B וגם LDL

SiteMap

New member
B וגם LDL

שלום, 1. בשנת 2002-2003 עשיתי חיסון נגד הפטיטיס B כחלק מהכנות לנסיעה לחו"ל (את כל שלושת הזריקה), החיסון הינו לעשר שנים. היום במסגרת הכנות להריון נבדקתי לנוכחות נוגדנים ולא נמצא נוגדנים בדמי להפטיטיס B, האם זהו מצב תקין ? הכיצד ? 2. רמת ה-LDL בדמי היתה ביולי 163 עשיתי הרבה ספורט ואכלתי נכון על מנת להוריד את הרמה לנורמה (יש לציין כי התזונה הנורמלית שלי לא עשירה בשומנים רווים), היום עשיתי בדיקות שוב ונמצא כי הרמה ירדה ל-139 (עדיין טעון שיפור, אבל יש התקדמות) לפני כשבועיים הפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון, האם יתכן כי השיפור ברמת ה-LDL נעוץ בעיקר בהפסקת הגלולות ? האם יתכן שיפור שכזה לאחר שבועיים בלבד? תודה.

nadaval56

New member
תשובה

1. צוותי עזרה ראשונה צריכים לבצע בדיקות נוגדנים כל 5 שנים. המצב שאת מתארת הוא נורמלי לגמרי. 2. יתכן מאד. אני מקווה שזה לפחות לימד אותך משהו. אם את רוצה לקרוא עוד קצת בנושא את מוזמנת לקרוא בקישור הבא

SiteMap

New member
לא בטוח שהבנתי...

1. עשיתי את החיסון, מדוע כעת לא נמצאים נוגדנים ? 2. לא ביקשתי שטיפת מוח נגד גלולות, שאלתי רק האם יתכן שיפור כזה בתוך שבועיים. תודה.

nadaval56

New member
סליחה על השטיפה...

2. זה הגיוני. 1. החיסון לא מספק וירוס אמיתי מסוג הפטיטיס B אלא מעטפת של וירוס. המעטפת לא יוצרת את אותה ההיסטריה של מערכת החיסון לייצור נוגדנים (וטוב שכך) ולכן כמות הנוגדנים שנוצרת קטנה ולא נוצרים מספיק "נוגדני זיכרון" כדי שהחיסון ישפיע לטווח ארוך. מעריכים שהוא משפיע בין 5-15 שנים. טווח ההשפעה הוא אינדיווידואלי מאד - על פי מערכת החיסון הספציפית של האדם. מקווה שהבנת.

SiteMap

New member
2. אז כיצד אפשר להיות בטוחים

אחרי 6 שנים שמחוסנים ?

alexanderdagan

New member
הרגעה

שלום לך. לא ברורה לי ההיתעסקות בשני הנושאים? התשובה שקיבלת לגבי הB מספקת וברורה. מה טעם לנבור בעיניין? לגבי משק השומנים,לא ברור מה הבעיה. הכי נכון ופשוט זה לקבל את זה כמו שזה ולהירגע. למה לדוש בעיניין? את מרגישה טוב?,,,,, יןפי,הכל בסדר. צאי מזה,זהפשוט לא מועיל לך. רק בריאות וסבהבה. אלכסנדר דגן N.D

nadaval56

New member
השאלה המקורית

התשובה שלי הייתה בדיוק זאת - אם אין נוכחות נוגדנים - אין חיסון... זה טבעי ורגיל.

SiteMap

New member
"אין חיסון"

אתה טוען שכעת, לאחר 6 שנים, אין חיסון ל צהבת B בגופי ? כלומר, החיסון התפוגג ולא קיים יותר ?

SiteMap

New member
תודה לך, אבל בינתיים כל הרופאים בפורומים

טוענים להיפך

izackv

New member
מה הם טוענים? שלמרות שהבדיקה אומרת שאין

נוגדנים אז את מחוסנת? אפשר לקבל הפניה לרופא שטוען את זה? או שהם טוענים שהחיסון אמור לתפוס ל 10 שנים?

SiteMap

New member
בבקשה :

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1758&MessageId=123879632

izackv

New member
מעולה... ../images/Emo13.gif

חשוב להבין אמת אחת משמעותית על רפואה. לא מדובר במדע מדויק. מדובר בסטטיסטיקה. באופן סטטיסטי, כפי שאומר הרופא בפורום, הסיכוי שלך להדבק בצהבת הוא כמעט אפסי. הנסיון מראה שגם במקרים שלא היו נוגדנים בדם, אנשים שקבלו את החיסון בעברם לא נדבקו. כמובן שאין הוכחה מדעית שזה בטוח במאה אחוז ובגלל זה כנראה שהביטוח למשל לא מוכן לבטח עובדי בריאות בלי שיקבלו שוב את החיסון. מבחינה משפטית, אותה מערכת שאומרת לך שאת מחוסנת והכל בסדר, לא מוכנה לקחת על עצמה אחריות משפטית שזה אכן המצב כשמדובר בעובדים שלה עצמה! למה? כי בסטטיסטיקה גם 0.001 אחוז, כשהוא עובד שלך שחטף את הצהבת, עלול לגרום לך לחטוף תביעה כואבת. אז נכון ש 99.999 סיכוי לא לחלות הוא סיכוי מעולה (למרות שלא הייתי מהמר שהסיכוי האמיתי אפילו קרוב למספר הזה), אבל אם את אותו אחד מתוך מאה אלף שחלה זה לא ממש מעניין אותך שהסיכוי לזה היה נמוך מאוד. -- בלי קשר, אם רופא ממליץ לא להתחסן, לא הייתי ממהר להמליץ אחרת. אבל החשש שלך מוצדק.

למעלה