Ave Imperator, morituri te salutant

Doctor Goblin

New member
Ave Imperator, morituri te salutant

עברו כשלושה שבועות אינטנסיבים מאז שיצאתי מהבית. מלאים במאורעות, משימות וחויות. גדושים מאין כמוהם. במיוחד עבורי, אבל לפני שבאמת אזוז קדימה ואשאיר את כל החויה הזו שנקראת "האח הגדול" מאחורי, יש עוד כמה דברים שצריך לעשות. להיות בגמר, לחזור לבית, לקשקש קצת לעיתונות...
ולסכם עבור עצמי. וקצת עבור הצופים.

מאיפה מתחילים? בהתחלה כנראה. לתוכנית נרשמתי בתקופה של משבר בחיי. גיל 30? יתכן, אבל היו נסיבות כואבות שגרמו לי לקוץ בחיי כפי שהתנהלו עד כה ולעשות מעשה. גם קיצוני. מנסיון חיי, אם אתה לא עוזר לעצמך, אף אחד לא יעזור לך. אז במקום לפנות לאנשי מקצוע שאכזבו אותי, החלטתי לבצע שינוי קיצוני ולעבור אותו בסביבה הכי לא מוכרת ומטרידה שאפשר. "טיפול בהלם" קרא לזה אחד מה"אינטרנטים". ללא ספק, הוא צודק.

וזה לא טיפול קל או ישיר או נעים במיוחד. הכניסה לבית אינה רגע כל כך מעורר השראה וזכרונות הקהל המריע נמוגים מהר מאוד. לפתע, אתה מוצא עצמך במקום סגור. כלוב עם סורגי זהב של שוטים. כאשר רך סורגי הכלוב מציצים כל המדינה במטרה לשפוט, מי הכלוא המבדר יותר. ועם כל שיפוט יש אהבה ושנאה ויש יקרים לך בחוץ שפתאום מכבידים על מחשבותיך. יש אנשים שיקרים לך בפנים שעוברים חויות קשות והתמודדויות. וכל השאיפות שנוחתות עליך במכה בבית: אתה רוצה לעזור ליקיריך, אתה רוצה "להיות עצמך", אתה רוצה אהבה מהצופים, אתה רוצה לשפר את עצמך ולהרוויח מהחוויה, אתה רוצה להישאר עוד שבוע, אתה רוצה הביתה ועכשיו, אתה רוצה שוקו או חלב בבוקר, אתה רוצה להפסיק לחשוד שהחיבוקים של אנשים מזויפים, אתה רוצה להפסיק לסלוד מתכונות של אנשים שלרוב היית מסתדר איתם בחוץ, אתה רוצה לנצח.

וכולם רוצים. והרצונות מתנגשים. וצריך סדר עדיפויות וחוכמה ותקווה שהקהל יאפשר לך לפחות קצת זמן כדי לעשות עם משהו עם כל זה. לא תמיד היא מתממשת.

אז אחרי המכות הראשונות של הלם הכניסה הראשוני ועזיבתה של קארין שבאמת היתה יקרה לי בבית, חזרתי לדרך שבה אני מתמודד עם קשיים בחוץ. התכנסתי בעצמי. למזלי, אין דרך אמיתית לעשות את זה בתוך בית האח הגדול ואנשים טובים: ביז'ו ולבנה עזרו לי לצאת החוצה מהמצב הזה. ורק אחרי שהתחברתי אליהם, הצלחתי לעשות סדר עדיפויות נכון במה שאני רוצה להשיג מתוך הבית. להתמקד בבנית ביטחון עצמי, בבניית גישה נכונה וחיובית, להתחיל להאמין ביכולות של עצמי. לא רק השניים הללו עזרו לי בכך. גם דור עזר לי מאוד בזה. ובתמורה, אני משוכנע שהעשרתי ותרמתי גם לחברים שלי שם. לפחות כך אני מקווה.

בית האח הגדול מביא עימו כל מיני סוגי אתגרים ונכנסים אליו כל מיני סוגי אנשים. אם יש לי מסר אמיתי שאני רוצה להעביר מהחויה שלי בתוך עונה שהיתה רצופה בריבים ומתיחויות, אז המסר הוא שבאמת כולם בני אדם. עם לא מעט חולשות. האנשים שנכנסו, כולל אני סך הכל הם כמו כל אחד ואחד שקורא את הסטטוס. פשוט מצאו חן בעיני הפקה ואז נכלאו בתוך כלוב מיוחד במינו למשך המון זמן. חלק הרויחו מזה כמוני. חלק קצת נפגעו ונשרטו, אבל יצאו מזה חזקים יותר, כי לכל אחד שנכנס יש אופי קשה כפלדה. אחד אפילו יצא מזה מבוסס קצת יותר כלכלית. לכולם, אני מאחל רק טוב. גם לאלו שפחות חיבבתי, יותר בגלל שהסיטואציה הקצינה את התכונות שאני פחות אוהב בו ובעצמי מאשר ביריבות אמיתית.

