Back from Heaven

giloni

New member
Back from Heaven

חזרתי. לא אלאה אתכם בפרטים בלתי חשובים בעליל ואגש ישר לעניין. 22 ביולי, 7 בערב, מועדון לילה בקמדן... אחרי כמה בירות יורדים למועדון. מערה אפלה וחשוכה.. בלי הבירות ספק רב אם הייתי מעז להכנס למקום כזה, אבל אחרי שראיתי שהכרס שלי קטנה יחסית לכרסים שהסתובבו שם, ואחרי שהבחנתי שיש לי יותר שיער על הראש מרב האנשים שירדו אל המערה הדחוסה הזו - נרגעתי. לא הבנתי אייך להקה כזו מגיעה למקום כזה, אבל זוגתי שתחייה (שהסיטואציה היתה מופרכת לחלוטין עבורה) אמרה שכנראה אין מספיק אוהבים שימלאו אולמות יותר גדולים וכנראה שהצדק איתה, וטוב שכך. האווירה האפלולית והקברטית רק הוסיפה לתחושת הדה-זה-וו שחוויתי שם. הייתי בטוח שהייתי שם כבר. אחרי שעה של סיבוב בירות נוסף ומוסיקת רקע שכללה את המיטב שבמיטב (קרימזון, ג'ת'רו, ון דר גראף, ואייט, קאראוון ואפילו מונגו ג'רי - מי זוכר אותם???) עלתה לבמה להקת Acid Folk צעירה, שאני מודה שאינני זוכר את שמם. כלהקת חימום שנתנה לנו להרגיש לאן להקה כמו הסטרובס היתה מגיעה אילו התחילה את דרכה היום - הם היו לא רעים בכלל. גיטריסט שזימר, זמרת נוספת שניסתה להיות ג'קי מק שי, חלילן, בסיסט ודרבוקיסט - בייחד הם ייצרו מוסיקה לא רעה בכלל. אבל, הקהל שהלך והתאסף (אשתי כבר לקחה את המלים שלה בחזרה...) חיכה בכליון עיניים לדבר האמיתי. ואז, בשעה 9 בערב, עלה מנהל המקום (שהיה שתוי ומסומם ברמות שלא מוכרות לנו כאן בלבאנט) סיפר שבחודש הבא יופיעו על במה זו Focus וגם - הפתעה הפתעה - The crazy world of Arthur Brown - הוא התכבד להזמין את ה Strawbs לבמה הקטנה. וכך עלו להם שישה קשישים שנראו יותר צעירים מכפי שהם נראו לפני 8 6 שנים כשהונצחו בדי.וי.די נפלא: Dave Cousins המנהיג הבלתי מעורער; Dave Lambert עם שיער שנתקע בוודסטוק וגיטרת לס-פאול שחורה כמו שצריך; Brian Wiloughby הגיטריט השני (למעשה שלישי יחד עם קאזינס) שהתמקם כצפוי בחלק האחורי והחשוך של הבמה; Rick Hudson המקריח (הוא מקריח כבר 35 שנה) על סט התופים מאחור; John Ford המתולתל הנצחי, עם גוף של אתלט וגיטרה באס פנדר שהיתה גדולה ממנו בכמה מידות; Blue Weaver שהתמקם ליד שתי המקלדות שלו בפינה הימנית -והעסק התחיל. השיר הראשון שנוגן היה כמובן Benedictus מהאלבום Grave new world שקאזינס ליווה אותו כשהוא יושב ועל ברכיו מונח הדולצימר החשמלי המקורי ואחרי פאשלת כיוונים קטנה, החלה לזרום ההופעה שאני מחכה לה כמספר שנות חייהם הממוצע של שלושה חברי פורום אקראיים. לא אוכל לתאר כאן את הל הסט, וזה גם עלול להיות מאד מתיש. רק אומר שלא סתמתי את הפה לרגע ועמדתי יחד עם כל הקשישים האחרים (מספר לא מבוטל באו עם ילדיהם בני העשרה כדי לחנכם כראוי!!) בקדמת הבמה, כשמצלמתי מונפת אל על כדי לקלוט את ה Glimse of Heaven הזה, תוך שאני מתנודד הלום ושר בקולי קולות את השירים. הסאונד היה נפלא, השירים זרמו כשקאזינס, לאמברט ופורד מתחלקים בשירת הסולו וקאזינס משחיל כמה סיפורים קצרצרים בין השירים, כמו זה שסיפר לפני שג'וני פורד לקח את המקרופון כדי לשיר את Part of the Union: "כשהשיר הזה הגיע, בחורף 1973 למקום השני במצד הלהיטים, השיר שהקדים אותו היה שירו של אלטון ג'ון, Don't shoot me i'm only the piano player. בחיי שאם היה לי רובה, הייתי יורה בנגן הפסנתר הזה" סיים קאזינס לקול צהלת הקהל. ההרכב, שהוא ההרכב הקלאסי של האלבומים Witchwood, Antiques, Grave, Bursting, שפך על לבי את כל הרפרטואר האפשרי: סט של 18 שירים לפי הסדר הבא: Benedictus Stormy Down Tears And Pavan The Flower And The Young Man A Glimpse Of Heaven Josephine For Better Or For Worse New World Martin Luther King's Dream Part Of The Union On Growing Older The Winter And The Summer The Hangman And The Papist Witchwood Song Of A Sad Little Girl Oh How She Changed The River/Down By The Sea Lay Down Will You Go חווית חיי הושלמה. אני מניח שעכשיו יגיע האנטיקליימקס, אם כי הבנתי שבסוף אוגוסט אני בקיסריה לראות את הלהקה הממוקמת במקום השני בליגת העל שלי. מספיק זמן להרגע עד אז... בינתיים, שתי תמונות כדי לפתוח את התיאבון... יקי

