Bardas Edler von Bardenau

שרי סילבר

Active member
Bardas Edler von Bardenau מחפשת מידע אודות Dr. Walter Bardas-Bardenau . לעיתים השם מופיע כ-Bardas von Bardenau או Bardas Edler von Bardenau. גיליתי עד כה, שנולד בשנת 1879, אך לא ברור לי היכן. רוב המידע שגיליתי מתייחס לקריירה המקצועית שלו, במשרד המסחר בטרייסט, בחברת לויד האוסטרית ועוד. בשנת 1923 ביקש (יחד עם משפחת יונקרס) רשיון להפעלת חברת תעופה והיה ממייסדי חברת התעופה האוסטרית. מאד מנסה לגלות פרטים אודותיו ואודות משפחתו (היכן נולד, מי היו הוריו, מהיכן מקור המשפחה וכו') - בקיצור, קצת יותר פרטים גנאלוגיים אודותיו. אשמח לכל רעיון היכן ניתן למצוא.

Ohle74

New member
Bardas לפי הרשימה הזאת מדובר במשפחה יהודית (שימי לב לעוד משפחת ברדש): http://www.geocities.com/tfboettger/jewgen.htm כמו כן נראה כי לחבר'ה האלה יש מידע על המשפחה : http://www.adler-wien.at/wDeutsch/publikationen/data_wgt/index.shtml?script=/wDeutsch/publikationen/data_wgt/wScripts/daten_anzeigen.ws ניתן לפנות דרך דף הבית (פניתי לפני כמה זמן וטרם ענו): http://www.adler-wien.at/wDeutsch/index.shtml בהצלחה

bardas von bardenau בגוגל הגרמני יש 41 כתבות על השם הזה, כל אלה שפתחתי מזכירות את הפרטים שאת כבר יודעת ומזכירה בהודעתך.

שרי סילבר

Active member
תודה לאוהד ולדני! אל הדפים אליהם הפנית אותי, אוהד, גם אני הגעתי, וכך התעורר חשדי, שאכן שורשים יהודיים יש כאן, גם אם האדון וולטר עצמו אינו יהודי (? אין לי מושג?). יתרה מזו, גיליתי דף שקשור לכינוס הבינלאומי לגנאלוגיה, שנערך בירושלים. יש שם מידע אודות משפחות הקשורות במשפחת דיאמנט, וביניהן מופיעה משפחת BARDAS von BARDENAU. לא מצאתי שם עם מי אפשר ליצור קשר, אבל אני צריכה לחטט בדף קצת יותר. ביחס לשם השני שהפנית אותי אליו, אוהד, זהו Bardach. מי כמוך יודע שהאותיות ch מבוטאות כ-ח' בגרמנית, בניגוד לצורת הכתיב הנהוגה במשפחתי (ברד"ש) - Bardasch. הכתיב Bardas הוא הצורה ההונגרית של השם ברדש, אך יש כל כך הרבה כאלה, שאיני בטוחה כלל שהם כולם ברד"ש אמיתיים (=בן רבי דוד שלמה). אבל מתוקף הנסיבות התחלתי קצת לנבור ולעקוב אחרי ההונגרים... אנסה לפנות אל החבר'ה ב-"אדלר". אשמח אם תוכל להסביר לי מהו בדיוק הארגון הזה. האם הם עוסקים בגנאלוגיה? האם זה ארגון פרטי? ושוב, תודה על המידע וההתייחסות, גם לדני, שהוכיח לי שמה שהבנתי מהאתרים בגרמנית היה כנראה די בסדר, ושהגרמנית שלי משתפרת מיום ליום.

Ohle74

New member
ברדש?../images/Emo47.gif אכן Bardach יכול להיות ברדך אך בחושבי על מי שקיבלו תארים (שלא הייתה להם שום משמעות ובמקרים רבים נקנו בכסף-מבלי לפגוע באף אחד כמובן), אינני יכול לשלול את האפשרות שתעתיק צרפתי לברדש bardach היה יותר נאה להם (היו דברים מעולם), מי יודע? אדלר- אגודה פרטית- נוסדה בימי הקיר"ה, ספריה גדולה הכל על אצולת אוסטריה. ד"ש אוהד

שרי סילבר

Active member
ולכן אני לא מתעלמת מברדחים... מרביתם אכן ברד"ח (בן ר' דוד חריף) ולא ברד"ש (בן ר' דוד שלמה), אבל מצאתי כבר טעויות, כולל ב-JRI. לגבי אימוץ כתיב שונה, איני יכולה לשלול מקרה פרטי זה או אחר, אך ברד"שים בדרך כלל שימרו את צורת הכתיב הגרמנית, ובחלק מהמקרים את הכתיב הפולני. המעניין הוא שאפילו בצרפת הם המשיכו לשמור על הכתיב הגרמני, כדי שלא יקרא בצרפתית "ברדש", אך הכתיב יהיה זהה לברדח הגרמני. תודה לכל המגיבים גם במסרים, וכמו שעניתי במסרים - ימים יגידו!

שרי סילבר

Active member
../images/Emo207.gif Bardenau ניסיתי לחפש היכן נמצא המקום ששמו Bardenau, אך העליתי חרס בידי. בשיטוט ברשת גיליתי שצורת הכתיב הזו היא שיבוש (אחד מיני רבים) לשם של מקום שנקרא Bardeanu. גם בצורה הזו לא מצאתי כלום. בשיטת D-M, כאשר לא יודעים באיזה מקום גיאוגרפי מחפשים, מקבלים אינסוף שמות, ואין לי דרך להחליט. אם למישהו יש רעיון, היכן נמצאת העיר Bardenau, אשמח גם אשמח.

למעלה