B12 ושתן
עשיתי חיפוש, לקח לו המון זמן, וזכור לי שאין תוצאות בד"כ מתפוז, וגם קפצה פרסומת של לאומי וכו' ובמאמר פה בפורום לא מופיעה המילה 'שתן', אבל בכל זאת אני מתנצל אם לא השקעתי מספיק בלמצוא התייחסות לנושא הבטח נדוש הזה. הצמחונות ממשיכה במלוא הכח, והיא נותנת לי כח, וביצים בד"כ אני אוכל רק בתוך תבשילים אחרים, וחלב בד"כ כיוגורט מדי פעם... כשחזרתי מהמזרח (אחרי 8 חודש של 90% צמחונות ותזונה לא משהו, כמקובל שם) איבחנו אצלי (עם עוד דברים) מחסור ב- B12, לפי רמת הרגישות של העור ללחץ שמופעל עליו, וקיבלתי זריקות אדומות בתחת.
ובכלל, מצאתי לנכון לקחת B-complex _50 של סולגר, רק שממה זכור לי מלקרוא בנושא לפני כמה שנים, היעילות של הדברים האלה לא ברורה ולא ברור כמה מזה זה משחק ויחצ"נות של חברות הויטמינים, וגם לא לגמרי ברור לי למה כדור שאמורים לקחת אחד ביום מכיל בערך פי 25 מהתצרוכת היומית המומלצת של רוב ויטמיני ה-B (והתזונה שלי מאוזנת פרט לזה, מקפיד על אגוזים ושקדים וטופו וסומסום, למשל)... אבל אולי אני לא מבין ויש כוונות טובות מאחורי העניין... רק מה: כל פעם שאני לוקח כדור (כשאני זוכר, בערך פעם ביומיים בממוצע), שעה שעתיים אחרי זה, פק"ל, השתן שלי צהוב לחלוטין, ןצהוב די כהה שנראה לא בריא כזה. בד"כ השתן שלי, גם בימים האלה, סביר למהדרין, שקוף, ואני שותה הרבה מים. אז או שהגוף שלי פולט רעלים שה-B12 עוזר לנקות, או שהוא פולט את עודפי ה-B12, ונדמה לי שזה קשור איכשהו לבילירובין, אם אני לא מתבלבל. קצת מוזר... מישהו מבין בזה ויכול לעזור להסביר? אני לא בפאניקה, אבל פשוט חושב לטווח ארוך ורוצה לסדר את הראש בנוגע לעניין. תודה.
עשיתי חיפוש, לקח לו המון זמן, וזכור לי שאין תוצאות בד"כ מתפוז, וגם קפצה פרסומת של לאומי וכו' ובמאמר פה בפורום לא מופיעה המילה 'שתן', אבל בכל זאת אני מתנצל אם לא השקעתי מספיק בלמצוא התייחסות לנושא הבטח נדוש הזה. הצמחונות ממשיכה במלוא הכח, והיא נותנת לי כח, וביצים בד"כ אני אוכל רק בתוך תבשילים אחרים, וחלב בד"כ כיוגורט מדי פעם... כשחזרתי מהמזרח (אחרי 8 חודש של 90% צמחונות ותזונה לא משהו, כמקובל שם) איבחנו אצלי (עם עוד דברים) מחסור ב- B12, לפי רמת הרגישות של העור ללחץ שמופעל עליו, וקיבלתי זריקות אדומות בתחת.