FloyDviR

New member
איזה כיף יאאאאלללללהה..... ../images/Emo13.gif

יקי, בזכות כל הסיפורים שלך הכרתי את ה Strawbs האלה, ובאמת שיש בי קנאה עכשיו...
אני שמח שנהנהת מאוד שם! ושהגשמת את חווית חייך !!

giloni

New member
תמונה שנייה

החבורה בפעולה: left to rightL Lambert, Hudson, Ford, Wiloughby, Cousins

giloni

New member
תמונה שלישית

קאזינס מוציא את נשמתו על הבמה...

giloni

New member
די

ההדרן: בלו וויבר עם האקורדיאון - יחד עם קאזינס - מבצעים את המנון הפולק המקסים Will you Go

ThePiper

New member
חחח אני לא מכירה ממש...

את הסטרובס, אבל זו נשמעת חוויה לא מהעולם הזה, לצפות בהופעה של הלהקה האהובה עלייך, מקנאה מאוד!!!

Boo9ie

New member
גרר, יקי.

זה ממש לא הוגן שאתה מתגלה כאן כשמגשים החלומות של כולם, להיות בהופעה של הלהקה האהובה עליך. זאת נשמעת כמו חוויה מדהימה, והיא אכן הייתה. אבל מה אני עוד יכולה לומר לך מלבד שזאת לא תהיה האחרונה. ובכלל, ההופעה מלאת ערך מוסף, להיות במקום בו אתה הכי צעיר, רזה ויפה, תענוג. שמחה שנהנית.

melancholy man

New member
השיבה מגן עדן

מה אפשר להגיד...חוץ מלהביע קנאה עמוקה ולקוות שצפויה לכולנו חוויה דומה בסוף החודש (הגם שכמו מרבית ותיקי הפורום, גם אני ראיתי כבר את איאן והחברה), אין כנראה עוד הרבה מה להגיד. ברוך שובך... אגב, אמרתי שאני לא מקשר למאמרים חדשים יותר אבל בכל זאת, זה לא מאמר רגיל (אני אשפר את התמונות בהקדם)

the band member

New member
מדהים!!!

איזה כיף, וואו, ממש הייתי רוצה להיות שם, בעיקר לשמוע אותם מבצעים את will you go...