ומה עכשיו עבורי? ועבור שאר המתמודדים? כמה רגעים קצרים של חיבה חינם ברחוב, שבעיני מגיעה לכל אחד. מורעפת על הגלדיאטורים שנכנסו לזירה ובידרו את העם במשך כמה חודשים. לאחר מכן, כולם יחזרו לחיות ולעבוד כמוכם. להשיג אושר כמוכם ובאמתחתם חוויה מיוחדת שאפשרה להם ללמוד ולהתפתח בצורה קצת שונה ועמוקה. טענתי בפנים ואטען גם היום – החויה הזו היא תשתית שעליה מניחים את העתיד ולא המטרה עצמה. זה לא רגע התהילה שחשוב, שצריך להיות חשוב. ערכם של השיעורים שאנשים לומדים על עצמם שם ואולי אף מיישמים כמו שאני יישמתי לא יסולא בפז. ואם הצלחנו בתוך כל זה גם לגעת בלב שלכם, ללמד אתכם אולי משהו שרלבנטי לגביכם, אפילו קצת לבדר ולהצחיק. הרי זו עוד מצווה קטנה שעשינו והרווח הוא של כולנו. באמת.

בברכת שנה נפלאה של צמיחה אושר והתחדשות לכולם

יניב

נ.ב.
ההמלצה שלי היא לסמס ללבנה, היא הנשמה הכי גדולה שהכרתי ולדעתי דוגמה ללב טוב וענק עבור כולם.

נ.ב. 2
התגעגעתי קצת, ציפורי לילה. תפסו את כל הפעמים שמסרתי לכם ד"ש?

שרוני68

New member
וואו, יניב. קראתי בנשימה עצורה.

כן. תפסו את הפעמים שמסרת ד"ש.
אפילו מאוד התרגשנו כאן בפורום.
עידמן ומוטי המציץ דאגו לעדכן אותנו.

יש לי הרבה שאלות לשאול אותך, אבל אשאל
רק שאלה אחת בינתיים: בדיעבד, היית נכנס
לבית?

נו, טוב, עוד שאלה: מה המספר של לבנה?

Doctor Goblin

New member
ובכן

כן, הייתי נכנס. עברתי חויה שהשפיעה עלי בצורה עמוקה וחיובית וכיום החיים שלי טובים בהרבה מלפני שנכנסתי.

לגבי השאלה השניה, פי חתום.

שרוני68

New member
אני שמחה על התשובה.

אגב, אתה חושב שעברת רק חוויה, או שעברת גם מה שנקרא
"תהליך"? היה לנו כאן דיון על כך, אם דייר באמת יכול לעבור תהליך
כלשהו בתוך כלוב שקוף, שבו הצופים, בודקים אותך בציציות, ובוחנים מה אמרת, מה אכלת, ועם מי התווכחת.

חייבת לציין שהבעיה שלי עם התכנית היא, העריכה. אתה יכול להיעלם מהתכנית לגמרי, ואתה יכול להיות כוכב התכנית וזה לא בדיוק בידיים שלך. הצורה שבה אתה מוצג, ממש לא תלויה בך ועם זה קשה להתמודד.

ורק הבהרה קטנה לגבי לבנה: התכוונתי- לאיזה מספר צריך לסמס.
אבל זה בסדר, את זה אפשר לבדוק.

Doctor Goblin

New member
ללבנה מסמסים 5 ל-2020

תהליך, מטבעו הוא דבר פנימי. לא באמת תלוי בצופים מבחוץ. בהחלט אפשרי לעבור אחד בבית האח הגדול כל עוד שומרים עלי בפוקוס. כלומר, לא לצפות לעבור את התהליך רק משום שאתה בבית. אלא להניע אותו בכוח הרצון שלך ולהיעז בסיטואציות כדי לעבור אותו ביותר עוצמה.

שרוני68

New member
תודה.

אם אתה עדיין כאן ולא לקחו אותך לעוד איזה פאנל,

אז יש לי שאלה נוספת: עד כמה אתה יכול להיות *אתה*,
בתכנית כזו? האם יש אסרטגיה, האם אתה מודע למצלמות,
או שבאזשהו שלב שוכחים מהם, ואנחנו הצופים מקבלים אתכם
נטו, ללא פילטרים ודמויות?

וזהו. לא אשגע אותך בשאלות נוספות (כלומר היום לא אשגע אותך,
מחר זהו יום חדש
).

Doctor Goblin

New member
זה הכל ביחד

אבל בהחלט אי אפשר לשחק מול המצלמות רוב הזמן שם. אחרי כמה שבועות, הן נעשות שקופות מלבד בקטעים של פנייה ישירה אליהן.

