B12, תוספים?

izackv

New member
B12, תוספים?

סוף סוף החלטתי לעשות בדיקות דם כלליות ולמרות שהתוצאות הסופיות היו יפות למדי הערכים של B12 היו נמוכים כמעה. (214) רופאת המשפחה אמרה שזה עדיין בסדר, אבל היא ממליצה שאני אקח תוספים שונים כדי לשפר את המצב. הייתי שמח לשמוע דעות בפורום לגבי הנושא. אם יש דעה שמערבת המלצות על סוגים ספציפים של תוספים למשל, אשמח לקרא את הדעה בפורום ללא שם התוסף ולקבל במסר אישי את שאר הפרטים.... אם יש המלצות לשינויי תפריט שישפרו את המצב בלי תוספים זה גם יכול להיות מעניין.

0 אור 0

New member
בדיקת התזונה

כדאי מאד לבדוק את התזונה האישית ולקבל המלצות לאחר אבחון מעמיק של מישהו שמתמחה בתזונה (נטורופת, סיני , טבעוני - בחר לפי אמונתך)

hal767

New member
B12-כמה הערות והארות

1-הבדיקות של B12 אינן משקפות את המצב האמיתי. יש בהן חוסר אמינות מסויים. ישנן בדיקות מיוחדות שכן יכולות לתת תמונה מדוייקת יותר, אבל הן, כנראה, יקרות וקופות החולים לא ממהרות לתת אותן. 2-אם חסר B12, זה יבוא לידי ביטוי בבדיקות הדם [אנמיה וכד'], כך שמצבך טוב. 3-המחקר בנושא ה-B12 עדיין בתחילתו, וקביעות שונות בנושא ערכי מינימום הינן השערות. לדעתי, החשוב הוא ההרגשה הכללית, המצב הבריאותי הכללי ותמונת דם טובה. 4-צריכת תוסף שלא לצורך יכולה לפגוע בייצור הויטמין במעיים. כמו כן זה עלול להפר איזון תזונתי בגוף וליצור מחסורים ביסודות מזון מסויימים. 5-קיימת טענה שצריכת הויטמין בכמויות גדולות אינה מסוכנת כי הוא אינו רעיל. זה לא נכון, צריכת יתר עלולה לגרום להרעלה. 6-אם קיימת בעיה של מחסור בויטמין, ניתן בדרך כלל לפתור אותה באמצעות תזונה צמחונית אורגנית נכונה. הטענה הנפוצה שמחסור בויטמין הינה בעיית הצמחונים [כי אינם אוכלים בשרים], לא עומדת במבחן המציאות לאחר שהתברר שקרוב למחצית מהאוכלוסייה המערבית הזוללת במזונות מהחי, סובלת מחוסר ב-B12. צמחונים שאינם מקיימים תזונה נכונה, לא נהנים מיתרונותיה ויכולים ליבול ממחסורים תזונתיים. 7-גורמים שפוגעים בהזנת הגוף בויטמין הינם עישון סיגריות, סמים ואלכוהול, תרופות שונות, בעיקר אנטיביוטיקה, כימיקלים במזון, מצבים נפשיים קשים הנימשכים זמן רב [פחדים, חרדות ועוד], חומץ ומזונות כבושים, קולה ועוד.

izackv

New member
אני לא היסטרי...

גם הרופאה אמרה שהיא לא דואגת בגלל הערך הנמוך יחסית בגלל שאין אינדיקציות אחרות לבעיה ולכן הערך הנמוך לא משמעותי מדי. למרות הכל היא המליצה על תוספים. לא הייתי מתיחס לזה אם לא הייתי מרגיש עיפות קלה ואולי ירידה קלה במהירות המחשבה... אבל אולי באמת יש השפעה כלשהי... לגבי הגורמים הפוגעים... אני לא מעשן ולא מרשה שיעשנו לידי. סמים תמיד היו מחוץ לתחום. קפה הורדתי לבערך פעם או פעמים בחודש (בכלל, המשקה החם היחיד שאני שותה הוא מים חמים עם נענע טריה וקר אני שותה בעיקר מים) אנטיביוטיקות לא ראיתי המון זמן, קולה היא מחוץ לתחום (בעיקר בגלל הטעם). אני כן אוכל מלוח יחסית (מתבטא בעיקר בכמויות הזיתים ופחות בהוספת מלח באופן ישיר לתפריט) בחודשיים האחרונים הורדתי את מוצרי החלב כמעט לחלוטין מהתפריט שלי. מוצרי בשר (בעיקר עוף) וביצים עדיין חזקים בתפריט. מה יכול מבחינת דיאטה מאוזנת וסבירה לשפר את יצור הויטמין במעיים?

hal767

New member
לשיפור ייצור הויטמין במעיים יש להתאים לך

תפריט המותאם לך, והאינטרנט אינו המקום ליעוץ. הכיוון הכללי הוא תזונה צמחונית אורגנית ככל האפשר, בהתאמה למקרה, שתכיל את כל יסודות המזון החיוניים, הקפדה על צרופי מזון, כך שתישמר בסיסיות המעיים. מומלץ לצמצם ככל האפשר את המזונות מהחי, בעיקר מוצרי חלב, דגים ויתר בעלי החיים החיים במים או בים. זיתים-לצמצם ככל האפשר, ולהימנע מאלה המתוספים בחומץ. לא מומלץ לאוכלם בארוחה המכילה מזונות חלבוניים. טוב שאתה לא היסטרי. היסטריה ולחץ לא בונים דברים טובים.

