BASKETBALL DEBATES

סלים וארזה

New member
מנהל
BASKETBALL DEBATES משחק חדש להעביר את הזמן עבור גולשי הפורום וגם גולשי פורום האח החורג, NBA ומכללות.

יש גולשים שמעדיפים לראות NBA בגלל אתלטיות, יכולת, השחקנים הכי טובים בעולם שמשחקים, השואו ועוד מספר סיבות אחרות.
יש גולשים שמעדיפים לראות כדורסל אירופאי בגלל הקבוצתיות, החוכמה, היכולת להפוך את הוראות המאמן לתרגילים על המגרש, אגו פחות מנופח של שחקנים ועוד מספר סיבות אחרות.

הייתי רוצה ליצור סוג של הייד פארק שבו הגולשים בהתאם להעדפותיהם יחולקו לשתי קבוצות ויכתבו מדוע סוג כדורסל אחד עדיף על השני בהתאם לנקודות שאעלה.

אין צורך בדירוג התגובות, אבל לבטח יהיה מעניין לקרוא. מה דעתכם? מתאים לכם להשתתף?
אם כן, אז תשרשרו
מתחת לכדורסל אירופאי או מתחת סגנון NBA ואתם בפנים.

הערה: ההשתתפות אסורה על טרולים, על מי שלא יודע להתנסח ועל שימי בן מויאל.

אירופאי אנ בי איי זה כמו עיתון ידיעות בשביל סבתא רוסיה , רק תמונות וצבע , אבל מעט מאד ענין ושכל.

גם באנ בי איי כבר מודים שהכדורסל האירופי יותר מתוחכם ,יותר חכם , יותר מעמיק, השחקן האירופי עם יותר יסודות .
אז נכון האמריקאים תמיד ינצחו כי המוטציות שהם מגדלים עוד לא מגדלים באירופה , אבל כדורסל של "כדרר עד החצי ותן לי את הכדור לזרוק את הזריקה ה42 שלי כי אני הכוכב " לא עושה לי את זה.

1krembo1

New member
זאת הקצנה די מוטעית להגיד שהסיבה היחידה שהשחקנים בNBA טובים יותר מהאירופאיים רק בגלל הנתונים הפיזיים שלהם...

א- מה לעשות, לדעת איך לנצל את היכולות הפיזיות שלך זה חלק מלהיות שחקן טוב.
ב- לרוב השחקנים בNBA הנתונים הפיזיים דווקא די רגילים מבחינת גודל...אולי חוץ מהאתלטיות, שזה גם משהו שהוא לא רק גנטי ואפשר לשפר.
פשוט באירופה דוגלים יותר בגישה הטקטית ונותנים לזה קצת פחות דגש מאשר בארה"ב שם עובדים על האתלטיות מגיל צעיר

גם באספקטים אחרים של המשחק כמו קליעה או יכולת מסירה, שפחות קשורים לגודל הפיזי של השחקן, הרמה בNBA גבוהה יותר מבאירופה

נכון זו הקצנה לא ביקשו ממני תשובה לפרטי פרטים , ביקשו תשובה כללית , אז נתתי תשובה כללית, אם אכנס לפרטים אמצא פה ושם שחקנים אמריקאים עם אחלה יסודות , אבל אלה שחקנים שיגידו עליהם שהם משחקים כדורסל אירופאי , כי המשחק האמריקאי הוא משחק אינדיבידואליסטי , והאירופאי הוא קבוצתי , גם בהתקפה וגם בהגנה.

