baku 2015 וגודל הגלגל....

The Pinky P

New member
baku 2015 וגודל הגלגל....

יש עכשיו שידור של תחרות קרוס קאנטרי במסגרת המשחקים האירופים.
הרוב המוחלט על זנב קשיח באופן טבעי, גם השימוש בגלגלי 29 לצורך שימור מהירות.
אבל מה שמעניין הוא שהמוביל כרגע (וכנראה שגם המנצח) רוכב על גלגלי 27.5 ולא 29
וזאת משום (על פי השדר) שגלגל 29 פשוט לא מתאים לו עקב גובהו הנמוך כ - 172 ס''מ.

זו הוכחה לכך שגודל הגלגל צריכה להיות מותאמת לגודל הרוכב, כמו גודל השלדה.
אפשר להסיק מכך הרבה ולהעמיד בסימן שאלה גדול את הבחירה ה"טבעית" בגלגל 29 ללא התחשבות במימדי הרוכב.

avikawa

New member
אותי היה מעניין לראות אם המעבר ל 29 הגדיל את המהירות בכלל

לקחת מסלול פופולארי לתחרויות XC בדרג העולמי, ולראות זמני מנצחים + זמנים ממוצעים של העשרים הראשונים - לפני תקופת ה29 ואחרי - מעניין האם יש הבדל מובהק
מישהו מכיר אתר עם תוצאות מרוצים של אליפות עולם באופני הרים?

The Pinky P

New member
הוא מגדיל את המהירות רק במידה ויש תנאים שמאפשרים זאת...

הבחירה בסוג האופניים (שהיא משתנה אצל רוכב תחרותי ספציפית לגבי כל תחרות) היא בהתאם לאופי המסלול ולאופי של אותו הרוכב.
אם מדובר במסלול מאוד טכני, ללא קטעי פידול רבים, הרבה סוויצ'בקים וכדומה אז הרוכב יבחר באופניים שיאפשרו לו לעבוד יותר טוב מחינה טכנית,
כמו כן לכל רוכב יש את ההעדפות האישיות שלו ובנוסף יש את נתוני הרוכב שצריכים להתאים לנתוני הכלי בשביל ליצור את התוצאה הכי טובה.

בשורה התחתונה בשביל ליצור את התוצאה הכי טובה על מסלול מסויים צריך להתחשב ב - תנאי המסלול,נתוני הרוכב והעדפות הרוכב.
יש מסלולים בהם 29 יהיו יותר מהירים ויש מסלולים בהם 29 יהיו פחות מהירים, יש מסלולים שרוכב אחד ישיג תוצאה יותר טובה עם 29 מאשר עם 27.5
ובאותו מסלול יהיו רוכבים שישיגו תוצאה יותר טובה עם 27.5

אני סבור שאם הרוכב שניצח היום את התחרות היה רוכב על אופני 29, כמו רוב המתחרים האחרים - הוא היה משיג תוצאה איטית יותר, אחרת הוא היה
בוחר ב - 29 אך כמו שאמרתי - התנונים שלו לא עובדים טוב עם 29 וכנראה שגם יש לו העדפה לגבי כך.

Guytal1819

New member
וידאו שקשור ודעה אישית!

וידאו רלוונטי לדעתי:
https://www.youtube.com/watch?v=vhS1HfvBeYA
&nbsp
ובעיני, יש פשוט יותר מדי עיסוק בגודל הגלגל. ייתכן והוספה של אינץ' וחצי משפר בתנאי מעבדה ומבחן יכולות כאלה ואחרות, אבל בסופו של דבר יש אדם שלוחץ על הדוושות. ויכוח הגודל אולי הכי רלוונטי לרוכבי קצה - שמיצו את פוטנציאל השיפור שלהם וכל תוספת קטנה של טכנולוגיה תגלח כמה שניות מהתוצאה.
בעבור רובנו, שיפור טכניקת רכיבה, ושמירה על משטר אימונים אמיתי (ולא רכיבה בסופי השבוע) יעשה הבדל הרבה יותר משמעותי, מגודל הגלגל. לא פעם יצא לי לראות אדם שרוכב פעם באף פעם במהירות ממוצעת של 10 קמ"ש, בעל בטן נפוחה וחביבה, מספר על כמה שהוא מהיר על גלגלי 29"...

על פי השדר, גלגל 29 פשוט לא מתאים לו. זו הוכחה ...

האם הבנתי נכון שאתה רואה בשדר סמכות?
מה עוד אתה יודע על השדר, או על החומרים שלפיהם הוא משדר?
מדובר בתקשורת המונים. זו גם יכולה להיות ההוכחה שההיפך נכון, אך צריך לקדם את הקטרים החדשים. יש סטנדרטים שהם בעיתיים לחברות גדולות, ו/או מצליחות, ו/או מחדשות, ו/או מתקדמות. לבחירתך, לבחירת השדר, ולבחירת כל אחד אחר. יתכן גם שלשדר נאמר שה 27.5 נמצאות באופניים מסיבות כאלו ואחרות, וגם הגובה של הרוכב ביניהן. ו.. איך נאמר זאת, בגלל ההתלהבות של המרוץ השדר שכח למנות את כל הסיבות, ונשאר הגובה של הרוכב.

