Azealia Banks - Fuck Up the Fun

אבישי ר

New member
אני חושב שזה הרבה יותר טוב מ Lift Off.

אתה באמת חושב שביונסה זקוקה לעזרה של ג'יי-זי וקנייה (ששיתף פעולה איתה פעמיים בלבד - See Me Now ורמיקס של Ego.) בשלב כזה בקריירה שלה? זה אולי הדבר הכי לא נכון להגיד עכשיו. אפילו ג'יי-זי בעצמו חושב ככה - פעם אחת שהוא היה עם אובמה הוא אפילו אמר, "יש לנו משהו במשותף. הבנות זוג שלנו יותר מפורסמות מאיתנו". זאת אומרת, זה כל כך לא נכון להשתמש במילה הזו. זה פשוט מאוד התאים לעשות את החלק השני בגלל כל הת'ים של האלבום. שתשמע את האלבום ותתעמק גם במילים, תבין איך זה מתקשר לאלבום.

בנוגע לאם השיר חלש או לא לפי דעתי? טוב, אני לא יכול להגיד לך שזה מתעלה באיזשהי צורה על החלק הראשון, בכלל לא. מצד שני, אני לא יכול להגיד לך שאני לא משוחד, כי בכל זאת, לביונסה יש את הקול שאני הכי אוהב. אבל עדיין, זה פשוט אחלה של שיר. לא היסטרי, לא הברקה שלהם - ובוא נודה, היו לשניהם הברקות ביחד. Crazy in Love, אפילו שאתה לא אוהב אותו, זו פשוט הברקה. זה שיגע עולם שלם ואנשים עד היום פאקינג זוכרים את זה. עד היום אנשים מתרגשים מקרייזי אין לאב כאילו עכשיו קיץ 2003.

אם ג'יי היה רוצה להביא את אריקה באדו, הוא היה עושה את זה. אם הוא היה רוצה להביא כל זמרת אחרת, אני בטוח שהוא לא היה נמנע לעשות את זה. אני די בטוח שזה לא בגלל שהוא שומר אמונים לביונסה. גם אני וגם אתה לא יודעים מה המניעים לזה.

גם Lift Off הוא לא שיר כזה נורא כמו שאתה עושה ממנו. זה גם לא הברקה יוצאת דופן, אבל זה שיר לא מזיק בסך הכל. זה השיר שקנייה וסט הכי אוהב מהאלבום, דרך אגב.

DAN1EL

New member
אתה רציני? ג'יי-זי השיק את קריירת הסולו של B.

ככה שלעולם לא באמת נדע איך היא הייתה מסתדרת בלעדיו.

ביונסה אולי יותר מפורסמת ממנו (לא בהרבה), אבל מה קשור מפורסמת? אנחנו מדברים על קריירה מוזיקלית מכובדת. מהבחינה הזאת ג'יי-זי אוכל אותה בלי מלח.
גם קים קרדשיאן מפורסמת. גם בריטני מפורסמת. גם פריס הילטון מפורסמת. גם לינדזי לוהאן מפורסמת.

לא שאני משווה את ביונסה לכל החבורה הזאת, אבל גם אם היא יותר מפורסמת או יותר כוכבת ממנו ומקאנייה, היא עדיין מרוויחה המון מהקרבה לג'יי-זי מבחינת הכבוד שאנשים רוחשים לה מבחינה מוזיקלית.
אותו דבר לגבי ריהאנה. כשג'יי-זי התארח ב"אמברלה" זה עזר לאנשים לכבד אותה יותר, וככה גם מעריצי היפ-הופ קשוחים היו יכולים להודות בלב שלם יותר שריהאנה היא מגניבה וש"אמברלה" הוא אחד משירי הפופ הכי גדולים של השנים האחרונות, ואולי אי פעם.

DAN1EL

New member
אה, ולגבי הציטוט הזה:

"אם ג'יי היה רוצה להביא את אריקה באדו, הוא היה עושה את זה. אם הוא היה רוצה להביא כל זמרת אחרת, אני בטוח שהוא לא היה נמנע לעשות את זה. אני די בטוח שזה לא בגלל שהוא שומר אמונים לביונסה. גם אני וגם אתה לא יודעים מה המניעים לזה."

