AvX עם מי אתם?

idodo35

New member
AvX עם מי אתם?

אז למי שלא יודע ביקום מרוול מתקיים עכשיו האירוע הגדול שלהם לשנת 2012 "avengers vs x men" האירוע עוסק במאבק בין האוונגרס לאקסמן (מפתיע אני יודע) סביב שובה של הפניקס אותו הכוח הגלקטי ההרסני שהרג את ג'ין גריי (אשתו של סייקלופס) לכדור הארץ שתי הקבוצות מאמינות שהפיניקס נמצאת בדרכה לכדור הארץ בשביל להשתלט על הופ כמו שהיא עשתה לג'ין
האוונג'רס רוצים לקחת את הופ במטרה למנוע מהפניקס להשתלט עליה מחשש מכוחה אך האקסמן (ובראשם סייקלופס) הגיעו למסקנה שאם הפניקס כל פעם חוזרת אליהם כנראה שיש לכך סיבה והם החליטו לשמור ולאמן את הופ כדי שתוכל לשלוט על הפיניקס ולהציל את המוטנטים שנמצאים בסכנת הכחדה (אחרי ארועי house of M) כשהאוונגרס מגיעים לאוטופיה, ביתם של האקסמן במטרה לתפוס את הופ סייקלופס מתנגד והקרב מתחיל...

אישית אני עם האוונג'רס כי לדעתי ההחלטה של סקוט לנסות להשתלט על הפניקס מסוכנת ולא אחראית הם יודעים איזו עוצמה יש לפניקס והם יודעים שאם הם טועים זה יכול להוביל להרס של כדור הארץ כולו! אבל לא הם ינסו להתעסק עם הכוח הקוסמי המסוכן שהם לא מבינים! בנוסף בזמן האחרון (אהמ סקיסם אהמ) סקוט דיי מתנהג כמו אידיוט דבר שאפשר לראות שוב כאשר הוא תוקף את קפטן פאקינג אמריקה ופותח בעימות (AvX #1) הוא פשוט לא נראה לי כמו מנהיג מתאים הוא נחפז וחסר זהירות וגם אם הוא צודק ואפשרי להשתלט על הפניקס אני בכלל לא בטוח שהוא האדם לעבודה...

זו דעתי מה אתכם?

mulon1984

New member
אני מחכה לראות איזה צד בטמן לוקח

שמע, סקוט שמוק כי הוא החליט שתפקידו להציל את המוטנטים, והוא הופך להיות מנהיג דתי פנאטי שמחפש את המשיח כל היום. זה שינוי שחל בדמות ממש כמו שוולברין הפך לאחראי יותר ולאחד כזה שמסוגל להיות מנהל בית ספר. אחרי כל כך הרבה שנים וכל כך הרבה תהליכים שעברו עליהם, זה רק הגיוני שיהיה בהם שינוי כלשהו.

חשוב גם לזכור שהופ היא לא ג'ין גריי, והיא כבר הוכיחה יכולות הרבה יותר גבוהות ממנה (כולל הכוח המוטנטי של להזדקן ממש מהר! בת כמה היא עכשיו בכלל?). יכול להיות שהתגובה שלה לפיניקס תהיה אחרת וטובה יותר.
מה שכן ברור שבסופו של דבר תהיה חייבת להיות דרך אמצע. האוונג'רס לא יהרגו את הופ, וכך או כך יהיה צורך להתמודד עם העניין הזה.

idodo35

New member
AvX

תראה סקוט אומנם שמוק אבל בתור המנהיג של האקסמן זה די כן תפקידו להציל את המוטנטים... אני לא מסכים עם איך שהוא מתנהג עם זה אבל זה עדיין כן חלק מתפקידו... בנוסף יש להם סיבה להאמין שלהופ כן יש איזשהו קשר למה שיכול להציל את המוטנטים (כל הקטע עם ה5 אורות הראשונים אחרי house of m)...
האוונגרס לא רוצים להרוג את הופ ולמעשה קפטן אמריקה הולך לריב עם וולברין בגלל שהוא ניסה להרוג אותה על אוטופיה...
וחוץ מזה... למה שלא יהרגו את הופ? תחשוב על זה רגע זה יהיה סיום מאד טראגי ואפל לסיפור שיוביל למותה של הופ ולקרע בקהילת גיבורי העל המוטנטים בטוח לא יהיו מרוצים מזה... ואם וולברין יהרוג אותה זה ייצור עוד יותר בלאגן בגלל שהוא עצמו מוטנט... כך שלא הייתי כל כך בטוח שהופ תצא מזה בחיים...