The Pinky P

New member
חחח אתה מצחיק אותי

Yer, for sure in the past years the big wheel advance has grown but a 29er has never fitted me perfectly. The bike for me is too big. I can’t have my perfect race position on it because the handle bar is too high and never felt that good on a 29er. For sure you have an advantage with big wheels, then when less than a year ago we started the 650B project…the first time on that bike the fit for my body size and everything was just perfect, everything was in proportion. I think it is not just something like a size in-between, it is really the golden centre.[URL]https://www.youtube.com/watch?v=tKxi072H7Hw[/URL]

[URL]http://www.bicycling.com/bikes-gear/nino-schurter-s-custom-carbon-scott-scale-275[/URL]

ותתן קצת קרדיט לפרשן שהוא גם במקרה אחד הרוכבים המקצועיים הבחירים בארץ.

steiff

New member
גודל השלדה, לא גודל הגלגל

העניין הוא שגלגל 29 מצריך תכנון שלדה באורך גדול יותר ומרחק גדול יותר בין הגלגלים ולרוכב קצר זה יכול להיות בעייתי. אם ניתן היה לתכנן שלדה מבוססת על גלגלי 29 במרחקים ואורכים של גלגל 27.5 אני מניח שגם רוכב קצר היה מעדיף את היתרונות של הגלגל הגדול - אבל זה בלתי אפשרי... אז עבור רוכבים קצרים גלגל 27.5 כנראה עדיף - לפחות עבור התחרותיים שבהם, בגלל השלדה שסביב הגלגל, לא בגלל הגלגל עצמו.

shangu23

New member

zoharzafon

New member
כל הדיון הזה נראה קצת מצחיק

בסוף כל אחד רוכב על מה שנוח לו.
אני די גמד ורוכב על 29 גודל 15.5 וזה עובד לי מצוין לעומת זאת בדקתי 29 אחרים עם גיאומטריות ארוכות יותר וגם מידה קטנה מתחה אותי.
בודקים מנסים ובסוף זה חיבור בין רוכב לאופניים כמכלול על הגיאומטריה שלהם, גודל הגלגל, החומר מנו הם עשויים ועוד כל מיני זוטות

The Pinky P

New member
לא כל כך נכון

צו האופנה ואינטרס המוכר מכתיבים לא פחות את האופניים עליהם אנשים רוכבים.
מעטים הם אלו שבאמת מתאימים את הכלי לצרכים שלהם ולנוחיות שלהם (לא נוחיות בנוסח "איזה כיף לשבת על האופניים ולקפוץ עם התחת על הכיסא בשביל להפעיל את המתלה האחורי)

קח לדוגמא את רוכב ההיי טק הממוצע שאופניו הראשונים שווים במינימום 5 ספרות,
נראה לך שהייטקיסט שכזה יכנס לחנות וחלילה לא יקנה את
"שיא הטכנולוגיה והמילה האחרונה בעולם האופניים" - 29?
כמו שיש לשאר חבריו ההייטקיסטים?

תצרף לזה גם את שאר הרוכבים המתחילים שקונים אופניים באלפיים שקל, גם הם מקבלים את התחושה שגלגל בגודל כזה או אחר זו קדמת הטכנולוגיה.

בקיצור יש מעט מאוד רוכבים שמקבלים החלטה שקולה, כנה ומתוך נסיון והעדפה אישית אמיתית.

oren_hershco

New member
אבל למה שהוא ל-א יקנה 29"?

עזוב רגע את "מי-היה-קודם" או "במי-משקיעים-תקציבי-שיווק-גדולים-יותר" או "למי-קוראים-קדמת-הטכנולוגיה".
עבור רוכב ממוצע, או אפילו מתחיל כמו שתיארת, הגלגלים הגדולים הם באמת הפשרה הכי טובה.
אתה לא מדבר על מישהו שמוכר אופני 26" רק כדי להמיר את מידת הגלגל. מישהו "טרי", הוא הגיע לחנות עם כרטיס אשראי ורוצה לצאת משם עם האופניים הכי מוצלחים ביחס למה שהוא שילם.
הרוכבים שתיארת לא מחפשים את האופניים הכי זריזים לתנאים של מערב קנדה; או Fatbike לשלג באלסקה. רובם גם לא כל כך נמוכים.
למה שלא יסעו על 29"?

The Pinky P

New member
לא נכון

הגלגלים הגדולים הם לא ברירת המחדל - זה כל העיקרון.
מה הופך את גלגל ה - 29 לנקודת מוצא ואת כל השאר לאלטרנטיבות?

