התרשמותי האישית מה- MIO 558
(קיבלתי כזה בשבוע שעבר) אל מול ה- DELL (מדובר על ה- 400MHZ עם ה- 64 מ"ב זיכרון) היא כזו: למרות שהדל גדול יותר במעט, כבד יותר במעט, בלי שום יכולות BT או WIFI מובנות - ה- MIO איטי בצורה משמעותית בעבודה שוטפת מול ה- DELL. לא יודע למה, אולי זה בגלל העובדה שאחר עם PPC2002 וה- MIO עם 2003, אולי בגלל העובדה שצריך לבצע איתחול של רכיב הרשת הפעיל כשמדליקים, אבל להדליק DELL ולהתחיל לעבוד לוח כלום זמן, ואילו הדלקה של ה- MIO דורשת המתנה בסבלנות של מספר שניות מוחשי ומשמעותי. די מעצבן כשכל מה שאתה רוצה לעשות זה נגיד לשלוף מספר טלפון מיידי, ואתה מוצא את עצמך מדליק ומחכה איזה 5 או 7 שניות כדי שהמכשיר יגיד להקשות על המסך או על הכפתורים הקשיחים. עוד דבר. ה- MIO אוכל סוללות כמו צב מיוחם. אני יודע שניתן לשנות את קצב העבודה שלו, ושניתן לבטל את ה- USB, ושניתן עוד מאה דברים לעשות, אבל כולם מאיטים עוד יותר את המכשיר. הדל עבד (ועדיין עובד, הוא אצלי במגירה ועומד למכירה למי שרוצה) הרבה יותר זמן על הסוללה המקורית שלו, ואילו המיו צועק הצילו אחרי זמן יחסית קצר (שוב, הכל יחסי בינו לבין הדל, לא יודע איך זה במכשירים אחרים). לי אישית לא חשוב כל כך ההבדל במשקל ובגודל, מה גם שהוא לא ממש ממש משמעותי (בטח שלא כמו אם הייתי משווה דל לאיזה IPAQ צנום) ולכן לצערי ולמרבה מבוכתי אני טוען שאילו לדל היו יכולות מובנות של BT ו/או של WIFI מבלי להכניס אותי להוצאות על כרטיסים מיותרים - הייתי נשאר איתו ומחזיר את המיו לבוראו. זו דעתי האישית, אבל אשמח לשמוע מבעלי מיו אחרים האם הם נתקלו באותן תופעות.