autoexec.bat ריק

פIלי

New member
autoexec.bat ריק

היום הדלקתי את המחשב, ושניסיתי לקמפל משהו עם הקומפלייר סי שלי, גיליתי שהתקייה שלו נעלמה מה path. פתחתי את ה autoexec.bat, וראיתי שהוא ריק לגמרי, פשוט ריק מתוכן. זה יכול להיות ווירוס? למישהו יש רעיון? אולי להחליף אותו בגיבוי (מאוד) ישן שיש לי? אולי פשוט להתחיל לכתוב אליו את הדברים החשובים?

Neo1Matrix

New member
זה בטוח לא וירוס

כי אם זה היה לא הייתי שואל את השאלה הזאת בפורום משום שהמחשב שלך לא היה נדלק אם אתה לא יודע וירוסים נוצרו כדי להרסו את המחשב לא עבודות אבל יוכליות שמישהו פרץ לך למחשב ומחק לך או שפשוט אתה משתמש בשטית SHARED FILES ככה שעוד יותר קל למחוק עד שאפילו יוכל להיות שזה קרה בטעות

Black Snake

New member
"וירוסים נוצרו בכדי להרוס את המחשב"

מה השטויות האלה? וירוסי מחשב נכתבו בשביל לגרום נזק, ולא דווקא להרוס את המחשב. ישנו גם הרעיון להפיץ את הוירוס, אתה לא חושב? טוב, פולי, אני לא חושב שמדובר בוירוס. אם עשית סריקה מלאה על המחשב, ובעיקר על הרישום, ולא מצאת שום דבר מחשיד סימן שאין גורם כלשהו לבעיה. נסה לעדכן כל שבוע את האנטי-וירוס. יש עוד תופעות חוץ מ"העלמת תוכן autoexec.bat"? אם לא, ככל הנראה מדובר בטעות. מקווה שעזרתי.

Neo1Matrix

New member
תגיד...

פעם שמעת על וירוס שמוחק רק תיקיה אחת שהיא לא התיקיה של הWINDOWS כי אני לא וירוסים נועדו בשביל למנוע מהמשתמש או הקורבן להשתמש במחשב ולא לגרום נזק מינמלי כמו למחוק את הDESTOP למרות שישכאלה אבל הם נקראים FAKE VIIRI כלומר כביכול "מזויפים" ואין שום בעיה להחזיר את המחשב למצב הקודם. אולי יש כאלה וירוסים שנועדו למנוע הפעלה של תוכנות ולעשות את המחשב חצי מת אבל גם במצב הזה זה נקרא הריסה כי צריך לפרמט.

uzi2

Active member
לאו דוקא

וכיצד וירוס הפינג-פונג הרס את המחשב? הוא פשוט הוסיף את הקוד שלו לתוכנות, והציג מדי פעם מעיין פינג-פונג על המסך, והסרת הוירוס החזירה את המחשב לקדמותו. חלק גדול מתולעי הדוא"ל (שמהוות תת משפחה גדולה של הוירוסים) אינן גורמות נזק בלתי הפיך למחשב. דבר שני - המונח virii הוא מונח שגוי (אבל שגיאה נפוצה) באנגלית (ועל אחת כמה וכמה viiri). הריבוי של virus זה viruses.

Neo1Matrix

New member
יוכל להיות אבל...

דבר ראשון- יש אנשים משועממים בעולם שרוצים סתם לעצבן את הקורבן שלהם ויש גם אנשים מסוכנים בעולם שרוצים להרוס את המחשב של הקורבן שלהם דבר שני- תולעת זה משהו שנועד לעשות חור באבטחה (חזקה לרוב) ולהשתיל במחשב סוס טרויאני אבל זאת טעות נפוצה

DCoder

New member
מצטער אבל עוזי צודק

לא כל הוירוסים נועדו לגרום נזק בלתי הפיך. למעשה, רוב הוירוסים נכתבו סתם, כי היה אפשר לכתוב אותם. תופתע לשמוע שרבים מהוירוסים מיודעים לחברות האנטי וירוס עוד לפני שהופצו על ידי מפתחי הוירוסים עצמם. מן סוג של תהילת עולם. *חלק* מהתולעים אכן גורמות לחורים כלשהם באבטחה, אך לא כולן. התולעת הבסיסית סך הכל משכפלת את עצמה ומוסרת עצמה הלאה למספר רב של אנשים, עניין הגורם לנזק רב בתעבורה ברשת. זה למעשה הנזק העיקרי של מיני תוכנות אלו, לאו דוקא בליווי נזקים פרטניים בלתי הפיכים.

Neo1Matrix

New member
אני יודע שיש כאלה

היה לי כזה וצרבתי אותו (אם אתה רוצה אני יוכל להביא לך אותו) אלה וירוסים שנועדו לעשות כאב ראש חזק או גלישה איטית כי הוא שולח את עצמו באי מייל והוא עלול להיות קובץ כבד אבל הנקודה שלי היא שוירוסים לרוב נועדו למשל אתה יודע כמה פעמים שלחו באיי מייל את HAPPY 99 או ILOVEU אבל אף פעם לא קרה לי ששלחו לי אי מייל שנועד לההאט את המחשב או בשביל לתקוע לי אותו פעם אחת. ואם אתה מועניין לדעת מאיפה השגתי את הוירוס שדיברתי עליו בהתחלה אז תדע שאני כתבתי אותו לפני איזה כמה שנים טובות שהייתי בן אדם משועמם.

Black Snake

New member
הממ...

הסיבה שקיבלת יותר הודעות המכילות את הוירוסים I LOVE YOU ו-Happy99 היא שהם היו יותר פופולאריות. כלומר, ההשפעה שלהן ברשת הייתה יותר חזקה באותו זמן משאר הוירוסים. וכן, אני רוצה שתפרסם כאן לינק לוירוס שכתבת + קוד מקור אם אתה יכול.

פIלי

New member
כבר הסתדרתי

פשוט החלפתי את ה autoexec.bat בגיבוי הישן שלי וזה עובד לא רע...

Neo1Matrix

New member
את הקוד מקור אני לא יוכל

להביא לך מכיוון שהוירוס הזה ישן מאוד ומחקתי את הקוד ואין לי לינק אליו מכיון שאף פעם לא העליתי אותו על שרת אינטרנט וחוץ מזה "החבאתי" אותו בתוך קובץ EXE של משחק שמחקתי והדיסק אני לא יודע איפה אבל שאני ימצא אני יגיד לך. ואם מותר לשאול לשם מה אתה צריך אותו?

פIלי

New member
טעות שלי

בלאק ביקש... אני פשוט לא טורח לקרוא את ההודעות שלו עד הסוף

Neo1Matrix

New member
אז ככה...

הוירוס לא נועד לעשות נזק הוא פשוט מתפשט על המחשב ומדביק את רוב המחשב בוירוס וכך כל פעם ניפתח חלון האנטי וירוס כל 0.12 שניה ואין לך מושג איזה מעצבן זה. פעם הפעלתי אותו בטעות כי החבאתי אותו בתוך קובץ EXE של משחק ואין לך מושג איזה מעצבן הוירוס הזה עד שבסוף החלטתי לפרמט... ומכיוון שזה היה מזמן אני לא זוכר באיזה משחק החבאתי אותו ולכן יהיה קשה למצוא אותו

פIלי

New member
והנה התיקון

בלי לראות את הקוד מצאתי אחד : בוחרים באפשרות להתעלם מהווירוס ולא להתריע עליו בעתיד (יש אפשרות כזאת בנורטון לפחות)...

למעלה