B12

c a t y

New member
B12

היי, בצנצנת של הb12 שלי רשום לקחת פעם אחת ביום אם אני אקח פעמיים ביום B12 זה יזיק לי? או לא ישפיע בכלל ? או אפילו אתרום לי ? מי יודע? אשמח לתשובה תודה

hal767

New member
הצנצנת אינה רופא או מטפל.

אין להתייחס לחוכמות ולהמלצות שרשומות על אריזת המוצר. צריכת תוסף B12 תעשה רק אם אובחן צורך בכך ע"י מטפל שמבין בתחום. לשם כך יש לבצע בדיקות שונות ולהבין את משמעות התוצאות שלהן. צריכת התוסף מחייבת מעקב רפואי ובדיקות מידי פעם כדי להתאים מינון או להפסיק את צריכתו לפי המצב. צריכת יתר, מזיקה. היא גורמת להפרת איזונים שונים בגוף. ישנם מקרים שניתן לפתור את בעיית המחסור באופן שורשי. ליקויים שונים במערכת העיכול עלולים לגרום לבעיות בייצור הויטמין במעיים ובספיגתו. לטבעונות ההייג'יניסטית ישנה דרך להשגת המטרה הזאת שיכולה להצליח במקרים מסויימים.

Gidi Shemer

New member
שלום caty

כדאי לך לקבל עוד ה-ר-ב-ה מאד מידע על ויטמין B12 בפורום צמחונות וטבעונות. למעשה רק אתמול ושלשום היו שניים שלשה שרשורים בנושא. ולא, אנחנו לא מייצרים במעיים B12 שאנו מסוגלים לספוג.

ההתוויות ל-B12 זה

מקסימום עד 1000 בבדיקת דם צריכת יתר של ויטמין B12 הינה מרעילה וגם העודף אינו מופרש בקלות בשתן אלא הוא אקומולטיבי בגוף לעומת מינרלים וויטמינים אחרים שבהם מעט עודף אינו רעיל ובכל מקרה הגוף מפריש אותו בשתן

יעל ND

New member
אל תעברי על המינון

אם תעברי על המינון פעם או פעמים בתקופת הטיפול בטעות - אני מאמינה, שלא יקרה לך שום דבר נורא, אבל תשתדלי שזה לא יקרה: ויטמינים זה לא מים, זה חומרים פעילים.

c a t y

New member
תודה לכם/ן על התגובות הרבות והמועילות../images/Emo140.gif

כמובן שאם למשהו יש עוד משהו להגיב זה התקבל בברכה תודה

c a t y

New member
וכמובן שנה טובה ובריאה לכולם ../images/Emo75.gif../images/Emo74.gif

וכמובן שנה טובה ובריאה לכולם

אבי 122

New member
האם אפשר לקבל פירוט של נזקים

שעלולים להופיע בגלל עודף בויטמין B12 ? האם בדיקות דם יכולות לתת אינדיקציה מדוייקת ? תודה אבי

אושרי

New member
מצטרף לשאלה

ומבקש לדעת האם נכון שעדיף לצרוך בי 12 ללא חומצה פולית ומה הסיבה.

אבי 122

New member
בי 12- המשך

איפה איזור הפעולה של ה בי 12- ובאיזו מידה בדיקות דם משקפות המצב של בי 12- באזור הפעולה שלו ? תודה

0 אור 0

New member
התשובה הרשמית והתשובה ההוליסטית

התשוב הרשמית היא שלא מוכרת בעיה עם עודף בויטמין B12, מכיוון שזהו ויטמין שנאגר בגוף עד כמות מסויימת (ידוע שאנשים שעוברים לטבעונות נהנים כחמש שנים מהמאגר הקיים בגופם) ומה שמעבר מופרש בשתן, יתירה מכך, בניגוד לשאר ויטמיני B, שבהם עודף באחד עלול לפגוע בפעילות של השני , ולכן לא מומלץ לקחת תוסף של אחד מהקבוצה בנפרד (למעט על פי אינדיקציה מדוייקת ולתקופה קצרה) אלא קומפלקס, לגבי ויטמין B12 מותר ומקובל לתסף גם בנפרד. יחד עם זה, חשוב לזכור שכל מה שכתוב מעל הוא לפי הידע המערבי והרפואי המקובל. ידע זה עדיין לוקה בחסר. אין לנו ידע מלא על המנגנונים של הגוף, ואין כלי מדידה מספיק מדוייקים לתהליכים עדינים שמתרחשים במערכות ואינם מתבטאים בבדיקות - לכן ההמלצה ההוליסטית הינה לא לתסף בעודף. הגוף שלנו בנוי להתמודדות עם מרכיבים שמגיעים מתזונה, ומתקשה להתמודד לאורך זמן עם הפצצה של חומרים שמגיעים בצורה בלתי מאוזנת - גם אם הם ויטמינים שנחוצים לגוף, וגם אם במצב רגיל זהו ויטמין שמופרש בשתן ואינו גורם בעיות. אז למה להעמיס? ההמלצה הכללית שלי לגבי תוספים, וכך גם לגבי תוסף זה, היא לתסף אך ורק כאשר יש אינדיקציה למחסור, אך ורק בהשגחה ומעקב של איש מקצוע, לתסף לזמן קצר ככל האפשר ולהעדיף פתרון תזונתי גם לטווח הקצר ובודאי לטווח הארוך.

למעלה