avn

ורד 12

New member
avn

שלום, אני לא בטוחה שאני כותבת בפורום הנכון אבל בכל זאת... לפני כ - 8 חודשים גילו לאבא שלי AVN בשני פרקי הירך (שמאל וימין). בתחילה חשבו שאלה בעיות גב המקרינות לרגליים, אבל לאחר בדיקת M.R.I גילו בעצם את את ה AVN. בנוסף אציין כי אבא שלי עבר 3 צינתורים לפני כמה שנים, ומאז הוא מתקשה לחזור לתפקוד רגיל. במהלך החודשים האחרונים חלה הדירדרות רצינית ביכולת ההליכה והעמידה שלו. רוב הזמן הוא יושב בכסא גלגלים ונוטל משככי כאבים. שאלתי היא, האם ניתן לעשות משהו בעניין זה? האם רק ניתוח יכול לסיים את הדבר הזה? (שהרי לא כ"כ רוצים לאשר בגלל בעיית הלב). אילו פתרונות יש לדבר הזה? אשמח לכל הכוונה, ורד

AVN

שלום ורד, מדובר בנושא סבוך. AVN היא למעשה "נמק" של העצם בראש עצם הפמור שהיא עצם הירך. המגבלה הנגרמת תלויה במידת הנמק ובאזורים בו הופיע, אם הם נושאי משקל ומה היקף הפגיעה. הטיפול המקובל לאחר תום התהליך הנמקי ואם ישנה פגיעה משמעותית בראש הפמור היא ניתוח להחלפת מפרקי הירכיים. מדובר בניתוחים גדולים יחסית אם כי לא מסובכים טכנית ונכונה השאלה לגבי משמעות הניתוח לחולה קרדיאלי. אני ממליץ לך לפנות לאורטופד המתמחה בניתוחי החלפות מפרקים, רצוי שיהיה מהשורה הראשונה, כדי לקבל יעוץ רציני ומקיף. לא להתבייש ללכת לרופא כזה באופן פרטי כדי לקבל את מלוא תשומת הלב והזמן הדרוש. בכל מקרה יש לקחת בחשבון שההגבלה הגופנית שנוצרת בעקבות המצב מסוכנת גם היא וזאת עוד לפני שדיברנו על הפגיעה באיכות החיים. בברכה,

ורד 12

New member
תודה, אך יש לי שאלות נוספות

ד"ש גולדשטיין שלום, הבנתי מדבריך שבעצם כל עוד חל התהליך הנמקי לא מנתחים, האם נכון הדבר? כלומר, כל עוד יש תהליך נמקי הטיפול היחידי הוא לשבת ולקחת משככי כאבים? במידה ויוחלט על ניתוח, מה המשמעות של ניתוח כזה? מהו פרק ההחלמה? מהם הסיכויים להחלמה מהירה? שאלה אחרונה, האם אתה מכיר אורטופד המתמחה בניתוח החלפות מפרקים שתוכל להמליץ לי? תודה, ורד

למעלה