תענוג לקרוא

קיבלנו את כל הד"שים ואנחנו לא נשכח ולא נסלח איך "עבדת" עלינו בעניין לוס אנג'לס

אין לי מילים למקרא הפוסט הזה. פשוט נפלא. בדיעבד אני כל כך שמחה שעשית את הצעד הזה, וזאת לאחר שבהתחלה לא הבנתי למה עשית את זה בכלל...
אחרי שקראתי אותך, אני פשוט עומדת נפעמת לנוכח תעצומות הנפש שמצאת בסופו של דבר כדי לעזור לעצמך. ומי כמוני יודעת, כמה היית צריך את זה.
שאפו

Doctor Goblin

New member
תודה רבה! מצטער על התרמית

אבל עלית על זה שאני נכנס הרבה לפני כולם. באיזו הודעה פרטית אחת שאחריה הייתי צריך להכחיש

Aronsona

New member
שלום יניב. נהניתי לקרוא את הפוסט

אני שמח שעברה עליך חוויה חיובית בסך הכל.
אין ספק שישנן שאלות סקרניות לשאול, נמתין לשקיעת האבק.

emmy5

New member
יניב שלום,מאוד חיבבתי אותך,כל כך רציתי...

כל כך רציתי ללמד אותך איך להשתנות ..
בשבילי ,הייתה כמו אחד הנכדים שלי .
כאב לי ,ליראות אותך מסתובב עם הראש למטע,
עם ידיים אחת בתוך השניה , ללא מטרה.
בהתחלה דורין נתנה לך עצה טובה ...
תלך ישר ,עם הראש למלה ..
לא שמתי לב מי עשה לך את התספורת,
כבר היה קצת שנוי .
דור הדריך אותך קצת ספורט ,ותה הייתה תלמיד מצוין.
הצטערתי שיצאת, אבל ראיתי כמה תמונות ונהניתי לראות שקנית גם בגדים
חדשים . יש לך משפחה נהדרת , אבא מתוק ואתה צעיר אינטליגנטי,
מאחלת לך שנה טובה ,הרבה שמחות בחייך.
סבתא וירטואלי

puma141

New member
בעצם..בתוך הכלא הפיזי-יצאת מהכלא הפנימי :)

הלו יניב..ממש כייף "לראות" אותך.

לא ממש צפיתי העונה, רק לפעמים דרך הנט..
רק כי אני לא מוכנה יותר להיות חלק בהפקה מגמתית ושיקרית שכזו.
הפקה שמחקת עם האנשים שבבית ועם אלו שבחוץ אך ורק מהפן הכספי וממוחו הקודח של מר קופרמן
הממש לא יקר בעיני:)

רציתי להגיד לך שרותקתי כשהבנתי שזה אתה שם. שאפו ענק, אבל ענק-על שבירה דרסטית, ואומץ גדול
לצאת לעולם מבחינתך, במקום הכי קשה שיש!
פשוט-מילים לא יתארו את הערצתי אליך בקטע הזה:) ממש!
זה כמו..לקפוץ באנג'י מהמקום הכי גבוה-כשיש לך את פחד הגבהים בצורה החמורה ביותר.

אני כותבת-ומחייכת, יניב. מאושרת עבורך..
ראיתי את השינויים שחלים בך, וכשבהתחלה עוד ראיתי, חשבתי על שני אנשים לראות שם-אתה ביניהם!
ריתקת אותי..בתוך התהליך הזה שעברת שם:)

יניב, שמור על מה שהשגת..על התובנות האלו, עליך! תעריך אותך-כי מה זה מגיע לך! אין לך לחדעתי מושג עד כמה.
לי באופן אישי התגלה אדם אמיץ ברמות נדירות.
אדם משעשע וחכם כל כך! חכם מכל הפנים-גם באופן הריגשי..
שפת הגוף שלך שכל כך השתנתה..אתה נראה מצויין, שתדע!

תאהב אותך! כל הזמן...גם כשתהיה רק איתך..יש לך על מה:)

אהבתי מאוד את מה שכתבת, את הרכות הזו שבכתיבה שגם היא כל כך השתנתה!

אז..
אני מאחלתלך בשנה החדשה הזו, צמיחה שמחה, עוד תובנות, ושתדע לקבל אותך בכל מצב:)

המון שמחה יניב..והמון טוב! שיהיה לך מעכשיו-מגיע לך!

puma141

New member
תודה יחפה:)

כל מילה נכתבה מליבי...והיו לי רגעים שכבר רציתי לכתוב לו את זה!
כ"כ שמחה בשבילו..:)

Doctor Goblin

New member
תודה רבה רבה על כל זה!

זה בהחלט היה במובן מסוים הכי הפוך ממני. כדי להתאזן, כדי שהסירה לא תתהפך

וגם לך שנה נפלאה ומוצלחת. כיף לי לשמוע שאהבת אותי בתוכנית

תודה על פוסט מעניין ומרגש!

לא צפיתי בתכנית ואני לא מתכוון גם הלאה לצפות אבל שמחתי לקרוא עליך כאדם ועל החוויה והתובנות שלך.
ושוב תודה!

למעלה