיסאה למשל או איזה סאגה נורדית. העניין של כדור הארץ, שהוא דבר מייתי (שהשאיפה היא להגיע אליו) מזכיר לי את הרעיון שנתקלתי בו באחד מספרי אסימוב, כמובן אני עוד לא הגעתי להעונה השלישית ויכול להיות שאני סתם מקשקש אך הרגשות שהסדרה מעוררת בי והיכולת להעביר את הסיפור בצורה אנושית הופכת את הסדרה לאחת הטובות שראיתי בזמן האחרון (לא קשור לסדרת מדע בדיוני אלא בכלל). גם המחשבה שכל זה קרה כדי למצוא את כדור הארץ או האם יש אפשרות קלושה שבני האדם יוכלו לחיות לצד הסיילונים ( מעניין אם יוצרי הסדרה חשבו על המצב כיום בעולם באיזה הקבלה מוזרה) מטרידה את מחשבותיי. אסיים בכך שאני מקווה שהמשך הסדרה הוא לא פחות טוב ממה שראיתי עד עכשיו. להתראות

למעלה