שים לב שה - 29 מתומחרים במחיר יקר יותר מ - 26 ולכן ינסו למכור לך 29.
אם אני בגובה 165 ואני מגיע לחנות , אני צא אשמע את המוכר אומר לי ללכת על גלגל קטן כי אני נמוךנכי אין לו אינטרס למכור לי אופניים זולים אם הוא יכול לסבן אותי ש - 29 מתאים לכולם ועם הטכנולוגיה של היום יש אופני 29 שמתאימים גם לנמוכים.

אני לא מבין למה ה - 29 מקבל בלעדיות, זה הכל.

oren_hershco

New member
אתה לא מצליח לסנן את הרעש

עזוב את המוכר.
עזוב את ה"בלעדיות".
עזוב "נקודת מוצא".
שאל כאן בפורום, או בכמה קבוצות פייסבוק רלוונטיות, מה ההעדפה. נדמה לי שרוב מוחץ יעדיפו את ה- 29".
שאל אנשים שניסו גם וגם. אל תקח מקרי קיצון, לרוכב מתחיל הם לא רלוונטיים. קח את המיינסטרים. לרוב הרוכבים, ברוב תוואי השטח, גלגל 29" ייתן רכיבה מהנה יותר.
זה כל הסיפור.
אם אתה בגובה 165 ס"מ אתה מקרה קיצון, כי רוב הגברים הם מעל לגובה הזה (וזה הרוכב שתיארת שמגיע לחנות)
לרוכב מתחיל אין ממש העדפות אישיות, ולכן עבורו הגיוני מאוד לקנות אופני מיינסטרים כאלה. אחרי כמה שנים, כשהוא יחליט מה הוא מעדיף, הוא יוכל ללכת לכיוונים אחרים.

zoharzafon

New member
אז אולי נתחיל עם המלצות לרוכב מתחיל

לא בסגנון של 29 לקרוסקאונטרי וענקים, 27.5 לטכני ונמוכים אלא להמליץ לרוכב מתחיל (וגם לא מתחיל) לרשום לעצמו מה הוא אוהב לעשות , מה חשוב לו ומה הכי מתאים לדרישות שלו.
רשימה היא ניטרלית ונטולת מאמצי שיווק ולא בנויה מבא לי, מתחשק לי, הכי טוב - דרך אגב מי שקונה כך את האופניים שלו סבבה לו. זו גישה מאוד מושפעת מלחצים סביבתיים ולא אישית אבל הכבשים בדך כלל לא טועות כשהן הולכות אחרי הכבש המוביל.

oriel29

New member
האמת? הרוכב המתחיל, לא באמת יודע מה הוא אוהב..

ברוב המקרים הציעו לו להצטרף בפעם הראשונה לאיזה סיבוב קצר עם החברה
מישהו השאילו איזה זוג ישן שעדיין במחסן, זה בד״כ אופני מדבקה, או איירון הורס או מרידה ישנות 26 7*3 עם יחס נוראי ובלמים חורקים..
ככה זה מתחיל, אבל זה עדיין תענוג גדול, אז הוא יוצא לעוד סיבוב שבת אח״כ, ובסוף מחליט לקנות..
עד עכשיו הוא במקסימום רכב 10 קילומטר רצוף, אין לו שום מושג מה ההבדל בין זנב קשיח לשיכוך מלא,
לפוקס או רוקשוקס או אקס טי או כלום.. הוא רכב על שביל אפר, אולי טיפס איזה 500 מטר, וזהו
עכשיו הוא מגיע לחנות, ומתפלא שכרטיס הכניסה זה 2500 שקל, (ועל המדף יש גם זוג ב 27 אלף, רק כדי להדגים)
אם יש לו מזל, חבר טוב שכבר בתחום, יצליח לבער לו כמה נושאים, במקרה אחר, זה פשוט הוא והמוכר,
והמוכר, מוכר את מה שנמכר 27 או 29, זהו, כי אף אחד לא מוכר כבר 26, אולי רק לבני נוער.
ובינינו, טוב שכך, כי עד שהוא באמת יחליט מה הוא אוהב, כמה טכני הוא אוהב את זה, מרתונים? אפיק? קרוס? אנדורו? אולי כביש בכלל?
הוא כנראה ירצה להחליף את אופני הכניסה שלו, אז למה לשחות נגד הזרם, אין חנות אחת שתקבל 26 כטרייד-אין, לפחות עם 29
יש לו סיכוי..

The Pinky P

New member
טרייד אין?

אף אחד לא עושה טרייד אין עם חנויות על אופניים ב 2000 ש''ח....
קשה למכור יד שניה בכלל, יותר קשה למכור יד 2 אופניים פשוטים ו -26 קשה למכור
כי הם לא אופנתיים
אבל את רוב הזנב קשיח שתלו את הנעליים לטובת כלי משודרג אתה תמצא זרוקים במחסן או
אצל הילד או אצל הבן דוד או אצל האישה.

אני לא חושב שכשמישהו קונה זוג אופניים ב- 2000 ש''ח חדשים מהחנות צריך לחשוב אם הוא
יוכל בעתיד למכור אותם בקלות או שלא.

למעלה