giloni

New member
אלו בדיוק היו המלים של זוגתי שתחייה

כאשר היא שמעה את שירת הא-קפלה הנפלאה בשיר הזה. אבל היו עוד כמה הפתעות: למשל, שירת הסולו של ג'ון פורד בשיר Witchwood. אני לא יודע אם זה עולה על המקור, אבל מקורי ומרגש זה בהחלט היה. או למשל הביצוע של New world שתמיד משמש כשעור המבוא שלי בשיעורי הסטרובס למתחילים שאני עורך מדי פעם בביתי. הביצוע של שיר רוק סימפוני כל-כך (שלא לומר בומבסטי לפי מיטב מסורת הפרוג של 72) באולם בגודל של הסלון שלי עלה על כל הציפיות. פשוט נשארתי ממוסמר למקום מעצם היכולת לעמוד שני מטר מהספיקרים ולשמוע כל תו, כל צליל, כל כלי וכל קול. הסמפלרים של המלוטרון שבלו וויבר השתמש בהם במקלדת שלו היו כל-כך מדוייקים שכמעט סלחתי לו על כך שלא הביא את המלוטרון הלבן המקורי שלו להופעה (גם כך הוא היה תופס את כל הבמה אם הוא היה שם). או הביצוע של A Glimpse of Heaven: באלבום המקורי הם מכפילים את שירתם לכדי הרמוניה של מקהלת כנסיית סט. פאול בכריסטמס. כאן הם שרו בשלושה קולות וזה לא נשמע כל כך רחוק מהכנסייה (שאגב ביקרנו בה למחרת היום תוך שאנו מדמיינים את הסטרובס מופיעים שם תחת הכיפה הגדולה עם בלו וויבר מנגן על אורגן הכנסייה את New world). או שיר הפרוג האולטימטיבי שלהם: Down by the sea/the river. עם הסיומת שבה כולם משתמשים בכל הכוחות שלהם ליצור את הקרשצ'נדו המופלא בסיום. לא יכולתי להתאפק והפעלתי את הוידיאו המסכן במצלמת הקאנון הדיגיטלית שלי, כדי להנציח את הדבר הנהדר הזה. גם אם זה נשמע כמו טרנזיסטור, החוויה היא אלוהית. בעתיד יבואו עוד כמה שיעלו לי... יקי

giloni

New member
תיקון קטן בעניין אלטון ג'ון

מדובר כמובן בשמו של האלבום ולא השיר. בכל מקרה, היריה של קאזינס, בעינה עומדת. יקי

HelterSkelter1

New member
יפה יפה

נשמע שנהנת מאוד, איך לא... וב-30 ג'ת'רו, אז זאת בכלל תקופה מעולה בשבילך
זה רק מעודד אותי לקנות לי עוד איזה תות אחד... Np - The Strawbs - From the witchwood

giloni

New member
הבאתי איתי - טרי מהמכבש

את האלבום החדש של הסטרובס Deja fue שראה אור לפני כמה שבועות. אני עדיין לומד אותו וכשארגיש מוכן, אדווח. לצערי, בכל חנויות הדיסקים שביקרתי בהם, המחירים פשוט בלתי אפשריים. כל האלבומי שהוצאו לא מזמן על-ידי הליקון ושאדם מוכר אותם כבר כמה שנים במחיר של בין 50 ל 60 שקל עולים שם בין 10 ל 16 פאונד (שזה בין 80 ל 150 שקל!!). כל מה שהצלחתי לדוג זה אלבום של ליניספארן בהופעה ב BBC ב 4 פאונד ואת ה Masters של קאט סטיבנס שאני מחפש כבר זמן רב במחיר זהה. האלבום החדש של הסטרובס עלה 12 פאונד!! אפילו וינילים יד שנייה עולים סביב ה 10 פאונד ברוב החנויות שביקרתי בהם! יקי

HelterSkelter1

New member
עזוב,

דיסקים לא קונים באנגליה. פשוט יקר. הכי מצחיק זה שהיו לא מזמן עאלק "מבצעים" של 2 דיסקים ב-22 פאונד... פשוט מחירים בלתי אפשריים.

האירי

New member
הגשמת חלום.תכננתי אולי להפתיע

אותם באיטליה אבל הסיבוב שלהם בוטל.חוצמזה,באותו 22 לחדש סימתי את תפקידי בטאואר רקורדס מה שאומר שמי שלא הכיר כאן בעיר את הסטרובס עד היום כבר לא יכיר.הייתי שמח לשוחח איתך באופן מורחב על החוויה המדהימה שעברת,אני בהלם שלא ניגשת אליהם להציג את עצמך ולהציע להם צימר עם אוירה כפרית,לא מתאים למישהו בגילך ומעמדך להתרגש כמו תינוק.

meindelbium

New member
נשמע בהחלט נפלא

הייתי נותן הרבה כדי להכנס למזוודה ולשלם על האוברוויט של עצמי מאוד מבאס לשמוע על זה כשהייתי "תקוע" בקורס בבצפר שדה בניצנים שבועיים כשהמוזיקה היחידה שיכולתי לשמוע היא זאת שניגנו (ואנחנו לא יודעים הרבה דברים נחמדים לצערנו) על קלאסית חבוטה ומתפרקת שנמצאה באקראי אני כבר מתכנן את המסע שלי לצפיה בלהקת חלומותי לעוד עשור שניים...זה נשמע פשוט כיף

למעלה