א- מה לעשות כשאתה חיה של 2.08 עם יתרון מהירות , אתלטיות , גודל וכוח על שחקן אירופאי לא יעזור לו שיש לו יותר יסודות ממך , אתה תאכל אותו כי אתה גדול חזק ומהיר יותר.
אבל מה לעשות ,זה לא אומר שהכדורסל שלך יפה ונעים לצפיה ,בשביל היי לייטס לא צריך לראות משחקים מספיק לראות תקציר באתר האנ בי איי.
ב-פשוט לא נכון ,בכל עמדה שחקן אנ בי איי ממוצע בד"כ גדול יותר במימדים , אתלט יותר , חזק יותר , ושוקל הרבה יותר מעמיתו האירופי.
נכון באירופה מלמדים טקטיקה ומשחק קבוצתי , ויותר יסודות , והאמריקאים לומדים לקפוץ לשמים ולאכול טוב, לכן אין הרבה קלעים טהורים באנ בי איי, האירופי הממוצע הוא קלעי טוב יותר מעמיתו האמריקאי, אבל כשהם ישחקו אחד מול השני , לאמריקאי יתרון עצום של הנתונים שציינתי ,עם זאת , המשחק האירופי הוא משחק יותר איכותי , משחק בו מעורבת קבוצה שלמה באופן אקטיבי , ולא 4 סטטיסטים וכוכב.

לגבי יכולת מסירה בכלל לכלכת , באנ בי איי ישנה כמות מוסרים מעולים מצומצמת , הם אולי ידעו למסור ערב ערב להיי לייט תורן , אבל כחתך ממוצע האירופים מניעים כדור הרבה יותר והרבה יותר ביעילות , ברוב קבוצות האנ בי איי הכדור נע פחות או יותר בין הרכז והתחנה הסופית.

Puskas

New member
אבל אתה מסתכל על היוצאים מן הכלל... לא כל האמריקאים בNBA הם לברון-דוראנט-ווסטברוק-דרון-הווארד..
יש שם גם שחקנים ממוצעים מבחינת אתלטיות (קווין לאב, סטיב נאש (אמנם קנדי אבל עדיין), כריס פול, קרלוס בוזר) והם עדיין עדיפים על האירופאים..
יש שם סתם סוסים בלי שכל בהתקפה כמו ג'ייסון מקסיל ועדיין הוא יכול לעצור בהגנה כל אירופאי..

זה הרבה יותר עמוק ממה שאתה טוען, הNBA זה לא רק היילייטס, ממש לא, בפלייאוף שם המשחק הוא ברמה אחרת.
זה שאתה אומר שלא צריך לראות משחק אלא רק תקציר זה לא נכון.. זה הקטע בהיי לייטס, אלו הקטעים הכי טובים במשחק,
ברור שבתקציר יראו לך בעיקר היי לייטס.. אבל תקציר מבטא פחות מדקה ממשחק שלם, רוב המשחק הוא לא היי לייטס.

ודרך אגב, דירק נוביצקי, טוני פארקר ופאו גאסול הם אירופאים לכל דבר ועניין וסגנון המשחק שלהם, הנתונים האישיים ומה שהם מציגים זה הרבה מעל מה שאתה רואה ביורוליג.. אז כנראה שגם בין האירופאים יש כמה פריקים סטייל NBA, פשוט הם בורחים לארה"ב איפה שיש כסף ורמה ומשאירים את אירופה עם הבררה.
היורוליג זה השאריות שבNBA לא רצו..זה כמו הליגה הישראלית שהיא השאריות של מה שמכבי לא רצו.

אני אפשט לך את זה בשבילי איכות זה מורכבות של טקטיקה , של הגנות התקפות , הנעת כדור עד למציאת שחקן פנוי , תנועה , חיפו נקודות תורפה בהגנה ולהיפך על פני ניצול יכולת של שחקני על יחידים.

sms050697

New member
אירופאי לחלוטין פחות סוליסטי, הרבה יותר נעים לעין, מספק את המוח, חזק מנטלית ומהנה את הצופה שהענף באמת מעניין אותו, ולא מספק בידור להמונים כמו ה-NBA עם סופרסטרים יוצאי דופן.

Puskas

New member
"לא מספק בידור להמונים" זו די ירייה ברגל של עצמך בתור חובב כדורסל אירופאי.
הרי ספורט ככלל אמור להוות קודם כל הנאה ורק אז כל השאר,
אם הכדורסל האירופאי לא מתפקד ככלי בידורי אז מה הטעם בו?

אני אגב מסכים עם זה שהוא לא בידורי ואני חושב שהיורוליג הוא מפעל משעמם ואפור,
אבל אני חובב NBA ומשתגע מהנכות של כדורסלני אירופה,
אבל אתה תומך כדורסל אירופאי אז אם הוא לא מבדר אותך אז מה הוא בשבילך?