mulon1984

New member
אני אגיד לך למה לא להרוג את הופ

כי היא אחת הדמויות החדשות היחידות שיכולות להחזיק מעמד. תעשיית הקומיקס צמאה לדמויות חדשות אבל הן פשוט לא תופשות. אולי הופ היא שיבוט ספרותי של ג'ין גריי, אבל היא עברה תהליכים שהפכו אותה למספיק ייחודית ושונה. מה גם שוולברין כבר עבר על כל הג'ינג'יות הכוסיות של מרוול, אז כדי למנוע מצב שבו הוא עושה מגה-קרוסאובר ליקום DC, צריך להמשיך ולהזרים אספקה חדשה של ג'ינג'יות.
אבל אם לא נשבור את הקיר הרביעי ונישאר ברמה הפילוסופית, אז אפשר להגיד שלהרוג מישהו אחר, לא משנה איזה סיכון הוא, לא יביא אותנו למקום טוב יותר מנקודות השקפה אחרות של מוסר וכ'ו. אבל ספציפית לגבי הופ, חשוב לזכור שכבר כעת היא מראה יכולות פיניקס די קיצוניות, אז לנסות להרוג אותה יהיה בלתי אפשרי עד מסוכן מידי...

ברור שזה תפקידו של ציקלופ להציל את המוטנטים, אבל ללא ספק זה תפקיד שחירפן אותו, ולכן אני מבין מדוע הוא כל כך שונה מאיך שהוא היה בעבר.

idodo35

New member
יכול להיות אבל

ככה
1. זה שהיא מסוכנת (כמו שכבר ראינו כשהיא עשתה ממנו ברביקיו בגיליון 2) לא יעצור את וולברין מלנסות להרוג אותה אם הוא יראה את זה לנחוץ היא בכל זאת מכילה את כוח הפיניקס ובכך מהווה סיכון פוטנציאלי לכל כדור הארץ וולברין לא בהחרך יצטרך יותר מזה בשביל לנסות להרוג אותה...
2. גם אם זו דמות חדשה ומקורית יחסית זה לא אומר שמרוול לא יהרגו אותה... היא תחזור על בטוח אבל זה לא נותן לה חסינות...
3.למה שוולברין לא יעשה מגה קרוססאובר לDC? אני אשמך לראות את וולברין עם בטגירל,פויסן איווי וכו' P:

דרך הגב מישהו יודע איפה לעזזל אקסוויר בכל הבלאגן הזה?! ברצינות גם בסקיסם הוא לא הופיע בכל האירוע וגם לא ברג'נסיס ממה שאני זוכר (אבל לא קראתי הרבה מהסדרות החדשות אז אולי אני טועה)
ומה לגבי הפנטסטיק פור?! הטינג הוא חלק מהאוונגרס אבל אתם רוצים לומר לי שלריד ריצרדס אין מה לומר בנושא של הפניקס? מה עם דאגה לגבי בן?! הם לא הולכים לקחת צד בזה?

mulon1984

New member
מה?

וולברין לא יכול להרוג את הפיניקס גם אם ממש יתחשק לו. זה לא סרט מחורבן של האקס-מן פה, זה החיים האמיתיים!

אם יהרגו אותה עכשיו זה יהרוס את המומנטום. היא חייבת להישאר בחיים.

אני חושש שהזרע של וולברין עמיד בפני גלולות נגד הריון (בגלל ההילינג פקטור), מה שיגרום לג'ינג'יות ו\או האסיאתיות של DC להיכנס לבייבי בום רציני.

