AVID ?

ofer1973

New member
AVID ?

ערב טוב לכולם . רציתי לדעת האם כדאי ללכת ללמוד עריכה על תוכנת AVID ? האם יש ב-AVID יותר אפשריות מפריימיר ? ושאלה אחרונה : אני מעוניין ללמוד צילום וידאו ועריכה (על מחשב), האם אתם ממליצים על הקורסים שיש בקאמרה אבסקורה ? נ"ב: יש ברשותי מצלמה ביתית SONY DCR TRV33E (אם זה משנה משהו). בתודה מראש עופר.י

OrlyNL

New member
תראה...תשמע...

תלוי בצרכים שלך. אם אתה עורך סרטים ביתיים ו/או אירועים, פרמייר מספיק לחלוטין. אחרי דיונים )ויכוחים( רבים שהיו לי עם מישהו בנושא, הגענו למסקנה שהכל תלוי בצרכים. גם תלוי עם איזה אויד אתה עובד. אם אתה עובד מהבית, אז מן הסתם יהיה לך אויד 3.5 או אויד אקספרס פרו, שבאמת אין הרבה הבדל ביניהם לבין פרמייר. עורכים שעובדים עם חומר שהולך לשידור )אולפנים וכ"ד( עובדים עם מערכות יותר משוכללות )כמו אויד מדיה קומפוזר למשל(, ושוב, אני מבססת את הידע שלי על ארה"ב, אבל אני מניחה שבארץ זה אותו דבר. אני חושבת שההבדל העיקרי בין אויד מקצועי לפרמייר הוא הרזולוציה שאיתה עובדים. אויד עובד עם רזולוציה 1:1 ופרמייר לא. בכל מקרה, לדעתי תמיד טוב ללמוד עוד מערכות עריכה, כי אתה אף פעם לא יודע איפה תיפול ותמיד טוב לדעת יותר מאשר פחות.

the M

New member
מסכים עם אורלי

ובקשר למקום הלימוד עד כמה שידוע לי זה לא מאד משנה. בסופו של דבר נשאלת השאלה כמה אתה מוכן להשקיע? לדעתי העיקר הוא ללמוד את התוכנה. מה שתעשה אתה אחר כך כבר תלוי בך. אם זורמים בעורקיך גנים של עורך, אז זה לא ממש משנה איפה למדת. (וסליחה על הפיוטיות....)

למעלה