bנשיכה ע"י כלב מחוסן

Mrs Hetfield

New member
bנשיכה ע"י כלב מחוסן

שלום,
לפני 8 ימים נשך אותי כלב ביתי מחוסן (כלב של חברה מאוד טובה, לא תשקר לגבי חיסון)
זה כלב ביתי שנמצא רוב הזמן בגינת הבית.
קיבלתי טטנוס ואנטיביוטיקה אצל רופא.

לא הייתי מוטרדת בכלל מכלבת, אלא שמסתבר:
רוב הזמן הכלב ידידותי. התקיפה שלו עליי הייתה מאוד מפתיעה, והיום/אתמול התברר שהרג חתול.
קראתי איפשהו שסימן לכלבת הינו שהכלב מתחיל להיות תוקפני.
שאלותיי:
1. יש לי מה לדאוג? או שאני היסטרית סתם?
2. האם יש בדיקת דם לכלבת (בשבילי, לא לכלב)?
3. האם כדי לדעת אם לכלב יש כלבת חובה עליו להיות בהסגר 10 ימים, או שניתן לראות זאת גם ללא הסגר?

תודה,

שאלות ללא מענה

1. סבא שלי טוען שלדאוג זה תמיד טוב. להיות הסטרי ממש לא רצוי.
2. אני מעריך שיש בדיקות נוגדנים לאנשים, השאלות הרלוונטיות הן מידת האימנות שלהן, מהירות קבלת התשובה והאפשרות המעשית לעשות את הבדיקות. אם היתה בדיקה יעילה וטובה יש להניח שלא היו שולחים כל כלב שנשך להסגר.
3. בשאלה שלך הכנסת את המילה "חובה". הדבר היחידי שחובה הוא מה שקובע החוק. החוק קובע שכלב שנשך צריך ללכת להסגר. ההגיון מאחורי החוק הוא שנגיף הכלבת מגיע לבלוטות הרוק של הכלב בימים האחרונים לחייו, ואם לא רואים שינויים התנהגותיים ועצביים אופייניים סביר שאין לא כלבת. כלב שהרג חתול זה מצער, אבל לא סימן התנהגותי חריג על פי רוב.
מה שכן - אף איש מקצוע לא יכול להמליץ לך משהו אחר ממה שקובע החוק. יש הבדל לעיתים בין מה שהייתי עושה באופן פרטי לבין התשובה שאני יכול לתת כאיש מקצוע במקרה כזה.

כלב עם כלבת

ימות לרוב תוך 10 ימים מהתפרצות המחלה. ההסגר נועד שהכלב יהיה תחת השגחה בתקופה הזו, ובעצם נועד לראות אם הכלב חי או מת. אם הכלב חי - הוא משוחרר לביתו ומוגדר כבריא, אם הוא מת - גווייתו נשלחת לבדיקת כלבת.

החוק בנוגע לנשיכות הוא ברור ולפי החוק הכלב חייב להיות בהסגר 10 ימים, כאשר מתקיים דיון אם זה מיום הנשיכה או מיום ההסגר ובמקרים נדירים אף מאפשרים שהכלב יהיה בהסגר ביתי.

בקיצור, עברו כבר 8 ימים מיום הנשיכה + יום מיום הכתיבה שלך, כך שבתיאוריה אם הוא היה מוסגר ביום הנשיכה הוא היה משתחרר משם מחר ומוגדר כבריא.

אני חושבת שכיוון שכבר הלכת לרופא המשפחה והתייעצת איתו בנושא אז אין מקום לדאגה, אחרת הוא כבר היה דואג.

yaelofer

New member
לגבי החוק -

החוק אומר שהכלב חייב להיות בהסגר 10 ימים מיום הנשיכה (בגלל אותו הסבר שלך שכלב עם כלבת ימות לרוב תוך 10 ימים מהתפרצות המחלה, ומה שחשוב זה אם ברגע הנשיכה ביתה התפרצות של המחלה). אלא מה? לעיתיפ העיריות מנסות להתחכם עם החוק ולקחת את הכלב להסגר מרגע תפיסת הכלב. דבר זה אינו הגיוני ואינו חוקי, ובחלק מהיקרים זו דרך של העירייה לגבות כסף מבעלי הכלב (על כל יום של שהייה בהסגר יש מחיר). בעלי כלב שנתפס צריכים להיות חזקים מול העירייה (גם אם יהיה צורך להתייעץ עם עו"ד) כדי שההסגר ייגמר תוך 10 ימים מרגע הנשיכה. עו"ד אביב אילון שכבר ייצג מיקרים שקשורים לבע"ח (כגון: תלונת שוא נגד בעלת כלבים שכלביה נשכו כביכול את השכן) כתב מאמר המדבר על הדברים שהסברתי, ואף המאמר פורסם בזמנו בפורום "כלבים" השכן.
לגבי רופא המשפחה, כנראה שאכן אין סיבה לדאגה ולכן הוא לא דאג, אבל בחלק מקופות החולים, ברגע שמגיע מקרה נשיכה הם מפנים אוטומטית את החולה למשרד הבריאות (ובחלק מקופות החולים אף מסרבים לטפל בחולה עד שלא יגיע קודם למשרד הבריאות לצורך דיווח על הנשיכה). בהחלט ייתכן שחולה כזה שמגיע למשרד הבריאות יגרור דיווח גם לרשות המקומית.

הבהה של החוק

החוק יותר נוקשה ממה שאת מתארת.
רופא ששמע על נשיכה ולא דיווח למעשה עובר על החוק. רוב הרופאים לא מדווחים בעצמם, כמובן, אבל מפנים את המטופל למשרד הבריאות. החוק לא מאפשר להם ברירה אחרת. אין כאן מקום לשיקול דעת מבחינת החוק, גם אם את או אני חושבים אחרת.

למעלה