Authorization of Fiscal Residence

danisl

New member
Authorization of Fiscal Residence

שלום לכולם, ערכתי חיפוש בפורום על הנושא ולא מצאתי הודעה. אני מקווה שזהו הפורום הנכון לשאול בו, כיוון שזו שאלה בנושא ביורוקרטי, על אף שאני נמצא כבר באירופה, ולא "עובר" לאירופה. עברתי זה מכבר להתגורר בוורשה, פולין. אני לא אזרח האיחוד האירופי, לכן מלאכת חיפוש העבודה איננה פשוטה עבורי. בכל מקרה, מצאתי פרילנס מסוים, בתור מנחה סדנאות מפגש לנוער ישראלי ופולני, במוזיאון לתולדות יהדות פולין. מדובר בעבודה חוקית, שכן בשל אופיה, היא לא מצריכה היתר עבודה לפי חוקי פולין והאיחוד. בבואי לחתום היום על החוזה, אמרה לי אשת כוח האדם של המוזיאון, שמכיוון והמוזיאון משלם מיסים לממשלת פולין, עליי להוציא מסמך שנקרא Authorization of Fiscal Residence. היא הראתה לי מסמך כזה, זהו מסמך רשמי של רשות המיסים, אשר מכיר בעובדה שאני מתגורר בפולין, ושהמעסיק שלי משלם מיסים לממשלת פולין, ועל כן אין לנכות לי מיסים משכרי, בישראל. הופתעתי למדי מדרישתה, שכן ככל הידוע לי, עמדתי דווקא ללכת לרשות המיסים הפולנית ולהוציא פטור ממס, בגין היותי תושב זר. בנוסף לכך, פתחתי כבר חשבון בנק פולני, והכסף מהמוזיאון ייכנס לי לשם, כך שלמעשה לכסף אין שום נגיעה לישראל- הוא יוצא מחשבון בנק בפולין, ונכנס לחשבון בנק פולני. יצאתי מהפגישה מבולבל- למי אני אמור לשלם מיסים בסופו של דבר? מן הסתם אני לא מתחמק מתשלום המס. האם אני צריך לנהל את כל ענייניי הכספיים כאזרח ישראלי, כאשר אני נותן את המסמך הישראלי הזה, וזהו מסמך המס הרשמי שלי? או שמא עליי כן, בסופו של דבר, לפתוח בהליכים עם רשות המיסים הפולנית, ולנהל את כל ההליכים בפולין, בלי קשר לישראל? אשת כוח האדם בעצמה לא ידעה בדיוק לומר לי, ומדובר בסוגייה מסובכת. חשוב לי לדעת את התשובה, משום שגם אם כרגע מדובר בפרילנס קצרצר, של כמה מאות שקלים בלבד, אני מקווה בקרוב למצוא עבודה יותר סדירה, שבה למשכורת כבר יהיה יותר משקל. אודה על כל עזרה. תודה!!

אשנתי

New member
התשובה המוסמכת נמצאת

אצל רו"ח שמתמצא בחוקי האיחוד/פולין. ממש לא כדאי להסתמך על עצות בפורום כשזה נוגע למס הכנסה. מס הכנסה הישראלי לא ידרוש ממך תשלום *רק* אם תוכיח לו ששילמת במדינה אחרת שיש לה הסכמים עם ישראל. בקיצור, כמו שאמרת, העניין אולי לא סבוך, אבל בהחלט מורכב ואתה זקוק לעצתו של איש מקצוע.

למעלה