BA מול BSC מדעי המחשב

niro2003

New member
BA מול BSC מדעי המחשב

אני שונא להגיד "אמרתי לכם", אבל לאור הגילויים המרעישים שמופיעים בידיעון החדש זה מתבקש... אז כל מי שהתווכח איתי בעבר בנושא זה והחזיק בדעה המנוגדת, לעיתים גם תוך התנסחויות סרות טעם, נא לעמוד בשורה ולהתנצל אחד-אחד. ולמי שלא יודע על מה אני מדבר - זה ויכוח ישן האם יש הבדל בין BA לBSC במדעי המחשב...

niro2003

New member
האו"פ מחליפים את BA במדמ"ח לBSC

והתואר שונה לגמרי, ישנם הרבה יותר חובות.

vicz

New member
אפשר פירוט על הידיעון?

מה שיש עכשיו זה BA?

niro2003

New member
חברים, לא קיבלתם את הידיעון בדואר?

לסרוק ולהעלות לפורום?

yuvalmadar

New member
לא, הידיעונים לא נשלחים כולם יחד

אשמח אם תעלה. תתקן אותי דיסוצ אם אני טועה, אבל לא נראה לי שתהיה לנו בעיית זכויות יוצרים. (שימוש הוגן בסה"כ)

yuvalmadar

New member
תודה!

אוקיי, בחובה חסרים לי "לוגיקה לתלמידי מדעי המחשב", (מה זה ולמה זה טוב?
לא עדיף לקחת את הקורס המתקדם בלוגיקה מתמטית?) תכנות מערכות ושפת C ומערכות הפעלה. (שאני מתכוון לעשות בקרוב) ובבחירה חסרות לי המון נקודות... יש לי רק 8 נ"ז מתקדמות במדמ"ח מקורסי הבחירה. (רשתות קטן וחישוביות הוסר, מה שהקטין לי את נ"ז הבחירה המתקדמות בשמונה) אגב, אני עושה את מתמטיקה ומדעי המחשב ולא מדמ"ח פרופר, אבל רציתי לבדוק. אגב, שמתם לב לשני השינויים: * הקורס החדש ברשתות (שאיחד שני קורסי 4 נקודות) הוסיף והצטמצם לקורס בן 4 נ"ז. * אלגוריתמיקה ויסודות מדעי המחשב שינה את שמו לאלגוריתמים ומבני נתונים.

niro2003

New member
גם המסלול שלך השתנה!

יש גם BSC במתמטיקה ומדעי המחשב בחובה שם: מד"ר אנליזה נומרית מבנים אלגבריים פונקציות מרוכבות אחד מקורסי הלוגיקה אבל נראה לי שהשינוי שם פחות מורגש

yuvalmadar

New member
עם אפשרות להסתפק בחישוביות ומבוא לסיבוכיות?

(אותו עשיתי)

yuvalmadar

New member
הממ...

אחכה להגעת הידיעון בדואר על מנת להחליט אם ארצה לסגור את התואר או לדאוג לדרישות הנוספות. (לא עשיתי אף קורס בלוגיקה ואת אנליזה נומרית. אראה מה בנוגע לקורסי הבחירה)

shishezra

New member
בקשר לשינויים שציינת

נראה לי שאין בהם אמת, ובטח צפויים כמה תיקונים במהדורות הבאות. לראיה, יש כאן עוד כמה טעויות, למשל זה שפרולוג הוא 4 ולא 6, חישוביות הוא 4 נקודות. מה שמעניין הוא שכתוב כאן מבוא לקריפטולוגיה (השמות קריפטולוגיה וקריפטוגרפיה מופיעים באו"פ לסירוגין כבר לפחות שנתיים לדעתי ...) אז בתור סטודנט של הקורס, אחת ולתמיד, למה מהם הוא יותר קרוב?

vinney

Well-known member
לוגיקה למדעי המחשב דווקא נראה מעניין

הוא מרכז הרבה פרקים של לוגיקה מכל מיני קורסים שונים ומשונים (למשל לוגיקה טמפורלית, דובר נחמד ביותר שהכנסתו לתחום מדעי המחשב זיכתה את אמיר פנואלי מויצמן בפרס טיורינג). אני מניח שהייתי לוקח אותו, אם היה קיים כשלמדתי, כמו כל שאר הקורסים (חוץ מאלגברה) שהם הכניסו לחובה. לגבי חישוביות, אמרתי כבר מזמן שזה קורס שצריך להיות חובה, והגיע הזמן שיכניסו אותו לרשימה.

bsagi

New member
למה זה לא מופיע באתר? ../images/Emo12.gif

אני תמיד זורק את הגרסה המודפסת, אתר האינטרנט אמור להיות המקור העדכני ביותר..

אמיתי ר

New member
לא מחליפים שום דבר

מדובר בתואר חדש , נוסף, על הקיים. הנושא איננו חדש, וסקר בנושא נשלח לסטודנטים של מדעי המחשב לפני זמן מה, וגם פורסם לפני יותר משנה באתר המחלקה למדעי המחשב. בסה"כ מדובר על הבדל, להבנתי, דומה ללימודים 4 שנתיים מול 3 שנתיים. יותר קורסים מעשיים. יותר פרוייקטים. לכן, חלק מקורסים שבמסלול הקיים אינם חובה, יהיו חובה. לא צריך להתרגש. לא מכיר את וויכוחיך עם אחרים , אבל הסיבות ללכת למסלול זה לעומת הקיים הן אישיות, וכל אחד צריך לבחור את מה שמתאים לו. יש כאלה שיעדיפו ללמוד מסלול מהיר יותר ולצבור ניסיון בעולם האמיתי, ויש כאלה שיעדיפו יותר פרוייקטים באוניברסיטה.

niro2003

New member
לא, ממש לא

מדובר בתואר תלת שנתי, 108 נ"ז כמקודם. התואר הקודם יופסק (אמנם בגלל התחייבות האו"פ לתוכניות לימודים זה יקח 4 שנים, אבל רשום בפירוש, שהוא תואר שיופסק) נכון, התואר יותר מעשי. לדעתי האישית - תואר יותר משובח מהקודם. יש בעיה עם בוגרי מדעי המחשב שלומדים רק קורסים תאורטים במתמטיקה, ולא יודעים דבר על מבנה הCPU, או מערכות הפעלה. וכמו במכוניות, או בכל מוצר אחר - מכיוון שהמעבר הוא מBA לBSC ולא להפך, עדיף כמובן את ה"דגם" החדיש יותר. לא שאישית הייתי הולך ולומד עוד 4 קורסים בשביל זה, אבל זה המצב.

למעלה