Avalon

Rוית

New member
Avalon

שלום לכולם
ברכותי על הפורום החדש! חיפשתי מקום לשאול את השאלה הבאה ולא היה לי מושג מאיפה להתחיל ופתאום צץ הפורום שלכם כפורום חדש והחלטתי לנסות את מזלי... אז.. מה זה בעצם אבלון? הבנתי שזה אי במיתולוגיה כלשהי או שאולי זה בעצם סיפור אמיתי? בכל מקרה, אם מישהו יכול לתת לי פרטים על הנושא, או להפנות אותי ללינקים (רצוי בעיברית) או אתרים או פורומים אחרים, זה יעזור לי עד מאוד!!! המון תודה מראש ובהצלחה עם הפורום
 

Thestral

New member
שלום../images/Emo70.gifברוכה הבאה../images/Emo65.gif../images/Emo104.gif../images/Emo108.gif

לפי מה שאני יודע- אבאלון הוא מקום קבורתו של המלך ארתור (המלך ארתור של אנגליה זה מאבירי השולחן העגול) ושל הגביע הקדוש (כן, כן, של ישו- נראה לי
) המיקום המדויק של אבאלון לא נמצא עד היום
אבל אני מאמין בזה לגמרי
בטח יש פה חברי פורום שיודעים הרבה יותר ממני- אז הישארי לך קצת.
 

סקיפי

New member
הי לו...

בורכבאה. מה שידוע לי על אבלון - שהוא היווה את מרכז הפולחן הקלטי בבריטניה, וכמובן סיפור המלך ארתור על כל המשתמע מכך. המלצתי: ספר (מעולה!!!) בשם ערפילי אבלון - משהו לא נורמלי... סיפור המלך ארתור, כן - אבל מנקודת מבטה של אחותו למחצה, מורגיין לה פיי. ספר מדהים, מומלץ בחום.
 

Rוית

New member
קודם כל תודה רבה על העזרה.

מה שרשמתם פחות או יותר ידעתי.. אבל אולי אתם יודעים אם יש איכשהו קשר בין אבלון לאלימות? אולי בצורה שבא המלך ארתור מת? אולי מלחמות שהתחלו מכך? או אולי להפך, אבלון מסמל שלום בצורה כזו או אחרת? (הבנתי שיש שמאמינים שמאבלון יקום ארתור ויהיה שלום או משהו כזה..?
)
 
אני אשמח לדבר ועוד יותר לקרוא על

המיתוסים של המלך ארתור. זה מתקשר לעבודה שאני כותבת, אז זה יגרום לי להרגיש שאני עושה שיעורים גם אם אני שוב גולשת באינטרנט
 

ToryMaster

New member
היי

העבוטדה שאת כותבת קשורה לארתור? את כותבת אותה לע המחשב? את תוכלי לשלוח לי אותה כשתסיימי? זה מעניין אותי
 
זו עבודת תזה, אז עוד שנה בערך היא

תהיה מוכנה והיא תהיה בת כשמונים עד מאה עמודים ובאנגלית. אתה עדיין בטוח? בכל אופן, לא הכל יהיה קשור לזה. אני כותבת בין השאר על ספרו של מארק טוויין "ינקי בחצר המלך ארתור".
 

Y. Welis

New member
ספר מצויין, מהטובים של טויין

אם את זקוקה לפרטים על הרקע הארתוריאני, חפשי אחר ספרו של Sir Thomas Malory בשם Le Morte D'Arthur (באנגלית קצת מיושנת, מסוף המאה ה-15). זו הגירסה הידועה ביותר של האגדות האלה בארצות דוברות אנגלית. הטקסט קיים אונליין. יש עיבוד עברי לנוער בשם 'אבירי השולחן העגול' בהוצאת 'מודן' (וגם אחד נדיר יותר משנות השבעים, של רוג'ר לאנסלין גרין). כדאי גם לבדוק עיבוד מודרני מצויין בשם The Once & Future King של T. H. White. קיים בהרבה חנוית משומשים.
 

סקיפי

New member
אז ככה:

לפי הספר ההוא - ערפילי אבלון: הספר עצמו מספר על היסחפותה של אבלון אל הערפילים, ככל שמתפשט הפולחן הנוצרי, והמנהגים של השבטים נדחקים ונעלמים - לפעמים בכוח. הכמרים מכריזים שיש רק אל אחד, ושכל שאר האלילים הם שדים ויצירי השטן. אבלון נסחפת ומתנתקת מהעולם - פשוט, מפני שמפסיקים להאמין בה. לא יודעת... אולי השלום יהיה שכל אחד יהיה חופשי להאמין במה שהוא רוצה - בלי מסעות צלב, בלי אינקוויזיציה.
 

Y. Welis

New member
זו התיאוריה של בראדלי-צימר, שהיא

ניאו-פגאנית בעצמה. הרקע ההיסטורי האמיתי קצת שונה (מתוך 'האנציקלופדיה הארתוריאנית', מהדורה שניה): אבאלון: ------- המקום נזכר לראשונה אצל ג'פרי ממונמאות' (נזיר וולשי מהמאה 12 לספירה), והוא מפורש כ'אי התפוחים' (aval; למעשה שיבוש של שם וולשי, או אולי בעקבות הפואמה של טאלייסין על אי התפוחים. בשם הוולשי, 'איניס אבאלאך' יש אלמנט שפירושו 'זכוכית', ולכן נטען שיש קשר בינו ל'גלאסטונברי'). זהו בעצם מקום שנלקח מאגדות וולשיות על העולם שמתחת לארץ ('אנון'), בו בני אדם מורשים לבקר מדי פעם. מסופר שבאי חיו תשע אחיות, ושמה של אחת מהן מורגאין. זהו האי שאליו פורש ארתור לאחר קרב קמלאן, בו הוא נפצע אנושות מידי מורדרד, לאחר שהרג אותו. שם מורגאין מרפאת אותו. ג'פרי טוען שהוא אמור לשוב משם ביום מן הימים. מאוחר יותר, כשהאגדות הארתוריאניות הגיעו לצרפת, השם קושר עם מנזר שאליו הובא הגביע הקדוש של ישו, ושם הוא נשמר. באחד המקורות נאמר שזה היה מנזר גלאסטונברי. בשנת 1191, זמן לא רב אחרי שנכתבה האגדה על הגביע הקדוש, הכריזו הנזירים ממנזר גלאסטונברי שהם מצאו את קברו של המלך ארתור, ואת מצבת-הצלב בה נרשם שמו. ההכרזה הזו מובאת בכתביהם של כל מחברי הכרוניקות מאותה תקופה, ואין ספק שאכן הם גילו משהו. אבל סביר שדובר בזיוף מכוון. הצלב מכל מקום נעלם במאה ה-17, ורק איורים שלו שרדו. למרות שכנראה דובר בזיוף, מעניין לציין שצורת האותיות שעליו אכן דומה לכתב שהיה מקובל בתקופתו ההיסטורית של ארתור, במאה השישית לספירה. כיום ניתן למצוא בחורבות המנזר (המרשימות מאוד כשלעצמן) מלבן מצוייר על האדמה, ועליו שלט המכריז ש'כאן היה קברם של ארתור וגווינביר'.
 

Rוית

New member
וואו המון תודה!!

אני עוד לא יודעת מה מכל מה שרשמתם פה עוזר לי או לא, אבל בהחלט תודה רבה על ההשקעה
 
למעלה