בוא נגיד ככה:
אם ג'יי-זי אשכרה מאמין שביונסה היחידה שיכולה לבצע כמו שצריך את הקטע המעפן והמשעמם הזה, אז השיפוט שלו לקוי, והטעם שלו בזמרות נשיות מוטל בספק, ובלי שום קצה של ספק - הוא לא אובייקטיבי.
תפליץ עכשיו זמרת מהרחוב, והיא יכולה לשיר את זה. כמו שאמרתי, לנה דל ריי יכולה לעשות את זה. זה קטע סטנדרטי ומשעמם. לא צריך את ביונסה בשביל זה.
Lift Off, גרוע ככל שיהיה, לפחות הוא מתאים לקול של ביונסה. אבל זה סתם שיר מעצבן והיא גם נסחפת בהגשה שלו. וברור שהייתי מעדיף שתבצע את זה מישהי עם קצת יותר רגישות מוזיקלית בהגשה שלה, עם קצת יותר גוון וצבע, קצת יותר עניין. ביונסה סתם נובחת את זה. אם הם היו חכמים הם היו נותנים את זה לסיה. אבל הם לא היו חכמים. הם לקחו את ביונסה, כי היא כבר הייתה שם.

אבישי ר

New member
איפה אמרתי שלא?

זה לא קשור למי יש מוזיקה מוצלחת יותר, פשוט זה הצטייר כאילו אתה אומר שבשלב הזה של הקריירה, ביונסה חייבת שיתופי פעולה עם קנייה וג'יי על מנת לרומם את הקריירה שלה. בגלל זה אמרתי, היא היום בשלב שהיא לא צריכה את זה יותר.

DAN1EL

New member
שים לב שאני לא דיברתי בכלל על ביונסה,

דיברתי על איך שג'יי-זי בוחר את המקורבות אליו - ביונסה וריהאנה - לשת"פים, ושהוא צריך לבחור בחירות מעניינות יותר לשת"פים משתי אלה, בטח כשאשתו סתם מחרבנת לו את האלבומים עם הפילרים שהוא דוחף לה (Lift Off והשיר החדש איתה - דוגמאות קלאסיות).

DAN1EL

New member
תפור על ריהאנה. היא אפילו שרה שם כמו ריהאנה

ולא כמו ביונסה.

אבישי ר

New member
לא יודע כמה עקבת אחרי ביונסה בתקופה הזו,

אבל זאת הגשה שדי מאפיינת אותה השנה. היא גם עשתה את זה בשיר Turnt עם דה-דרים, בקאבר של Back to Black. לפי Grown Woman ו Standing on the Sun נראה גם שבאלבום החדש שלה היא תגיש שירים בצורה הזאת.

אני דווקא בעד. זה נשמע מאוד מעניין ומרענן לשמוע אותה ככה.

DAN1EL

New member
כן, שמתי לב לזה ב-BTB.

אני גם בעד, בגדול, רק שלא אהבתי את השירים עצמם, ממה ששמעתי.
BTB הוא קאבר גרוע שלא עושה צדק עם המקור הנפלא, ו-On The Run הוא כנראה השיר הכי חלש ב-MCHG.

אבישי ר

New member
שמעת את Rise Up?

סיה עבדה איתה על השיר הזה וגם בשיר הזה היא שרה ככה. אני חושב שזה שיר ממש מוצלח.

DAN1EL

New member
Tyler, The Creator - Yonkers

ב-2019, כשאכתוב את סיכום העשור הזה, השיר הזה יהיה שם.

אבישי ר

New member
אוי, לגמרי! זו אחת היציאות הכי חזקות בשנים

האחרונות.
חבל לי שבאלבום האחרון שלו לא היו יציאות כאלה.

Jay-Z - Manga Carta Holy Grail

השיר הראשון עם ג'סטין טימברלייק מעולה. קצת צווחני אבל ממש טוב ומפתיע לטובה.

למעלה