דרך אגב, אקסביאר הופיע בחוברת הראשונה של וולברין והאקס-מן. לדעתי הוא מסתובב בעולם ועושה חיים ושם זין על כולם.

idodo35

New member
מה מה?

אני לא אומר שוולברין יצליח להרוג את הפיניקס (בטח שלא לבד) אני אומר שהוא ינסה אם הוא יחשוב שהיא מהווה איום מספיק גדול (thats how he rolls) ואני לא מתכוון שיהרגו אותה עכשיו אני מדבר על סוף הסיפור חוברת 12 או 11...

אז מה אם הוא חסין? יהיו עוד דמויות... DC אוהבים עוד דמויות שאפשר למכור מרצנדייז אהה להשתמש בסיפורים!... כן...

ורגע אז אקסבייר הופיע בחוברת אחת של וולברין והאקס מן ואז נעלם?! הוא לפכות אמר מה דעתו על כל העניין של מלחמת האחים שהתחוללה בין התלמידים שלו?! כן? לא? מישהו?

mulon1984

New member
מה מה מה?

אז מה אם הוא ינסה! הוא כבר ניסה! לא הלך ולא יילך! הלאה!!!

דיברתי על כך שהמוות של הופ בקשת הנוכחית יהיה הפסד של המומנטום בכל מה שקשור לחיבור הדמות עם הקהל. היא חייבת להמשיך עוד כמה שנים כדי לבסס את החיבה של הקהל אליה, ולא ליפול לקטגוריית "חיקוי של ג'ין גריי שהחזיק מעמד בדיוק שנייה".

הוא אמר: "אני לא נותן לך גרוש לבית הספר שלך, כי גם ככה הוא יהרס כל יומיים, אז תשבור ת'ראש לבד. ואתה גם תקריח. והתלמידים יחשבו שאתה משעמם".
אחלה סדרה.

idodo35

New member
אקסבייר

מה?! זה כל מה שהוא עשה אחרי מלחמת אחים מזויינת בין התלמידים שלו!? ועכשיו כשהם נלחמים בגיבורי העל הכי "מקובלים" בעולם הוא לא שם זין!? זה פשוט!!! זה כל כך!!! גההה! לא משנה...

וזה שלהרוג את הופ זה רעיון רע בטווח הארוך לא אומר שמרוול לא יעשו את זה! ולך תדע אולי היא תהיה מותשת ממשהו או שוולברין יסיג איזשהו כוח מיוחד שיאפשר לו להרוג את הפיניקס...
תחשוב על זה ככה גם אם הפיניקס באמת תתחבר עם הופ וסקוט צדק בסופו של דבר זה ייצור חוסר איזון בין האקסמן לשאר יקום מרוול פתאום סקוט וחבריו יחזיקו ברשותם את הכוח של הפיניקס! זה יעשה מלא בלאגן!
או לחלופין הם יפסידו הופ תלכד/תהרג ואיכשהו יצליחו להיפטר מהפיניקס (לביינתיים) ואז האקסמן יהיו במצב של נחיתות ופגיעות גם מול אויביהם וגם מול שאר יקום מרוול שלא בהכרך ימהר לסלוח להם על כך שהם לחמו באוונגרס!
בכל מקרה יהיה די הרבה בלאגן וקצת מוקדם לדעתי לקבוע מה יקרה...

mulon1984

New member
אתה לא חושב מספיק לצדדים

קודם כל, אקסבייר הוא שמוק.
הוא גם ככה שונא את ציקלופ, וכנראה שדי נמאס לו מכל החרא הזה. עכשיו כשהוא יכול ללכת שוב, אז כנראה שהשקפת העולם שלו השתנתה מעט.
אבל הוא תמיד היה שמוק, זה לא חדש.

