AXIM DELL X5 400MHאו MIO558 מה עדיף

haiim24

New member
AXIM DELL X5 400MHאו MIO558 מה עדיף

לשניהם מעבד חזק הDELL בא עם מסך TFTגדול ב20% .שניהם תומכים בCF ועם אותה מערכת הפעלה .והMIO דק יותר ובא מבית פחות מוכר ? האם ההבדל באיכות הצפיה מוחשי ? ומה לגבי המחיר ובכלל למה לא 339MIOרק בגלל CF? אנא עיזרו לי בתודה חיים

mikeoreli

New member
איך אתה בכלל יכול להשוות ?

הDELL זהו מכשיר מיושן שאתה יכול לקנות אותו בכמעט חצי מחיר מהמיו 558. המסך של הDELL לא גדול ב20% הוא בגודל 3.5" בדיוק כמו ב558. אני מציע שתקרא את הספסיפיקציות שלהם ואז תבין עד כמה הם שונים (רמז - תקשורת). יש קישור באזור השו"ת. ועוד דבר, מיטק (יצרנית הMIO) זו לא חברה עלומה, היא רק פחות מוכרת מDELL. לגבי המיו 339 - לא הבנתי מה הבעיה, ומי אמר לא למכשיר ? מכשיר טוב למי שהוא מתאים לו בדיוק כמו כל מכשיר אחר. בכל מקרה, אתה מעוניין לקנות פוקט פיסי. מה הצרכים ומה התקציב ? אולי בכלל שני המכשירים שציינת בכלל לא מתאימים לך ?

רועי.ג

New member
ויפה דווקא שהשוות ל DELL

מכיוון שאת המחשבים הניידים של DELL מייצרת MITAC, כך שאמנם MITAC פחות מוכרת בשם שלה אלא יותר מוכרת בשמות המותגים שהיא יצרה בעבורם: DELL IBM ועוד. מעבר לכך לשאלתך לMIO 558 יש גם WIFI וגם BT מובנה במכשיר. ויש לו גם USB HOST מה שאין באף מכשיר אחר.

מיצו

New member
התרשמותי האישית מה- MIO 558

(קיבלתי כזה בשבוע שעבר) אל מול ה- DELL (מדובר על ה- 400MHZ עם ה- 64 מ"ב זיכרון) היא כזו: למרות שהדל גדול יותר במעט, כבד יותר במעט, בלי שום יכולות BT או WIFI מובנות - ה- MIO איטי בצורה משמעותית בעבודה שוטפת מול ה- DELL. לא יודע למה, אולי זה בגלל העובדה שאחר עם PPC2002 וה- MIO עם 2003, אולי בגלל העובדה שצריך לבצע איתחול של רכיב הרשת הפעיל כשמדליקים, אבל להדליק DELL ולהתחיל לעבוד לוח כלום זמן, ואילו הדלקה של ה- MIO דורשת המתנה בסבלנות של מספר שניות מוחשי ומשמעותי. די מעצבן כשכל מה שאתה רוצה לעשות זה נגיד לשלוף מספר טלפון מיידי, ואתה מוצא את עצמך מדליק ומחכה איזה 5 או 7 שניות כדי שהמכשיר יגיד להקשות על המסך או על הכפתורים הקשיחים. עוד דבר. ה- MIO אוכל סוללות כמו צב מיוחם. אני יודע שניתן לשנות את קצב העבודה שלו, ושניתן לבטל את ה- USB, ושניתן עוד מאה דברים לעשות, אבל כולם מאיטים עוד יותר את המכשיר. הדל עבד (ועדיין עובד, הוא אצלי במגירה ועומד למכירה למי שרוצה) הרבה יותר זמן על הסוללה המקורית שלו, ואילו המיו צועק הצילו אחרי זמן יחסית קצר (שוב, הכל יחסי בינו לבין הדל, לא יודע איך זה במכשירים אחרים). לי אישית לא חשוב כל כך ההבדל במשקל ובגודל, מה גם שהוא לא ממש ממש משמעותי (בטח שלא כמו אם הייתי משווה דל לאיזה IPAQ צנום) ולכן לצערי ולמרבה מבוכתי אני טוען שאילו לדל היו יכולות מובנות של BT ו/או של WIFI מבלי להכניס אותי להוצאות על כרטיסים מיותרים - הייתי נשאר איתו ומחזיר את המיו לבוראו. זו דעתי האישית, אבל אשמח לשמוע מבעלי מיו אחרים האם הם נתקלו באותן תופעות.

מיצו

New member
../images/Emo93.gif יגיד=יגיב (ועוד תוספת קטנה)

בשבוע האחרון קרה לי פעם אחת - השארתי את המיו בעריסה כל הלילה כשהוא מכובה. בבוקר לא שמתי לב למצב תאורת הטעינה, אבל לקחתי את המכשיר, שמתי בנרתיק והלכתי לעבודה. באמצע היום הייתי חייב לבדוק משהו באינטרנט, הדלקתי המכשיר ואין תגובה. לאחר בדיקת פאניקה קטנה שכללה ריסט הבנתי שפשוט הסוללה היתה גמורה לגמרי. וזה אחרי טעינה כל הלילה. אז או שהטעינה פרקה את המכשיר, או שהוא בכלל לא טען, או שאלוהים יודע מה, העובדה היא שיצאתי עם מכשיר שלכאורה היה אמור להיות טעון ובפועל לא היתה בו טיפת כוח בסוללה. אני רק מקווה שזה היה גליטש חד-פעמי ושלא אתקל בזה שוב.

mikeoreli

New member
לפי דעתי

אתה צריך לפנות לאינטליום עם הבעיות הללו שלא אופיניות לכל מכשיר. מה זה לחקות כמה שניות שהמכשיר יתחיל לעבוד? איך שאתה לוחץ על הכפתור הוא אמור להתחיל לעבוד באותה המילי שנייה. לגבי המהירות, המיו 558 דווקא חייב להיות יותר מהיר כי הוכח מעבדתית כי מכשירים עם מ"ה WM2003 יותר מהירים ממקביליהם עם PPC2002. בכל מקרה, כמו שאמרתי, לפי דעתי המכשיר תקול. לא ייתכן שמכשיר שעולה כל כך הרבה יתנהג כך.

למעלה