bandages

Equiboy

New member
bandages

hi all and to the forum host. I wish to know wich tipes of bandages are aplied to horses and for what purpese does apling poultice helps on regular basis without any medical condition is ice water good on regular basis for legs and how much time should i soak the legs i own a few retired horses and have problems determening the amount of exercise that they should get to maintane good health any sugestions from experience would be welcomed Thanks. Greg. .

תםטםOHIO

New member
TYPES אתה מתכוון?

שלום גרג, ברוך הבא לפורום, נשמח לשמוע מהיכן אתה ולראות תמונות של סוסים בהם אתה מטפל. לבינתיים, הנה מאמר מקיף שיסביר לך הכל על חבישת בנדג'ים ומתי צריך אותם. גם במאמר מומלץ לך להתייעץ עם וטרינר. בכל מקרה, חובה להיות מנוסה וללמוד מול מדריך לגבי חבישות מאחר וחבישה לא מתאימה יכולה לגרום ליותר נזק מאשר תועלת. בהצלחה. http://www.dclahdvm.com/articles/legbandage.htm

dixie chick

New member
מרחיבה את השאלה מעט

בנד'ז לרכיבה (לא טיפולי)- איך שמים נכון? זאת שאלה שאולי נשמעת בסיסית ומטופשת אבל אני נתקלתי בלפחות (!!) 5 צורות שונות לבנדז'ים, ולכן תהיתי מה היתרונות והחסרונות של כל דרך וההבדלים בינהן... בווסטרן בנדז'ים לא היו נפוצים בכלל עד ללפני כמה שנים (עכשו רואים אותם יותר ויותר בעיקר לדעתי בגלל הפרש המחירים בינם לבין המגנים המקצועיים...), וכולם השתמשו במגנים (עדיין משתמשים במגנים בלבד במקצים), האם היום אחרי התקדמות הפיתוח של מגנים והפיכתם לחזקים יותר ונוחים יותר לשים לסוס, עדיין יש הבדל משמעותי בין לשים מגן לבין לשים בנדז'? (שוב אני מתייחסת לעבודה בלבד לא לצרכים רפואיים לפני\ אחרי) אני יודעת שחברות המגנים מבטיחות ניסים ונפלאות לגבי המגנים שלהם והתמיכה שלהם ברגל (מחקרים על סוסים בריאים יותר צולעים פחות וכ' וכ')... השאלה היא האם זה נכון או סתם גימיק שיווקי?

תםטםOHIO

New member
בנדג' שמים שווה למנוע לחצים,

אנחנו למדנו לעשות איקס קטן, ברווח מתאים, ולשים על גמג'י ולא ישר על הרגל. החסרון בבנדג'ים שיכולים להפתח אם לא סגורים טוב וגם צריך להתאמן כמו שצריך שלא ליצור לחץ לא שווה. מגן לא מקצועי מיותר לחלוטין. חברות גדולות מקצועיות של מגנים טוענות להוריד מלחצים שונים בעיקר על רצועות, אולם אני תוהה איך משהו שנסגר בזמן חוסר פעילות, עדיין סגור ולא מפריע כשהרגל בפעילות ויש זרימת דם מוגברת. עוד בעיה בעיני היא שכשיש עומס על גיד שיכול לקרוע אותו שום חומר חיצוני לא יכול להגן אבל זו דעתי. גם לשפשופים ופגיעה של רגל ברגל ככל הידוע לי ומנסיוני פרסה מאוזנת ופעילות בזמן שהסוס עירני ולא עייף לא יגיעו למצבים של פשיעת רגליים. סוס צעיר, סוס חם מדי, כל אלו צריכים לעמוד בידיים של אנשים מקצועיים כדי להמנע מפגיעות. באימון מעגלים קטנים מדי וכד' אלו סיכונים שגם ככה לא לוקחים כדי להימנע מפגיעת גידים. בקיצור - בעבודה נכונה ואחזקה מקצועית, הם מיותרים. אם התנאים האלה לא קיימים, אז כדאי להתפלל שהמגנים יגנו. כפי שהבנתי ממך יש מצבים של כוויות חיכוך עם החול ואז אם סקידבוט עושה את העבודה ולא מפריעה לרגל, אדרבא, אם המגף מקצועי להשתמש בו.

dixie chick

New member
השאלה היא לגבי כמה מגן באמת מגביל את התנועה

וכמה הוא מגונן עליה ולמעשה בולם זעזועים המאמן שרכבתי איתו השווה פעם את המגן לנעל ספורט או נעל ריצה- היא אומנם מגבילה בהתחלה (ואנשים שלא רגילים ירגישו מוזר) אבל היא גם תומכת ומגנה על הרגל לטווח הרחוק, מפזרת לחצים ומשקל, ולמעשה לרוב האנשים בעולם המודרני עדיף לרוץ איתה מאשר בלעדיה למעשה אחרי שמתרגלים לנעל היא לא מנוונת את הרגל אלא תומכת בה ועוזרת לה, היא מאוד צמודה לרגל (ונלבשת עם גרב להלן ה"ריפוד" שהצעת) אבל לא מורגשת שום הגבלת תנועה בפעילות גופנית, וגם לא בזרימת הדם לרגל, אלא להפך, תמיכה ועזרה.

תםטםOHIO

New member
לדעתי השאלה היא על מה הוא מגן

כי אם תהיה פציעה חזקה מספיק לפצוע גיד או רצועה מגן לא יעצור אותה. אם המגן מפריע ומגביל מלכתחילה, זה מציק. לגבי ההשוואה, התמיכה של נעל בהחלט מנוונת את הרגל, תנסי לשחק כדורגל בלי נעליים. או אפילו סתם ללכת יחפה. ובדיוק על זה למשל בדרסג' יש איסור להופיע עם בנדג'ים והטענה היא שהם תומכים ברגל באופן תלותי.

NightWind Rider

New member
היי גרג

וברוך בואך יש היום אירוח חשוב עם וטרינרית, אולי כדאי להתייעץ עימה לגבי המלצות כלליות לטיפול בסוסים "ותיקים". בהחלט נושא חשוב

למעלה