Reutk

Active member
אבל הוא לא אמר שהכדורסל האירופאי לא מבדר אותו אלא שהוא לא מספק בידור להמונים. כלומר שהוא יותר מתאים לאנשים שפשוט נהנים לראות כדורסל ופחות לקהל הרחב שאוהב את כל השואו והדרמה שNBA מספק. אם נשווה את זה לתוכניות טלווזיה אז הNBA זה כמו ה'אח הגדול' והכדורסל האירופאי זה כמו 'שובר שורות, "בידור להמונים" לא נאמר כאן בתור מחמאה אלא כדבר שלילי כמשהו שהוא פחות איכותי. ככה אני לפחות הבנתי את זה מצטערת אם טעיתי.

אגב, אני בכלל לא מסכימה עם זה. אני לא חושבת שהכדורסל האירופאי בהכרח יותר חכם וקבוצתי מהכדורסל בNBA, יש קבוצות ויש קבוצות ומטומטמים יש בכל מקום.

יש הנאה ויש הנאה זה כמו יין , אני אשתה יין ואהנה ממנו ברמה שלי , טועם יין ישתה יין ויספר דברים בספירה אחרת לגמרי.

אנ בי איי זה היי לייטס להמונים מי לא אוהב לראות קרקס?
כדורסל אירופי זה משחק של תרגילים וטקטיקה אין סופית , הנעת כדור תנועה בלתי פוסקת ללא כדור , הרבה פחות בולטות של כוכבים , הרבה פחות דומיננטיות של כוכבים על חשבון הקבוצה, כדורסל יותר מאוזן , יותר "חכם", אגב זו הסיבה שהכדורסל האירופי יחסית מתקרב לאנ בי איי, יתרון היסודות של שחקנים באירופה.

איפה הוא אמר שכדורסל אירופי לא מבדר אותו? הוא פשוט נהנה יותר מכדורסל אירופי , כי הוא מבין משחק ברמה גבוהה , ולא מחפש היי לייטס אלא להבין תרגילים , תגובות לתרגילים , וכו' , אני הרבה יותר נהנה ממשחק חסימות חכם (בהתקפה) + מסירות = מאשר מאיזה דאנק 360 שכל מה שיש בו זה חטיפ כדור מקרית.

Puskas

New member
אתה לא צופה NBA אה? מה שאתה כותב זה כמו שאני אכתוב לך, כל המרוקאים עבריינים, שחומי עור, עצבניים ודוקרים לכיף כל שבוע..
ובכלל כל המזרחיים האלו, איזה אנשים טיפשים ונחותים, למה הביאו אותם? הכי טוב האשכנזים, הם נאורים, חכמים, משכילים..

אתה מבין? אתה חי על סטיגמות.. בתור אחד שרואה הרבה NBA, זה ממש לא חטיפת כדור מקרית ודאנק בצד השני וזה ממש לא כדורסל "טיפש"..
יש שם שחקנים גאוניים, יש שם מהלכים מדהימים והסיבה היחידה שבאירופה את רוב המהלכים האלו זה בגלל שבאירופה הצליחו לעשות את הבלתי יאומן,
המציאו בונקר שעובד בכדורסל.. משחקים שם מכות, משחק מוגזם וכל זה מוריד עוד יותר את הרמה ההתקפית שמראש היא ירודה מאוד..
בוא נגיד שכשאני רואה פיינל פור יורוליג אני פשוט סובל.. איך יכול להיות שמגיעות 4 הקבוצות הכי טובות ביבשת וזה מה שיש להן למכור?
משחקים של 65-60 בחצי גמר.. זו בדיחה!
אתה יכול לספר עד מחר שזו ההגנה ואני אגיד לך בתגובה שאין באירופה הגנה יותר חזקה מההגנה של מיאמי מהNBA או מההגנה של אוקלהומה..
אני אגיד לך גם שאין באירופה הגנה חזקה מזו של שיקגו או מזו של דטריוט בשיאם באמצע העשור הקודם.
אז איך אתה מסביר את זה שגם מול ההגנות הטובות בעולם (וכן, הם טובות מאלו שבאירופה), עדיין בNBA קולעים 90 נ"ק לערב?
נכון שמשחקים 8 דקות יותר אבל הממוצע ל-36 דקות הוא גבוה מאשר באירופה..
איך זה יכול להיות? אתה חושב שלשחקנים קל יותר לקלוע מול הגנה של צ'אלמרס-ווייד-לברון-האסלם-בוש מאשר מול הגנה של קצקוגלו, מצקוגלו, פרפרולוגו, קצורניס ומחטריאניס?
שים את ההתקפה הכי טובה של אירופה מול ההגנות הבכירות בNBA ותראה איך זה ניראה..
אני יכול גם להבטיח לך שבשיא העונה, קח את הקבוצה הכי גרועה בNBA ושים אותה לסדרה של הטוב מ-5 משחקים נגד הקבוצה הכי טובה באירופה,
אם זו סדרה שקובעת משהו לשני הצדדים ושני הצדדים יתנו 200 אחוז, זה ייגמר 3-0 או 3-1 לקבוצת הNBA, אין מה לעשות.
יותר מזה, אני אומר שהקבוצה הכי גרועה התקפית בNBA תפורר את ההגנה הכי טובה באירופה.