נעמי66

New member
בי-12, לפי הגישה הטבעית

ויטמין בי-12 אינו מיוצר על-ידי צמחים ולא על-ידי בעלי-חיים. הוא מיוצר על-ידי חיידקים המצויים במעי הגס של האדם ובצינור העיכול של רוב בעלי-החיים הצמחוניים. התהליך נעשה בסיוע היסוד קובאלט. בקיבה יש מרכיב מסויים אשר בלעדיו לא תיתכן ספיגה של בי-12, וההשערה היא שהוא מסייע להדביק את הוויטמין לרירית המעי הדק, שדרכם חודר הוויטמין למחזור הדם. מרכיב זה נקרא instrinct factor, ובעברית "הגורם הפנימי". חוסר בבי-12 עלול לקרות בגלל גורמים שונים הקשורים לתהליך העיכול. הסיבות העיקריות הן: 1. חוסר חומצתיות בקיבה, שנגרם על-ידי תרופות שנועדו לסתור את החומצה בקיבה, או סודה לשתיה, המכילה נתרן. 2. הרס רירית הקיבה בגלל גירוי מתמיד, שנגרם על-ידי שתיית קפה, תה, קקאו, אלכוהול וכן שימוש בשמן מחומם. 3. עצבנות, חרדה ופחדים. 4. הרעלות מכימיקלים תעשייתיים, חומרי הדברה ותרופות 5. מחלות בקיבה, בכבד, בדרכי המרה ובלבלב. הדעה הרווחת בציבור, והמושמעת לעיתים קרובות על-ידי רופאים ותזונאים, כאילו מזון טבעוני עלול להביא לחוסר בבי-12, היא חסרת שחר, ואין לה כל בסיס מציאותי ומדעי. היא נובעת מבורות, דעות קדומות, שקרים מוסכמים ואינטרס מסחרי של יצרני ויטמינים ו"השלמות מזון". היסוד קובאלט, הדרוש ליצירת בי-12, מצוי בפירות ובירקות בכמות גדולה יותר מאשר בחלבונים מהחי. הוא נמצא בחסה, כוסמת, תאנים, אגסים, סלק, עגבניות, כרוב, תפוחי-אדמה, גזר, משמש, אגוזים ותירס. הטענה כאילו רמת הבי-12 אצל טבעונים נמוכה מדי, אינה נכונה ומטעה. מה שקובע זו רמת בריאותו של האדם, ולא הכמות המדוייקת של הוויטמין. אם האדם בריא ואינו סובל מאנמיה, סימן שלא חסר לו בי-12. אין שום טעם בשימוש בכדורי ויטמינים - הטבע לא התכוון שהאדם יאכל את אבות המזון בנפרד, אלא בתרכובות כפי שהן קיימות בטבע. על-פי הספר "תזונת האדם ובריאותו" של המרפא יצחק בן-אורי.

עד כמה שאני יודע,

אין יצור של הויטמין בגוף, וקשה לקבל אותו מתזונה צמחונית, משום שהוא מתפרק בקלות יחסית בתהליך העיכול (ממקור צמחי). לכן, במידה ויש חוסר (וחוסר זה מתחת ל-400, להבדיל מערכי קופות החולים) יש לקחת תוסף. הספיגה הטובה ביותר מתבצעת על ידי ספיגה מתחת ללשון בטבליות מציצה (ובטעם דודבן). רוב המוצרים הנמצאים בשוק כיום מכילים 1000 מ"ג B12, וחומצה פולית (שלא נספגת מתחת ללשון). ההמלצה היא לכמוסה אחת ביום. בתזונה יש בבשר אדום ובכבד כמויות רבות של B12, אך המזונות הללו בעיתיים מבחינה בריאותית (יש סיבות רבות להמנע מבשר, או לפחות להפחית מאוד את הצריכה שלו, ובנוסף לכל אלו, תפקיד הכבד הוא ניטרול רעלים, וככזה הוא מכיל הרבה מאוד רעלים). בהצלחה, שלומי

harduf9

New member
בד"כ אני כן בעד שימוש בתוספים אך לא נראה לי

שזה המקרה. אולי כדאי לעשות בדיקה נוספת בעוד חצי שנה ולראות לאן הרוח נושבת. מלבד זאת בדרך כלל מחסור ב B12 לא נובע מאי אכילתו במזון אלא בגלל אי ספיגתו במעיים. מחוסר באנזים מסוים. אם בכל זאת תרצה אוכל להמליץ לך על B12 בטיפות שלו הספיגה האופטימלית. בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה