background check בעבודה.... :)

tevel389

New member
background check בעבודה.... :)

עבודה חדשה ואיתה מתלווה הbackground check, במרבית מקומות העבודה יסתפקו בשני ממליצים וגם אליהם בקושי יתקשרו.
בעבודתי החדשה, they out-sourced the background cheks.

אין כבר 2 ממליצים כדי לקבוע אם המועמד כשיר לעבודה בחברה, אחרי שנכשלו ליצור קשר עם המעסיקים לשעבר נאלצתי לספק מכתב המלצה, מכתב סיום עבודה, character referee לאימות העסקתי במקום מסויים, מלבד זאת גם נאלצתי לספק character referee עבור כל תקופה שלא עבדתי יותר מ3 חודשים.
מעבר לזה גם רצו תעודות מהתיכון....

נראה לי שיצא מזה בזול, קולגות בעבודה סיפרו שהם התכתבו עם החברה הזאת במשך שבוע ושלחו באזור ה15 אימיילים, שלחתי להם 4 הודעות עם כל מה שאני יכול לדמיין, כבר התקשרו לממליצים שסיפקתי ואני רק יכול לקוות שהם לא יחזרו אלי עם שאלות נוספות כי באמת שאין לי שום דבר נוסף לעדכן אותם.

מישהו עבר משהו דומה בחו"ל עם חברה דומה, או שזה או 2 ממליצים או תחקיר בטחוני בארץ?

MayFebruar

New member
זה תלוי בעבודה, לא?

שאלתי את בובי והוא אמר שבנורבגיה עושים את זה רק לעבודות ביטחוניות כמו למשטרה למשל.

אני מקווה שבחיים לא יבקשו ממני character referee. באמת, יבקשו דו"ח מההורים שלי ובובי מה עשיתי בכל השנים האחרונות?

tevel389

New member
מכתב

character referee לא יכול להיות קרוב משפחה (לא הורים ולא יודע אם בובי נחשב קרוב משפחה בגלל שמדובר בבן זוג או בעל), זה יכול להיות כל אדם שאת מכירה מספר שנים (רופא, רב, כומר, עורך דין, חבר וכו' וכו') כל בנאדם שמכיר אותך ויכול להגיד "כן אני יודע שהבנאדם הזה היה בחו"ל בשנים האלה והיה מובטל בחודשים הללו והוא בנאדם אמין"

כמו שאמרתי לא יכלתי להוכיח שעבדתי במקום עבודה מסויים וביקשתי מחבר שגר באוסטרליה להיות character referee, ביקשו ממנו לאמת שעבדתי איתו שם, את התפקיד שלי את החודשים שעבדתי ואם אני בנאדם אמין והאם יש סיבה לא להעסיק אותי.
הדו"ח זה כולה מייל קצר שמתאר מה שהם ביקשו, הוא עשה את זה מעולה כי הוא הרחיב, חבר ישראלי (שיש לו פחות נסיון) פשוט ענה על השאלות בלי להרחיב ממה שהבנתי.

למעלה