אז איך זה קשור להיי לייטס או אתלטיות? שחקני הNBA פשוט שומרים טובים יותר, שחקני התקפה טובים יותר ובחלק מהמקרים גם אתלטים טובים יותר.
ואגב אני רוצה להזכיר לך שהיה זה אירופאי שניצח את מיאמי בגמר לפני שנה.. אז כנראה שפה ושם באירופה יש כמה שחקנים טובים,
הם פשוט מעדיפים את הNBA..
ועוד אגב קטן, אתה מתלהב מההגנות באירופה אבל כשדרון וויליאמס שיחק פה איזה 5 דקות, הוא הספיק לדפוק משחק של 50 נ"ק על הגנה אירופאית וזאת כשהוא מוקף בסגל בינוני מאוד של הטורקים.. זה מה שכוכב NBA אחד מסוגל לעשות עם זבל של קבוצה וזה משהו שכוכב אירופאי לא יעשה בחיים על כל הלכאורה, שכל וטקטיקה שלו.

lb22

New member
Like רציני כדורסל אירופאי לרוב משעמם.יש אי אלו מאמנים שמצליחים להפוך אתהמשחק לקצת יותר ראוי לצפייה
אבל לרוב זה לא ככה.
יש באנ בי איי טקטיקה רצינית ואכן זה לא רק שואו.
בעיקר לא בפלייאוף, מסכים איתך בכל הדברים שכתבת אחד לאחד

לחלוטין לא מקבל אני בכלל לא שם קבוצות אנ בי איי וקבוצות אירופאיות על אותה סקאלה.

יש הבדלי גודל , כוח , רתלטיות , מהירות רציניים בין אנ בי איי לאירופה.

זה כמו שתיקח אלוף איגרוף בהמה במשקל 120 קילו עם טכניקה עלובה ומכה אחת בלבד אבל חזקה , ותשים אותו להתחרות מול משקל נוצה עם טכניקה עילאית , ותשתמש בניצחון של החזק לספר לי שהוא יותר איכותי.

לא מקבל , האנ בי איי מנצחים את האירופים לא בגלל איכות , אלא בגלל יתרון פיזי מובהק.

כשאני מדבר על כדורסל אירופי ברור שאני לא מדבר על שירוקי , אלא על נאמר 12 מקבוצות הטופ 16 , הזלזול של האנ בי איי במאמנים אירופים הוא הפרבינציאליות האמריקאית המיטבה , לטעמי מאמנים אירופים מהלבל הגבוה לא מועסקים כמאמנים ראשיים באנ בי איי בעיקר בגלל הסטיגמה , וגם היא תיפרץ מתי שהוחא כמו שפטרוביץ פרץ את המחסום לגבי שחקנים.

זו עובדה שבאליפויות עולם הנבחרות האירופיות הטובות מצמצמות פערים מהאנ בי איי , וזה נעשה לא באמצעות התמודדות בנשק האתלטי האמריקאי , כי בזה אין לאמריקאים צתחרים והפער גדול , אלא בנשק סגנון המשחק האירופי שהוא בעיני פשוט יותר חכם , ולכן יותר מהנה עבורי לצפיה.

בגלל שאני לא אומר מה שאתה רוצה לשמוע אני לא רואה אנ בי איי? אני רואה , אבל זה עושה לי הרבה פחות כיף מכדורסל יורוליג.

Puskas

New member
איזה צמצום פערים חבר? אתה באמת חושב שאי פעם תהיה נבחרת אירופאית שתצליח לנצח את נבחרת ארה"ב בסגל מלא?
אני צריך להזכיר לך שיבשת אירופה בעצמה, מפוצצת באמריקאים ובדרום אמריקאים?
יורוליג עונת 00/01, MVP של הגמר: ג'ינובלי, בחמישייה של העונה כולה יש שלושה אמריקאים..
יורוליג עונת 02/03, MVP של העונה הסדירה: בלייר (אמריקאי), בחמישייה של העונה כולה יש שלושה אמריקאים.
יורוליג עונת 03/04, MVP של הפיינל פור: אנת'וני פארקר.
יורוליג עונת 04/05, MVP של היורוליג כולו: אנת'וני פארקר, בחמישייה השנייה של היורוליג: שלושה אמריקאים וארגנטינאי אחד, קלעי מוביל של העונה: אמריקאי.
יורוליג עונת 05/06, MVP של היורוליג: פארקר, בחמישיית העונה יש אמריקאי וארגנטינאי, בחמישייה ה-2 יש עוד אמריקאי ועוד ארגנטינאי, קלעי עונתי מוביל: אמריקאי.
וכך זה נמשך, אז תגיד לי אתה, אם האירופאים מקבלים כאלה יסודות טובים בגילאי ילדים ונוער, אם הם כל כך גאונים וחכמים, אז איך זה שכל קבוצה בנויה על אמריקאים?
איך זה שאמריקאים ודרום אמריקאים שולטים ככה בטבלאות הנ"ק, ה-MVP וחמישיות העונה?
איפה כל הגאונים האירופאים שיתפסו את המקומות הללו? אתה חושב שבNBA יש מצב כזה שבחמישיית העונה וקלעי העונה יהיו רוב של אירופאים לאורך שנים?

חביבי, אם אתה טוען שהאמריקאים משחקים כדורסל טיפש ורק בזכות מה שאלוהים נתן הם עדיפים על האירופאים אז אני מצטער אבל אתה חושב באותה צורה בה אתה מחזיק מהמשחק בארה"ב.. מעל הכל אתה מתעלם מהמציאות..
ולא, אתה לא רואה NBA כי אם היית רואה אז לא היית כותב שטויות כמו "זו ליגה של היי לייטס והכל שם זה חטיפה, מתפרצת, דאנק ב-360"..
אם אתה רואה NBA ואתה כותב כאלו דברים אז אתה כנראה צופה סלקטיבי להחריד או שאתה לא מבין מה אתה רואה.

ההשוואה שלך לאגרוף היא גרועה כי היא מסלפת את המציאות לחלוטין ומציגה את שחקני הNBA כפריקים גנטיים וכאילו כל אחד שם הוא 2.12 שנוגע בגג של האולם כשהוא מזנק.. אז ממש לא, הליגה מלאה בלבנים מאותגרים אתלטית, היא מלאה בשחקנים כמו קוואה בראון, אלונזו גי ודנתה קנינגאהם שהם שוליים ודלי כישרון ויכולת יחסית,
וזה שיש בה כמה פריקים זה לא עושה אותה לבעלת יתרון כמו "מתאגרף של 120 קילו עם טכניקה גרועה מול מתאגרף של 60 קילו עם טכניקה מושלמת"...
עצם זה שאתה קורה למשחק של שחקנים כמו קובי בראיינט, שאקיל או'ניל, קווין דוראנט, לברון ג'יימס וסטיב נאש, משחק "טיפש", זה מגוחך בטירוף.

למעלה