סקוט לא בהכרח יחזיק בכוח הפיניקס. הפיניקס שייך להופ, ואם היא תוכל להשתלט עליו אז היא תוכל גם להחליט בעצמה מה לעשות, וכבר ראינו שהיא לא כל כך נהנית ממרותו של ציקלופ.
אז עדיין הכל פתוח, ולא הייתי מכין צוואה אם הייתי הופ.

idodo35

New member
ברור

ברור שלא הייתי מכין צוואה אבל גם לא הייתי שולל לגמרי את האפשרות שהיא אולי הולכת למות...

אבל גם אם אקסבייר שמוק הייתי מצפה לאיזושהי עמדה בנושא! אלו בכל זאת האנשים שאתה גידלת מ0 והפכת לאקסמן! זה בכל זאת המין שלך והתוצאות הולכות להשפיע עלייך בדיוק כמו על כולם! חוץ מזה שאקסבייר לא פרש או משהו מהאקסמן באופן מופגן למשל בx men legacy בסיפור שלפני סקיסם אקסבייר מופיע כחבר פעיל בקבוצה! ואז מגיע סקיסם ופוף הוא נעלם? זה פשוט לא נראה לי הגיוני... בנוסף על הכריכה של הספיישל x men regenesis אקסבייר מופיע במרכז מקדימה כחצוי בין הצדדים! ואז לא מופיע בחוברת!
אני חושב שהאחראים על האקסמן פשוט פשלו פה... והגיע הזמן לפחות לתקן את זה בAVX!

mulon1984

New member
מה שאני הבנתי

זה שאקסבייאר מליונר, בעל רגליים עובדות היטב, ונראה לא רע לגילו.
אני מאמין שהוא מסתובב בעולם ומפצה על התסכול המיני שצבר במשך מיליון שנה כמנהל של קבוצת מוטנטים כפויי טובה.
גם אני הייתי שם זין על המוטנטים במקומו.

שערים הם לא אינדיקציה לכלום בימינו.

idodo35

New member
עדיין לא יודע...

יש מצב אבל זה אקסוויר! אמור להיות לו אכפת! ואם לא אז למה הוא הופיע בבית הספר של וולברין רק כדי לומר לו שהוא לא מרוצה?!
יש בזה משהו אבל למה הם סמו אותו שם ובפרסומים? מה הטעם? למה פתאום לא אכפת לו?
תסבירו לי מרוול! תסבירו!!!

mulon1984

New member
אני יכול לענות על שאלה אחת לפחות

הוא בא לבקר את וולברין כי וולברין ביקש, וכי זאת היתה הזדמנות לראות כמה כולם אומללים וכמה הוא מאושר לעומתם.
אני עושה את זה כל הזמן.

idodo35

New member
אין לי נושא :(

הא...
לפחות שאלה אחת נענתה היום...
אבל עדיין זה נראה טיפה לא מתאים לאקסוויר פשוט להגיד לעזזל עם זה ולתת לגזע המוטנטי להסתדר לבד... לא?

mulon1984

New member
אני לא יכול להאשים אותו

אחרי שנים של מאבקים שבהם הלך לו רק פעם אחת ועם חייזרית, גם אני הייתי בוחן את חיי מחדש.

idodo35

New member
יש מצב

חח יש מצב אבל עדיין זה דיי מוזר...
בכל מקרה גם אם הוא וויתר על האקסמן לא תהיה לו דעה בנושא הפניקס? שוב עם אותו היגיון לגבי ריד ריצרדס אין לאקסוויר עמדה או דעה בנושא?

mulon1984

New member
למה להכניס ראש בריא וקירח למיטה חולה,

כשאפשר לעזוב את הכוכב ולהתנחל אצל האקסית השיארית שלך עד יעבור זעם?

idodo35

New member
אצל האקסית או האקסמן...

תראה זה די הגיוני שאם הוא רוצה לצאת מהכל אולי הוא ילך להתנחל שם אבל הפיניקס היא כוח ברמה הקוסמית (אפילו הקרי הולכים להתערב הפעם) חוץ מזה שזה לא נאמר או אפילו נרמז בשום חוברת! כך שנראה לי שפשוט לא חשבו על זה עד הסוף...

למעלה